Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luistert: De Tante Poldi- serie

op 19 maart 2022 door

Het lijkt een gewoonte te worden, maar het is toeval dat ik nu opnieuw een luisterblog plaats over een serie. Deze keer is het een vijfdelige serie over de eigenzinnige Tante Poldi, die op Sicilie als amateurdetective moorden oplost.

- door Marieke -

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Een jaar geleden won ik een boek. Het was het eerste deel uit een nieuwe cosy crime serie over Tante Poldi van schrijver Mario Giodano. Het lezen ging moeizaam, want het verhaal heeft een vreemde opbouw. Het verhaal wordt namelijk verteld door Tante Poldi aan haar Duitse neef, die regelmatig bij haar komt om aan zijn roman te werken. Van die roman komt niet veel, maar hij noteert wel alles wat zijn tante hem vertelt over haar avonturen. Het grootste deel van het verhaal heeft dus al plaatsgevonden, maar het klinkt alsof het nu plaatsvindt.

Toen ik zag dat het boek ook als luisterboek te krijgen was, ben ik overgestapt en dat was een goede keus. Pamela Teves leest het voor en zij is gewoon Tante Poldi. En dat is best vreemd, gezien de wijze van vertelling (door de neef), maar Tante Poldi komt veelvuldig aan het woord in zijn verslag en dat doet Pamela Teeven met verve. Ik heb er zo van genoten, dat ik ook de daarop volgende boeken heb geluisterd.

Het zit goed in elkaar: er is een goed verhaal, er gaat altijd wel iemand dood, het speurwerk is bijzonder en Tante Poldi is werkelijk geweldig. De bijpersonages maken het helemaal af. Poldi werkt zichzelf behoorlijk vaak in de nesten en dat zorgt voor spanning. De criminelen die met Poldi te maken krijgen hebben het zwaar, want Tante Poldi is een geval apart. Er zit zoveel humor in en vooral Poldi zorgt met haar uitspraken voor een lach.

Tante Poldi is geen doorsnee personage. Ze is rond de zestig, heeft Siciliaanse roots, maar heeft in Tanzania en Beieren gewoond. Ze neemt geen blad voor de mond en zegt wat ze denkt en scheldt daar gewoonlijk nog bij. Ze mag graag alcohol drinken en is gek op politiemannen in uniform. Zelf draagt ze een grote zwarte pruik die ze weigert af te zetten. Ze heeft van ontzettend veel dingen verstand en kent zo’n beetje alle bekende mensen over de hele wereld en dat komt maar al te vaak goed van pas.

De 'Tante Poldi'-serie is origneel, grappig en een beetje spannend. Tante Poldi is een ware heldin en ik hoop dat er nog meer verhalen volgen.

De boeken

Er zijn vijf delen in de Tante Poldi serie

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Tante Poldi en de hemelse vruchten

Tante Poldi en de knappe Antonio

Tante Poldi en de zwarte Madonna

Tante Poldi en de zang van de sirenen

Luister jij weleens een cosy crime luisterboek?Reacties op: Marieke luistert: De Tante Poldi- serie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mario Giordano

Mario Giordano

Mario Giordano werd als zoon van Italiaanse immigranten geboren in München. Hij...