Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand januari

op 31 januari 2017 door

Wat gaat de tijd toch snel als je genoeg te lezen en te reizen hebt. Morgen is het alweer februari en het is dus de hoogste tijd om even terug te kijken op mijn lees en reis activiteiten van afgelopen maand. Januari begon met het leuke bericht dat ik mee mag doen met de Club van 10 literatuur. Inmiddels zijn alle leden voorgesteld en hebben we al een paar leuke blogs staan op onze spot We love lit . Ondanks alle drukte las ik in januari 5 boeken en reisde ik door even zo veel landen. Wat heb ik gelezen:

1. Rosie zegt ja, Dawn French (USA, New York)

Een leuk vrolijk boek wat makkelijk weg leest over een Engelse vrouw, Rosie, die als kinderoppas gaat werken in New York. Grappig omdat Rosie er een geheel eigen stijl op na houdt.

2. Swing Time, Zadie Smith (Engeland, USA en West- Afrika)

Dit boek las ik voor mijn boekenclub. Het boek gaat over 2 vriendinnen die op groeien in een arme wijk in Noord-Londen en allebei gek zijn van dansen. Een lukt het om er haar beroep van te maken de ander gaat de showbizz in. Lees hier wat ik er van vond.

3. Het bleekblauwe handschrift van een vrouw, Franz Werfel (Oostenrijk)

In het kader van de Schwob klassiekers heb ik dit boek gelezen en ben ik bij een leesclub geweest waar dit boek werd besproken door Jerker Spits. Voor mensen die nog voor hun Landenchallenge naar Oostenrijk willen is dit boek zeker een aanrader.

4. Bontebrug, Jonah Falke (Nederland)

Bontebrug is het debuut van de schrijver-kunstenaar Johan Falke. De leesclub over dit boek bij Hebban is nog in volle gang.

5. Een begerenswaardige vrijgezel, Curtis Sittenfeld (USA)

Een hervertelling van de klassieker van Jane Austin: Pride and Prejudice. Het verhaal is helemaal naar deze tijd gehaald en houdt voor het grootste gedeelte de verhaalllijn vast van Jane Austin. Hoewel het zeker niet dezelfde kwaliteit heeft als Pride and Prejudice is het een heerlijk boek om te lezen.

Hoewel mijn boekenkasten uitpuilen en de nog te lezen stapel steeds hoger wordt, kon ik toch niet voorkomen dat er nog nieuwe boeken bij kwamen deze maand.

* Bontebrug, Jonah Falke: gekregen via Hebban leesclub

* De rode stoeltjes, Edna O'Brien: het nieuwe boek voor mijn leesclub

* De verlossing van Liesbeth Bode, Sophie Zijlstra: aangeschaft omdat ik naar het Boekevenement ga van Zin op 13 februari.

 Genoeg te lezen dus nog voor de komende maand. De reis zal ook weer verder gaan. Momenteel ben ik in Noorwegen en al weer aan het bedenken wat de volgende bestemming zal zijn.



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand januari

Gerelateerd