Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2016 – Mijn favoriete thrillers en romans

op 25 december 2016 door

THRILLERS

Ik lees vooral thrillers; als ik een schatting moest maken, zou ik zeggen 2/3 thrillers en 1/3 romans (en een paar YA). Dit jaar heb ik veel goeie dingen gelezen, het gebeurt eigenlijk zelden dat ik echt teleurgesteld ben door een gekozen boek. Ik veronderstel dat ik vrij goed kan inschatten welk boek in mijn straatje past en welk niet, en ik hou ook feedback/recensies van medelezers in de gaten. Mijn smaak is vrij doorsnee, wat wil zeggen dat ik mij meestal wel kan vinden in wat anderen schrijven over een boek. De enige thrillers die dit jaar minder dan drie sterren scoorden, heb ik gelezen in het kader van de Hebban Thriller Debuutprijs (bij die debuten zitten zowel tegenvallers als echte toppertjes).

4611e1dc1d2cee64464e1ad908b591c9.jpgHier is mijn top-5 (met links naar mijn recensies, voor wie daar interesse in heeft). Ik heb ook even de boekenkamer overhoop gehaald om alle vijf boeken op te duikelen voor de foto.  

5. Clara Weiss (DE) – Melkbloed
4. Wouter Helders (NL) – Machtsstrijd
3. Hilde Vandermeeren (BE) – Scorpio
2. Samuel Bjørk (NO) – De doodsvogel
1. Kazuaki Takano (JP) – Executie

ROMANS

Ik stel vast dat ik steeds meer romans lees, mijn aanwezigheid op Hebban is daar zeker niet vreemd aan. Je krijgt boeken in je vizier waar je anders nooit mee zou kennismaken, je wordt aangestoken door het enthousiasme van je leesvrienden en leesclubs worden zo smakelijk voorgesteld. Net als bij de thrillers heeft ook hier Nederlandstalig werk zich bij mijn favorieten weten te scharen. 

967810ded4b28092f12f59c1b8bdb409.jpgHier is mijn top-5 (met links naar mijn recensies, voor wie daar interesse in heeft). 

De boeken van Muus en Nygren kwamen uit de bib en staan daarom niet op de foto. De recensie van 'Het achtste leven' wordt pas op 10 januari online gezet (afspraak Hebban Leesclub). 

5. Iona Grey (GB) – Een verloren liefde
4. Lykele Muus (NL) – Eland
3. Maria Nygren SE) – Het vierde rijk
2. Nino Haratischwili (GE) – Het achtste leven
1. Vera Buck (DE) – Runa

Veel leesplezier nog deze laatste week van het jaar !
Greet



Reacties op: 2016 – Mijn favoriete thrillers en romans

Gerelateerd