Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken van mei

op 02 juni 2019 door

Mei was ook weer een lekkere leesmaand. Na het "boekengeweld" van de Libris Literatuurprijs nu weer een maand met "gewoon" andere boeken lezen. Hoewel, begin mei kreeg ik 3 boeken voor de e-reader binnen voor de Hebban Debuutprijs. Ook deze maand dus weer genomineerde boeken lezen.

Ik begon echter deze maand met weer een boek te lezen voor het project "lezen met je puber". Voor het vak Nederlands moest het boek Dorst van Esther Gerritsen gelezen worden. Een boek dat ik een hele tijd geleden al eens gelezen had maar wat geen probleem was om het nogmaals te lezen. Een verhaal waarin de moeder-dochter relatie centraal staat, maar ook hoe je met elkaar omgaat, ziekte en afscheid. Genoeg thema's om interessante gesprekken te hebben met je puber.

Daarna las ik Normale mensen van Sally Rooney over het opgroeien en de liefdesgeschiedenis van twee mensen. Mooie dialogen, uit het leven gegrepen en het speelt voor een deel af in Dublin, Trinity College. Laat ik daar nu een zwak voor hebben. Goed boek , zeker een aanrader.

Lampje van Annet Schaap las ik ook deze maand. Een kinderboek maar ook zeker zeer goed leesbaar voor volwassenen. Een soort sprookje maar dan wel een sprookje waar ook de harde kant van het leven in voorkomt, maar wel een goed einde.

Tussendoor las ik nog 2 boeken waarover ik niets mag zeggen. Alle twee voor de Hebban Debuutprijs, één boek dat ik al wilde lezen, ik had de papieren versie al in huis en één boek dat ik zeker niet zelf uitgezocht zou hebben. Maar je kunt soms aangenaam verrast worden op deze manier.

Voor een leesclub van Hebban las ik Kattentijd van Ellen VerstrepenEen bijzonder boek waarvan net de discussie in de leesclub is begonnen. Niet direct een boek waarvan de achterflap een juiste indicatie geeft van de inhoud, naar mijn idee. Ben benieuwd wat mijn mede leesclubgenoten van dit boek vinden.

Voor de nieuwe rubriek "De Hebban Literatuurclub leest elkaars favorieten" las ik Materiaalmoeheid  van Marek Šindelka. Een boek dat je even omver blaast. Zeer indrukwekkend en knap geschreven. In het artikel op onze spot kun je lezen waarom het één van de favoriete boeken van Nathalie is en wat ik er precies van vond.

Als afsluiter deze maand las ik een feegood boek. Soms vind ik het heerlijk om gewoon even zo'n boek tussendoor te lezen. Niet nadenken alleen lekker lezen. Mijn keuze was Weerzien in Italië van Eva de Wit. Je komt meteen in een zomerstemming en hebt zin om op vakantie tegaan.(Zag dat ik het boek vergeten ben om in de banner te zetten).

Welke boeken lazen jullie allemaal in mei?



Reacties op: De boeken van mei

Gerelateerd