Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubcafé | Magische regels

op 21 mei 2022 door

Lieve allemaal,

In de Hebban Adventkalender 2021 kwamen meerdere pareltjes voorbij, waar we als (trouwe) lezers verschillende van mochten kiezen. Wat een luxe in de donkerste (en koudste) maand van het jaar! Inmiddels zijn we al bijna een half jaar verder en schijnt het zonnetje uitbundig. Een van de boeken die we konden kiezen, en als leesclub hebben gekozen, is Magische regels van Alice Hoffman. 

Deze keer een vertaalde literaire roman. Op de achterflap kunnen we lezen:

Voor de familie Owens is de liefde een vloek, die bijna driehonderd jaar geleden begon toen Maria Owens werd beschuldigd van hekserij omdat ze verliefd was geworden op de verkeerde man.

In de jaren zestig van de twintigste eeuw in Neuw York weet Susanna Owens dat haar drie kinderen uniek zijn en stelt ze strenge regels op: niet wandelen in het maanlicht, geen rode schoenen dragen, absoluut geen boeken over magie, en vooral: word nooit verliefd. Maar als haar kinderen op bezoek gaan bij hun tante Isabelle in het kleine stadje in Massachusetts waar de familie Owens de schuld heeft gekregen van alles wat ooit mis is gegaan, leggen Jet, Frances en Vincent familiegeheimen bloot en komen ze achter de waarheid over wie ze zijn.

Magische regels is een betoverende roman, die ons eraan herinnert dat je als mens, ondanks alles, trouw moet blijven aan jezelf.

Zelf mag ik nog één weekje werken voordat m'n zwangerschapsverlof ingaat. De perfecte tijd om heerlijk te ontspannen, beentjes omhoog en lezen maar! Graag wil ik op zaterdag 4 juni beginnen met de voorpretvragen en op zaterdag 11 juni met de inhoudelijke discussie.

Dat geeft iedereen vanaf dit moment nog maximaal 3 weken om het boek te lezen; moet kunnen toch? :)

Mocht je dit als 'buitenstaander' lezen, we zijn geen exclusieve club. Mocht je het leuk vinden om aan te sluiten, voel je welkom!

Veel leesplezier!

Groetjes,

Eveline

AF1QipOaHzX1I-WFIIVYN0JwYZVbmSqdtDByF0VqeKvM=s1600-w400



Reacties op: Leesclubcafé | Magische regels

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Alice Hoffman

Alice Hoffman

Alice Hoffman is in 1952 in New York City geboren en groeide op in Long Island. ...