Luisterclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 29 november 2017 door

Tijd voor de laatste vraag!

Kijk goed of je alle vragen inmiddels hebt beantwoord en of je recensie online staat. Op zondag 21 januari wil ik de leesclub afronden.

- - - 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1a. Wat is/was je verwachting voordat je aan het luisterboek begon?

1b. Er werd hier al over gesproken in het café, maar hoe bevalt het luisteren van een boek je? Mis je dingen of ben je juist ongeduldig en wil je sneller dan de voorleesstem? Is dit een boek dat je kunt luisteren tijdens andere activiteiten zoals autorijden, koken of het huishouden? Of moet je er juist voor zitten en je aandacht er bij houden?

2. Nog even voortbordurend op de stem. Wat kun je opmerken over de voorleesstem? Speelt ze met de personages door elke persoon een eigen geluid te geven? Doet ze geluidjes of stemmetjes na? Vind je dit een fijne stem om naar te luisteren? Wat doet het met je?

3. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom? Was je het meest benieuwd naar hoe het verhaal van Tatiana en Dmitri verder zou gaan, of juist naar het verhaal van Kitty?

4. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich?

5. Gill Paul verwerkt in haar boek feiten met fictie. Hoe vind je dat ze dat heeft gedaan? Komt het verhaal geloofwaardig op je over? Waarom wel of waarom niet. Wat had je anders gedaan?

6. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

7. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is dit een boek dat prettig is als luisterboek of denk je dat het gelezen boek meer indruk of beter op je over zou komen?

8. Wat vind je van de titel van het boek? Dekt de titel de inhoud van het verhaal? Welke titel zou jij gekozen hebben?

9. Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

10. Zijn de verwachtingen die je vooraf had uitgekomen? Is het boek en het luisteren je bevallen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Luisterclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd