Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken van januari

op 10 februari 2019 door

Beter laat dan nooit zullen we maar denken. De wil  en het goede voornemen was er zeker, maar soms komt er zomaar iets tussen. Vandaar dat mijn overzicht van wat ik las in januari nu pas op mijn spot verschijnt. Ik las opmerkelijk veel boeken over vrouwen en geschreven door vrouwen. Als ik mijn lijstje voor de februarimaand bekijk, ligt dat weer totaal anders.

Ik ging dit jaar van start met De paradox van geluk van Aminatta Forna. Dit boek las ik voor mijn eigen leesclub. Het gaat over een Amerikaanse vrouw die in Londen stadsvossen bestudeerd en een uit Ghana afkomstige psychiater gespecialiseerd in trauma verwerking. Hun vriendschap , zwerftochten en belevenissen met een grote groep immigranten uit Afrika wordt op een mooie en beeldende manier beschreven. Je waant je in Londen, het laat je nadenken over geluk en blijft nog een tijdje na sudderen als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.

Als tweede boek las ik De zeven zussen van Lucinda Riley. Een echte hype heeft dit boek veroorzaakt en veel lezers kijken elke keer met smart uit naar het volgende deel in de serie over De zeven zussen. Het is inderdaad een boek wat heerlijk weg leest. Vlot geschreven en door gebruik te maken van flashbacks en flashforwards houdt de schrijfster er genoeg spanning in. Ik heb er geen spijt van dat ik dit boek gelezen heb, echter ik ga niet meeteen door met de volgende delen, daarvoor zijn er toch nog te veel andere mooie boeken die ik eerst wil lezen.

Vervolgens las ik samen met Helena een boek voor de Hebban Literatuurclub. De Film, van Jan van Dingstee. Een roman debuut van deze schrijver en het is altijd een uitdaging om zo'n boek te lezen. Misschien heb je wel een nieuw pareltje ontdekt. Wat Helena en ik van dit boek vonden kun je binnenkort lezen op de spot van de Literatuurclub.

Tot vreugde van veel lezers verscheen in januari ook de vertaling van Circe, van Madeline Miller. Een ontzettend mooi uitgegeven hardcover. Ik las dit boek voor de Genremelange samen met twee leden van de Hebban Scifi & Fantasy Club. Ook dit artikel kun je al snel lezen op onze spots.

Als laatste las ik deze maand De ontembare vrouw, van Clarissa Pinkola Estés uit. Ik las dit boek samen met 14 andere lezers voor een leesclub van Hebban. De langst lopende leesclub denk ik wel. Gestart eind november hebben we langzaam maar gestaag alle hoofdstukken en onderwerpen behandeld. Een mooi boek voor een leesclub, maar ook een boek dat je in kleine stukjes moet lezen. Lees hier mijn recensie van dit boek.

Februari is inmiddels al weer even onderweg en ik heb al een aantal mooie boeken weer klaar liggen die gelezen gaan worden. 



Reacties op: De boeken van januari

Gerelateerd