Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Mevrouw mijn moeder

op 19 november 2022 door

Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn, deze maand november staat in het teken van Mevrouw mijn moeder, het boek dat Yvonne Keuls schreef over haar moeder. Op Hebban is er een Nederland leest-leesclub met dit boek en ook heeft Barbara hier op de Luisterboekhoek een luister-club opgestart. Aangezien Marieke in beide clubs actief is en het boek luisterde in de trein naar Friesland en weer terug, werd dit boek haar luistertip voor deze week.

5fece05f6b956f583751ed8a98c96e51.jpg

Over Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder ;Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriering naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst - Yvonne Keuls op haar best

Boek : Mevrouw mijn moeder
AuteurYvonne Keuls
Voorlezer : Yvonne Keuls
Luisterduur: 09:08
Genre: Literaire roman / novelle
Beschikbaar bij: Storytel | Nextory | KoboPlus | Luisterrijk | Boekbeat | Luisterbieb

Mijn luisterervaring

Wat heb ik dit boek met plezier geluisterd! De schrijfster Yvonne Keuls leest het zelf voor en dat is in dit geval een grote meerwaarde. Haar moeder Joppie Redeker, komt met man en gezin naar Nederland. Het is een grote overgang, maar ze maakt ervan wat ze kan. Ze is eigenwijs en pittig en dat laat ze weten ook. Yvonne Keuls geeft haar moeders Indische stem zo prachtig weer, dat ik als luisteraar het gevoel had dat deze vrouw zelf sprak. Daarnaast is het verhaal ook gewoon mooi, bijzonder, soms emotioneel, dan weer hilarisch. De vertelkracht van Yvonne Keuls komt op geweldige manier tot zijn recht met dit luisterboek.

De bedoeling was dat ik het boek zou gaan lezen, samen met heel Nederland, want de boeken zijn/waren gratis te krijgen bij alle bibliotheken in Nederland in een speciale uitgave voor Nederland leest. Maar toen ik plots met de trein naar Friesland moest, in plaats van met de auto, begon ik te luisteren en ben niet meer gestopt. Het boek heb ik nog wel even openslagen hoor, maar het luisteren was zo leuk dat ik maar heel weinig gelezen heb.

Voor mij was dit een heerlijke luisterervaring en ik kan het luisterboek iedereen aanraden!

De beide lees/luisterclubs lopen nog door tot het einde van de maand. Wie sluit er nog aan?



Reacties op: Marieke luisterde: Mevrouw mijn moeder

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schrijft boeken over maatschappelijke problemen, over haarzelf en h...