Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubcafé | Paarden stelen

op 09 september 2022 door

*afbeeldingen banner van Pixabay*

Lieve allemaal,

Na een tropische zomer, waarin sommigen van ons boeken hebben verslonden en anderen een leesdipje hadden, is de eerste regen gevallen. De herfst lijkt te zijn ingezet. Onze nieuwe leesclub komt er al weer snel aan! 

Ik ben wat eerder met het openen van het café. Dat zou ik eigenlijk volgend weekend doen. Nu ben ik dan best druk en daarom heb ik het wat naar voren gehaald. Hoop dat het geen probleem is!

Ook deze keer lezen we samen een vertaalde literaire roman. Als samenvatting wordt gegeven:

De 67-jarige Trond trekt zich terug in een huisje aan een meer in het oosten van Noorwegen. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn bedrijf en zijn huis verkocht. Nu woont hij alleen met zijn bastaardhond. Hij brengt de tijd door met praktisch werk: reparaties, voorbereidingen voor de winter. Een ontmoeting met een leeftijdgenoot maakt herinneringen los aan de zomer van 1948, toen Trond een jongen van vijftien was en de vakantie samen met zijn vader doorbracht. Het was een zomer vol hooi, warmte, regen en mannen die hard hun best deden om het werk af te krijgen. Een perfecte zomer, totdat Trond voor het eerst in zijn leven de dood tegenkwam.

Zelf heb ik het e-book nét gedownload op m'n e-reader. Ik had liever een hardcopy gehad, maar die is niet of nauwelijks te krijgen. Ach, een digitaal boek lees ik ook graag! Alleen voor een leesclub vind ik het persoonlijk minder geschikt. Minder makkelijk om aantekeningen te maken. Misschien ben ik toch een te grote digibeet? Ik ga proberen om notities te maken tijdens het lezen op m'n e-reader. Kijken of ik dat volhou. Duimen jullie mee dat het lukt?

Graag wil ik op zaterdag 1 oktober beginnen met de voorpretvragen en op zaterdag 8 oktober met de inhoudelijke discussie.

Dat geeft iedereen vanaf dit moment nog bijna één maand om het boek te lezen; moet kunnen toch? :)

Mocht je dit als 'buitenstaander' lezen, we zijn geen exclusieve club. Mocht je het leuk vinden om aan te sluiten, voel je welkom!

Veel leesplezier!

Groetjes,

Eveline

boek-lezen-in-cafe.png

Bron: Lekker lezen in het boekencafé - OpstapmetLisa



Reacties op: Leesclubcafé | Paarden stelen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Per Petterson

Per Petterson

Per Petterson is een Noorse schrijver, vertaler en literatuurcriticus. In eigen ...