Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde : Als je wint - Gaby Rasters

op 16 september 2023 door

Als luisteraar bij Bookchoice krijg je soms een primeur. Dan heeft een schrijver of schrijfster een nieuwe roman uit en voor het in de winkel ligt, kan je het bij hen al lezen en luisteren. Deze maand zat Als je wint van Gaby Rasters in de selectie. En laat ik nu net in deze maand twee keer een lang stuk in de auto moeten zitten?

- Door Marieke -

1b3929fae9f2dfcd21f6659a16a9c987.png

De schrijfster Gaby Rasters volg ik al wat langer. Ze schrijft mooie hedendaagse romans, waarin vaak een wat heftiger thema is verweven. En met elk boek groeit ze verder en worden haar boeken beter. Ik heb dit boek met plezier geluisterd waarbij vooral de positiviteit van het hoofdpersonage me opviel.

Titel: Als je wint
Auteur: Gaby Rasters
Voorlezer: Irene Moors
Looptijd: 7u52m 
Genre: Feelgood roman

Als je wint

Tess laat zien dat geld niet altijd gelukkiger maakt. Ze heeft dan wel een grote prijs gewonnen, maar dat maakt haar leven niet eenvoudiger.
Naïef als ze soms kan zijn gaat ze altijd uit van het goede in mensen waardoor er soms onverwachte vriendschappen ontstaan, maar ze ook regelmatig haar neus stoot. De vraag is of ze de man die opeens bij haar op de stoep staat en claimt haar echte vader te zijn, binnenlaat in haar leven. Of is hij uit op geld, net zoals haar (ex) Vince? En wat betekent dit voor de relatie met haar neef en beste vriend bakker Justin nu haar echte vader op het toneel is verschenen? Opeens zijn ze geen familie meer....
Als je wint is een heerlijk romantisch verhaal over geloven in geluk en de wetenschap dat wat echt van waarde is, geen prijs heeft.

'Maakt geld nou wel of niet gelukkig? Gaby Rasters laat het je voelen in dit heerlijke verhaal over verlangen en vriendschap'
- Irene Moors

Mijn mening

Wat een heerlijke roman en vol verrassingen, want ik had niet bedacht dat het verhaal begint in kerstsfeer. En dat is best grappig als je bedenkt dat het buiten zo'n 30 graden was toen ik begon met luisteren. Maar het boek blijft niet in kerstsfeer, het is een verhaal dat een langere tijd omspant en zo komen er ook andere delen van het jaar voorbij, tot het gewoon weer kerst is.

Wat me daarnaast opviel is de korte omschrijving van het verhaal. Er wordt daarin weggegeven dat Tess een grote prijs heeft gewonnen, maar dat is niet gelijk aan het begin van het boek. Het is juist in het begin van het boek dat gebrek aan geld voor problemen zorgt.

Het mooie van dit boek is het hoofdpersonage Tess. Ze heeft het moeilijk met het verlies van haar moeder en schrijft haar brieven die ze nooit verstuurd. Door die brieven krijg je een goed beeld van dit personage en wat er in haar omgaat. Maar hoe ze is en vooral haar positieve instelling bij alles spreekt uit alles wat ze doet en zegt. Vooral in het doen is ze goed. Ze heeft prachtige ideeen en wil alles opgeven om dingen voor anderen beter te maken. Dat daar aasgieren op af komen is niet raar, en helaas maken die misbruik van haar. Als luisteraar wens je dat ze inziet welke mensen ze beter kan laten vallen, maar daar moet ze toch zelf achter komen. Gelukkig krijgt ze veel bijzondere nieuwe vrienden.

Het boek is ingesproken door Irene Moors, wat leuk is omdat zij en Gaby Rasters sinds de boeken Nooit meer bang en Hou me vast zoals ik was contact hebben en Moors online aanwezig was in een Zoommeeting van een boekpresentatie. En het is een goede keus. De positiviteit van het hoofdpersonage klinkt door in de stem van Moors. Het maakte het een hele fijne luisterervaring.

De autorit had langer mogen duren, want de bestemming was bereikt en het boek nog niet uit, maar met wandelen en koken (beide hele fijne activiteiten om te combineren met een luisterboek), was het snel uit. Het verhaal heeft nog een mooie twist waardoor het ook met de liefde goed komt voor Tess.

Een boek om van te genieten en zeker aan te raden als je toe bent aan een flinke dosis positief denken!

1b3929fae9f2dfcd21f6659a16a9c987.png

Droom jij er weleens van om een grote prijs in een loterij te winnen?



Reacties op: Marieke luisterde : Als je wint - Gaby Rasters

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...