Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Wie zonder zonde is - Bo Svernström

op 15 augustus 2021 door

Het luisteren van boeken gaat als een speer. Niet meer enkel bij boodschappen doen en koken, maar nu ook elke dag minimaal een half uur tijdens het wandelen. Het hardlopen is even op de lange baan geschoven, maar het wandelen bevalt me uitstekend. Het is nu alleen zoeken naar de juiste luisterboeken. De keuze voor Wie zonder zonde is, was redelijk willekeurig. Het zat in de selectie van Bookchoice en ik wilde graag een thriller. De korte samenvatting sprak me wel aan en zo begon ik aan dit boek.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Over Wie zonder zonde is

Als elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn beste vriend met een blok beton. Vanwege zijn leeftijd en een gebrek aan bewijs werd hij nooit veroordeeld, maar voor de buitenwereld was hij schuldig. Als gevolg hiervan leidt Robert als volwassene nog altijd een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft? Tegelijkertijd wordt er in de oude woonwijk van Robert in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?

Audio-informatie

Auteur: Bo Svernström
Voorlezer: Casper Gimbrère
Luistertijd: 12 uur en 46 minuten
Aanbieder: Bookchoice

Mijn mening

Met dat ik hier mijn artikel tik, zie ik dat het een tweede deel is. Rechercheur Carl Edson is al een keer eerder aanwezig geweest in Wie zint op wraak. Ik heb dat niet gemerkt en kan me ook geen verwijzingen naar een ander deel herinneren. Het lijkt een op zichzelf staand boek te zijn.

Ik was niet gelijk overtuigd van dit boek. Eigenlijk vond ik er niet zoveel aan in het begin en ik bedacht me dat ik politiethrillers eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. Toch begon het verhaal me wel te pakken. Er zit genoeg afwisseling in, omdat de verhaallijn uit meerdere perspectieven wordt verteld. De rechercheur Edson en zijn team aan de ene kant en Robert Lindstrom (de verdachte die in zijn jeugd een vriendje zou hebben vermoord) en journaliste Lexa aan de andere kant. Allemaal zijn ze op zoek naar de waarheid over wat er in het verleden is gebeurd en hoe dat zich verhoudt tot de moorden in het heden. Tussendoor wordt er verteld wat er bijna dertig jaar geleden werkelijk is gebeurd.

Toch een intrigerend verhaal. Ik las vroeger heel veel thrillers, maar ben gestopt omdat ze allemaal op elkaar begonnen te lijken. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar ik was er wel een beetje klaar mee om halverwege al te weten wie de werkelijke dader was. En ook nu was voor mij al snel duidelijk wie er echt achter de moord in het verleden zat. Gelukkig was de ontknoping toch de moeite waard en was het complexer dan ik had kunnen vermoeden, hoewel ik ook bij een van de moorden in het heden de juiste dader wist te ontmaskeren.

En zo kwam ik aan het einde en was aangenaam verrast. Het is een goeie, boeiende, intrigerende en toch enigszins verrassende thriller, waar ik me al wandelend en luisterend uitstekend mee heb vermaakt. Het krijgt dan ook 4 sterren.

De voorlezer is Casper Gimbrère en daar heb ik al eerder naar geluisterd. Een fijne stem die goed past bij het verhaal. Snelheid wel op 1,5 gezet, want anders gaat het te langzaam. Bookchoice heeft een nieuwe app en het opschroeven van de snelheid kan meer gedoseerd en zo is het te voorkomen dat het geluid blikkerig wordt.

Voor mij was dit een succesvol luisterboek!



Reacties op: Marieke luisterde: Wie zonder zonde is - Bo Svernström

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bo Svernström

Bo Svernström

Bo Svernström (1964) heeft een PhD in Zweedse literatuur en heeft zelf lang voor...