Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in januari

op 01 februari 2021 door

Een aantal maanden afwezig geweest hier op mijn Spot. Dit heeft vele redenen, maar de grote gemeenschappelijke deler is zeg maar het leven in coronatijd. Ik zal hierin niet de enige zijn, vermoed ik, dus ik zal er verder geen woorden aan vuil maken. Vol goede moed ben ik begonnen aan mijn Reading Challenge van dit jaar, maar moet constateren dat ik aan het eind van deze maand al achterloop op de planning. Dat wordt de komende maanden alleen maar meer lezen. 

Om de één of andere reden heb ik alleen maar kleppers op de stapel boeken liggen die ik wil lezen. En met dikke kleppers kun je helaas geen meters maken. Naast de drie boeken die ik afgelopen maand las, ben ik ook nog begonnen in twee van die kleppers. Voordeel is wel dat ik nu in begin februari al even op dreef ben en zomaar in korte tijd 2 boeken kan uitlezen. Welke drie boeken las ik in januari?

1. Meisje, vrouw, anders van Bernardine Evaristo.

Een heel bijzondere leeservaring. Het verhaal is geschreven zonder hoofdletters, punten etc. Dit is even wennen aan het begin, maar ik vond het erg prettig lezen. Op de een of andere manier werd het duidelijker waar in de zinnen de nadruk lag. Verder is Evaristo een kei in het vertellen van verhalen. Je maakt kennis met twaalf personages die ieder vrouw, meisje en anders zijn. Alle personages hebben ergens een connectie met elkaar en komen allemaal samen in het laatste deel. Dit boek won de Booker Prize en is een zeker de moeite waard op te lezen.

  • Lees een rood boek

2. De hofdame van Anne Glenconner.

Dit boek heb ik gewonnen met een Instagram winactie. Het boek stond al even op mijn lijstje nadat ik een leuk artikel in de krant over dit boek had gelezen. Ook kijk ik graag naar een aflevering van The Crown. De hofdame zijn de memoires van de hofdame van prinses Margaret. Een boek met in het midden een aantal foto's die mooi het verhaal illustreren. Wat een turbulent leven met vele ups maar even zovele downs heeft Anne Glenconner gehad en wat een veerkracht heeft deze vrouw. Het boek leest vlot en staat garant voor een aantal uurtjes ontspanning. Net wat ik op dat moment even nodig had.

  • Lees een waar boek

3. Raaf van Roos Vlogman

Een debuut wat ik samen met nog 14 andere lezers mag lezen voor de Hebban Leesclub. Een dunnetje wat ik uitlas op eerste Hebban Uitleeszondag. Wat ik er van vind houd ik nog even voor mijzelf aangezien de leesclub nog moet starten.

Een bescheiden aantal boeken dus. Hopelijk gaat het lezen weer beter in februari.



Reacties op: Gelezen in januari

Gerelateerd