Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie Het Leugenhuis

op 02 oktober 2018 door

Vraag 10: Ik kan wel vragen of de verwachtingen zijn uitgekomen bij het lezen van dit boek, maar dat heeft iedereen al min of meer doorgegeven. Daarom zou ik willen voorstellen:

Wat wil jij vragen aan je medeleesclubleden over Het Leugenhuis? Welke vraag wil je aan ons voorleggen?

Het is wel leuk/gezellig/goed voor de discussie om elkaars vragen te beantwoorden!

------------

Vraag 9: Denk je dat Anne B. Ragde ons met dit 1e boek uit de trilogie, Het Leugenhuis, een boodschap heeft willen meegeven? Of ons aan het denken heeft willen zetten? Zo ja, welke boodschap of wat voor gedachte?

Hoe denk jij dat Anne B. ons als lezer ziet? Als mens? Als publiek? Als toeschouwer? Als beschouwende? Speelt ze met ons? Wil ze ons op het verkeerde been zetten? Heeft ze ons juist hoog in achting staan? Ben benieuwd!

----------------

Vraag 8: hoe denk je dat jouw personages uit vraag 7 zich ontwikkelen in Het weeshuis (deel 2) en Het droomhuis (deel 3)? Maken ze een ontwikkeling door? Zo ja, welke? Hoe zou je dan over ze denken of ze dan zien? Speculeer maar!!

--------------

Vraag 7: maak een top 5 van de personages die het meest bij je los maakten. Dat mag natuurlijk elke emotie zijn uit het scala; blijheid, ergernis, plaatsvervangend medelijden, verdriet, opluchting, en zo door.

Leuk als je per personage in je top 5 aangeeft welke emotie deze opriep en waarom! 

---------------

Vraag 6: Een aantal van ons hebben zich uitgesproken.. (vooral) in het begin van het boek was het doorploeteren. Sommigen vonden het later beter lezen..

Hoe vonden jullie de opbouw en het verloop van het verhaal? Wat is jullie opgevallen?

Hoe vonden jullie de introductie van de dochter van Tor? Wat heeft zij toegevoegd aan het verhaal?

--------------

Vraag 5: We hebben het over de titel gehad, en die vonden jullie passend alhoewel de originele titel, zonder vertaling, mooier en mysterieuzer is. Nu wil ik het graag over de voorkant van het boek hebben. Het is een kleurige voorkant waarop een varken tegen het hek aan leunt. 

Hoe vinden jullie de voorkant? Wat spreekt jullie aan en wat spreekt jullie minder aan? Zou je het boek oppakken als je hem in de boekhandel ziet liggen? Op een schaal van 1 tot 10 hoe aantrekkelijk is de voorkant? En zie je overeenkomsten of juist verschillen met het verhaal nu je dat hebt gelezen?
Bonusvraagje: als je zelf een voorkant mocht verzinnen, hoe zou die van jou er dan uit zien? Wat zou er op staan?

1001004011259019.jpg

Vraag 4. Hebben jullie pareltjes ontdekt in dit boek? Paragrafen, zinnen, citaten die jullie zijn opgevallen? 

Of juist afknappers? Paragrafen, zinnen en citaten die jullie in negatieve zin zijn opgevallen?

En.. zijn jullie vertraalbloopers opgevallen die jullie met ons willen delen?

#taaliseenschonezaak.

....................

Vraag 3. Dit eerste deel van de trilogie heet Het Leugenhuis. Vindt je dit een toepasselijke titel? Waarom?

Als je zelf een titel mocht verzinnen voor dit boek.. wat zou jouw titel dan zijn?

AnneBRagdevarkens.jpg

Vraag 2: We maken in het boek kennis kennis met de drie broers: Margido, Erlend en Tor. Het deel met Margido, en het eerste echte deel van het boek, begint gelijk vrij heftig met een zelfmoord van een jonge jongen. Alle drie de broers zijn behoorlijk verschillend en leiden hun eigen leven.

Wie van de broers spreekt jou het meest aan in dit 1e deel? Wie vindt je het prettigst overkomen of het best neergezet en waarom?

Waarom denken jullie dat de broers zo uit elkaar zijn gegroeid?Sommigen weten het (waarschijnlijk) al, anderen speculeren nog. Ik wil graag het antwoord van wat je dacht toen je deel 1 van Het Leugenhuis las.

En, tot slot, er zijn veel korte paragrafen. Hoe vind je dit lezen?


bb15e36dd3728ddb30df58f701c5338a.jpg

Vraag 1: Het boek begint met een proloog van enkele pagina's. Het is in het cursief geschreven en beschrijft hoe een vrouw na de oorlog op een aflegen plek wacht op haar minnaar.

Hoe vindt je deze binnenkomer? Heeft het je geprikkeld om de rest van het boek te lezen? Wat waren je associaties bij dit stukje? En kon je je inleven in de vrouw?

Zo-hou-je-de-seksuele-spanning-erin-bij-een-lange-relatie_img900.jpg

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

1001004011259019.jpg



Reacties op: Leesclubdiscussie Het Leugenhuis

Meer informatie

Gerelateerd

Over