Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Lupin - Koningin aan zet

op 17 februari 2024 door

Doordat ik diamond painting heb ontdek (en er eindelijk tijd voor heb), gaat het supersnel met het luisteren van boeken. Terwijl ik mijn vorige blog schreef, had ik het luisterboek voor deze blog al half uit. Een heerlijk verhaal en perfect als luisterboek.

- door Marieke

602bd4a4a23231c53665bc3f7c72e03c.png

Ik ben geen fan van tv kijken, want het slokt zoveel tijd op die ik eigenlijk liever aan lezen besteed. Toch kijk ik vaak met een oog mee met de series die mijn man kijkt. Zo heeft hij genoten van 'Lupin' en vond ik die stiekem ook leuk, hoewel ik veel heb gemist. De Netflix serie heeft wel de naam van Lupin meegekregen, maar het speelt meer dan een eeuw later. De verhalen van Lupin zijn een bron van inspiratie voor de hoofdrolspeler Assane Diop om de waarheid over zijn vader boven water te krijgen. Lupin - meesterinbreker, is een serie verhalen over een Franse dief die slinks misdaden pleegt en zijn achtervolgers altijd te snel af is. De boeken dateren al uit begin 20e eeuw! Het thillercafé besteedde al eens een artikel aan deze Arsène Lupin

Het boek Lupin - Koningin aan zet is een prequel van de Netflix serie. Assane Diop is hier nog jong en helpt zijn beste vriend Benjamin om zijn verdwenen vader te vinden.

Titel: Lupin - Koningin aan zet
Auteur: Bertrand Puard
Genre: Detective
Voorgelezen door: Jonathan Demoor
Doorlooptijd: 7u49m

Op een nacht wordt er ingebroken in de Parijse villa van de ouders van antiekhandelaar Benjamin Férel. De moeder schiet op de indringers, maar kan niet verhinderen dat haar man verdwijnt. Benjamin wil niet dat de politie zich bemoeit met de zaken van zijn ouders en besluit de hulp in te roepen van zijn beste vriend Assane Diop. Benjamins vader bleek het werk van kunstschilder Rosa Bonheur te bestuderen. Heeft het beschadigde schaakstuk dat het speurdersduo vindt iets met zijn verdwijning te maken?
Een spannende detective met een vleugje Arsène Lupin.

Mijn mening

Wat een heerlijk boek. Ik heb me er heerlijk mee vermaakt. Het is voorgelezen door Jonathan Demoor en die heeft een fijne stem om naar te luisteren en weet nuances te leggen op de momenten dat het nodig is. Het is een avontuurlijk verhaal en zit lekker en vlot in elkaar. Een plezier om naar te luisteren en te horen hoe puzzelstukjes (in dit geval: Schaakstukken) op z'n plek gaan vallen. Er was even geen behoefte om andere boeken op te pakken, ik ging liever zitten knutselen of wandelen, zodat ik kon blijven luisteren. Het boek heeft niet zo'n hele lange luistertijd en met een verhoging van het tempo naar 1,25 was ik (te snel) door het boek heen. De verhalen van Lupin lees ik inmiddels ook, en ik heb zelfs zin om de Netflixserie te gaan bekijken.

Kies jij wel eens een boek naar aanleiding van een tv serie?



Reacties op: Marieke luisterde: Lupin - Koningin aan zet

Meer informatie

Gerelateerd

Over