Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Olifantenmeisje van Ellen Marie Wiseman

op 02 december 2023 door

Het boek Olifantenmeisje had ik al een paar keer voorbij zien komen en bleef mij triggeren. Toen ik zag dat het bij de onlinebieb als luisterboek te leen was, wist ik: "deze wil ik luisteren". Terwijl ik het  boek op "nu aan het lezen" zette, zag ik dat het door 655 mensen gelezen was met een gemiddelde van 4,5 ster (605 beoordelingen) en was ik helemaal om. De auteur Ellen Marie Wiseman was bij mij niet bekend. Hieronder kan je lezen of ik er ook zo enthousiast over was. 

- door Jeanet - 

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over: Olifantenmeisje

Olifantenmeisje van Ellen Marie Wiseman vertelt het verhaal van Lily, die in de jaren '30 op tienjarige leeftijd aan het circus verkocht wordt.

Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen. Meer dan twintig jaar later erft de jonge Julia Blackwood het huis van haar ouders. Voor het eerst komt ze op de zolder, waar ze mysterieuze foto's aantreft van een albino circusmeisje. Ze begint te vermoeden dat haar ouders een donker geheim hadden.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Audio-informatie

Voorlezer:Marijke Beversluis
Luistertijd: 13 uur en 4 minuten
Aanbieder: Onlinebieb

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Mijn luisterervaring

Gelijk vanaf het begin zat ik in het verhaal. Er zijn twee verhaallijnen: een over albinomeisje Lily en een over Julia. De stem van Marijke Beversluis is een erg prettige stem, duidelijk en goed. Het klinkt als een wat oudere dame/stem en dat past goed bij het verhaal. De hoofdstukken met Lily zijn een stuk langer dan die van Julia en over haar kom je dan ook het meeste te weten. Je leeft met haar mee als meisje dat door haar moeder in het circus wordt achtergelaten. Ik ben nooit zo van de achterflappen lezen en heb me helemaal laten verrassen door het verhaal. Wat heb ik genoten, Wiseman heeft de tijdgeest en de personages zeer goed neergezet. Ik leefde helemaal mee en kon bijna niet stoppen met luisteren. Ook vond ik de verhaallijn van Julia erg goed passen bij het verhaal en de twee verhaallijnen komen op het einde mooi en onverwacht samen.

Het is geen roman waarin alles helemaal goed gaat. Het is schrijnend, niet alleen de levens van de personages maar ook van de dieren. Ik heb zelfs met toegeknepen ogen geluisterd en een traantje weggepinkt. Maar het is een verhaal dat van begin tot eind helemaal klopt en gewoon prachtig is. 

Ik had nog geen boek van Wiseman gelezen of geluisterd, maar ga dit zeker nog weleens doen. Met de tekst "ze schrijft over de lichtpuntjes in de zwartste bladzijden van de geschiedenis" ben ik erg nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.

Jullie begrijpen dat ik erg onder de indruk was van Olifantenmeisje en er erg enthousiast over ben. Ik heb het vier sterren gegeven.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Omdat het al door zoveel mensen gelezen is, ben ik benieuwd of jij het al gelezen/geluisterd hebt en wat jij ervan vond?



Reacties op: Jeanet luisterde: Olifantenmeisje van Ellen Marie Wiseman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ellen Marie Wiseman

Ellen Marie Wiseman

Ellen Marie Wiseman schrijft over de lichtpuntjes in de zwartste bladzijden van ...