Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubcafé | Slaap zacht, Johnny Idaho

op 16 juni 2023 door

16.06.2023

Lieve allemaal,

Onze harde kern, de dames met wie we al jaren boeken lezen, kletsen en zo'n drie keer per jaar een online leesclub met eigen exemplaar openen waar de laatste tijd wel eens andere dames bij aansluiten, en die soms ook weer bij een andere eigen leesclub terugkomen, onze harde kern is één lid verloren. Enkele weken geleden is zij onverwacht heen gegaan. Hoewel we haar maar 1x in het echte leven zijn tegen gekomen, waren we online jaren samen en heeft het ons allemaal geraakt.

We wilden dit boek al gaan lezen, en met het oog op ons verlies, de persoon die deze dame was én de titel van het boek, vinden we deze alsnog passend om te lezen. 

Ons volgende boek wordt een van haar favorieten. Welke? Dat ligt nog open.

We gaan begin juli ' 23 beginnen met de discussie over Slaap zacht, Johnny Idaho van Auke Hulst. Zelf heb ik het boek nog niet in huis. Vanmiddag ga ik naar Broese in Utrecht op zoek. Als hij daar niet op voorraad is, ga ik hem daar bestellen. Ik ben nu nog bezig met Het schaarse licht van Nino Haratischwili. Het achtste leven van Brilka van haar hand vond ik echt briljant. De kat en de generaal iets minder maar desalniettemin ontzettend van genoten. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Maar helaas, voor mij een worsteling. Waarschijnlijk gewoon niet het juiste moment in mijn leven om dit boek te lezen en wellicht ook gewoon niet haar beste boek. Nu nader ik het einde en komen de meeste draadjes mooi bij elkaar. Daar geniet ik dan wel van. Al zijn er ook passages waar ik mijn ogen te veel over is geschreven, die te lang doorgaan, die eigenlijk geen nut dienen of een te open eindje hebben en zo rafelig uit het boek steken. 

Nog zo'n twee weken voordat ik de eerste voorpretvraag over Johnny ga stellen. Veel leesplezier allemaal en hopelijk kunnen we allemaal lekker genieten van het prachtige weer. Zelf ga ik zo even met m'n voetjes in het water wat lezen.

Voel je vrij om aan te sluiten, mee te lezen of gewoon af en toe wat te zeggen.

Groetjes, Eveline

coffee-4953521_1280.jpg



Reacties op: Leesclubcafé | Slaap zacht, Johnny Idaho

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van...