Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstoreday 2017 Mijn boekwinkel, een sprookje (2)

op 01 mei 2017 door

En toen kwam de grote dag. Het was 29 april 2017 Bookstoreday, ook voor de boekwinkel in de middelgrote stad, niet ver van de hoofdstad van een klein landje. De dag begon schitterend, het zonnetje scheen, niet al te veel wind, kortom een prima dag voor een bezoek aan de boekwinkel. Zo ook voor de verteller van dit verhaal, een boekliefhebber en veel lezer, die in een klein dorpje niet zo heel ver van de middelgrote stad woonde. Aangezien het mooi weer was stapte ze op de fiets en trotseerde de afstand van zo'n 5 kilometer door de polder met gemak, het doel was immers de boekwinkel en dan krijg je vleugeltjes.

Aangekomen bij de boekwinkel was het al een komen en gaan van allerlei boekliefhebbers. Vrolijk versierde boekwinkel Het Leesteken voelde weer als een warm bad. Een mooie boekentafel met alle bijzondere boeken van Bookstoreday. Rond de koffietafel werd er gesproken met de schrijfster, actrice en cabaratiere Funda Mujde. Na een ongeluk met een taxi belandde zij met een dwarslaesie in een rolstoel. Bepaald geen sprookje maar ze kon er boeiend over vertellen en had er ook een boek over geschreven. Geheel geinspireerd besluit de boekliefhebber het boek te kopen en te laten signeren. 

Haar oog viel ook nog op het boek van Bert Wagendorp. Het stond al enige tijd op het verlanglijstje en wat is een betere gelegenheid dan de Bookstoreday om het boek te kopen en ook nog gesigneerd.

14c9f4bf18d498ac7ab14d42f1e40682.jpg        306f141e3ec5f6b700dde607fb638580.jpg

 

Vol van alle boeken volgde de fietstocht naar huis. Thuisgekomen werd de volgende etappe  ondernomen. Met de bus ging het richting de hoofdstad om daar tussen de toeristen door naar Scheltema te lopen. Geen warm bad zoals de kleine boekwinkel in de middelgrote stad, maar wel een paradijs voor boekenliefhebbers. Struinend over alle etages en luisterend naar de verschilende optredens was het ook hier een geslaagde middag. 

Moe maar voldaan keerde de boeklilefhebber weer huiswaarts om heerlijk op de bank bij te komen van een enerverende Bookstoreday. Natuurlijk met een boek , chocolade en een lekker kopje thee.

Na deze dag kan het sprookje alleen maar eindigen met de wens dat boekhandels nog lang en gelukkig leven.



Reacties op: Bookstoreday 2017 Mijn boekwinkel, een sprookje (2)

Gerelateerd

Over

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds...