Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

5x Boeken voor Halloween

op 04 oktober 2021 door

Het is alweer oktober, de herfst is gearriveerd. Tijd om boeken met heksen, vampiers, geesten of ander gespuis op te pakken, want op 31 oktober is het weer Halloween. Vandaag geef ik jullie vijf boekentips om helemaal in de Halloween stemming te komen.

- Door Laurie -

Banner afbeelding van Myriams-Fotos via Pixabay

Cemetery Boys van Aiden Thomas

Dé hype van de herfst van 2020 was toch echt Cemetery Boys van Aiden Thomas. Dit boek gaat over een Latijns-Amerikaanse gemeenschap die op een kerkhof woont. Yadriel is transgender en zijn familie heeft moeite dit te accepteren. Hij is namelijk een brujo (een mannelijke heks), iets wat niet kan. Met de hulp van zijn beste vriendin Maritza voert hij het inwijdingsritueel uit, om daarna op jacht te gaan naar de geest van zijn overleden neef. Alleen de geest die hij oproept, is niet die van zijn overleden neef, maar van Julian Diaz, de grootste plaaggeest van de school. Julian verdwijnt niet zomaar weer; hij is vastbesloten om erachter te komen wat er met hem is gebeurt. Yadriel besluit hem tegen wil en dank te helpen zodat zowel hij als Julian krijgt wat hij wil. Alleen heeft Yadriel geen rekening gehouden met het feit dat hij weleens gevoelens voor deze geest kan ontwikkelen.

These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling

Hannah is een heks, maar niet zomaar de eerste de beste. Ze bezit magie van alle vier de elementen: water, lucht, aarde en vuur. Haar magie moet absoluut geheim blijven, als ze deze laat zien in de buurt van een niet-heks, kan ze deze magie voor goed verliezen. Om deze reden vermijdt Hannah haar ex-vriendin Veronica, die ook alle elementen beheerst. De twee meiden zijn niet zo goed uit elkaar gegaan en magie ontvlamt als de gemoederen hoog oplopen. Alleen is het ontlopen van haar ex niet het grootste probleem van Hannah als een vreselijk bloedritueel het eindejaarsfeest op school onderbreekt. Hannah is ervan overtuigd dat dit het werk is van een blood witch, maar haar coven gelooft hier niets van. Om de waarheid boven tafel te krijgen moet Hannah samenwerken met de laatste persoon die ze wil: Veronica. Terwijl de heksen dit bloedritueel onderzoeken, ontmoet Hannah Morgan. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar daten tijdens een bovennatuurlijke crisis is niet makkelijk. Hannah wordt tot het uiterste getest, zeker nu de aanvallen op de heksen in haar woonplaats toenemen en dodelijker worden.

City of Ghosts van Victoria Schwab

Dit is het eerste deel in de serie over Cassidy Blake. Cassidy kan communiceren met geesten. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is er eentje. Cassidy’s ouders zijn het bekende televisieduo The Inspectors en jagen voor hun werk op geesten. Voor hun nieuwe documentaire reist de familie Blake af naar Schotland, waar ze op zoek gaan naar geesten. Cassidy wordt omringd door geesten die niet allemaal even vriendelijk zijn. Dan ontmoet ze Lara, een meisje dat de doden eveneens kan zien. Als in betweener is het haar taak om geesten voorgoed naar de Anderwereld te verdrijven. Cassidy is hier niet zo zeker van, maar wat ze wel zeker weet is dat een zeer gevaarlijke geest die de Red Raven wordt genoemd niet in deze wereld thuishoort. Haar gave zorgt ervoor dat Cassidy in een avontuur gezogen wordt dat de nodige gevechten kent.

Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco

Pak je virtuele koffers maar vast in, want het is tijd om af te reizen naar Italië, om precies te zijn naar Sicilië. De tweelingzusjes Emilia en Victoria zijn heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond mist Victoria haar shift in het familierestaurant waarop Emilia haar besluit te gaan zoeken. Ze vindt Victoria wel, maar niet levend. Vastbesloten om haar dood te wreken gaat Emilia op zoek naar de moordenaar. Desnoods met gevaar voor eigen leven en met zwarte magie die al lang geleden verboden is. Tijdens haar missie ontmoet ze Wrath, een van de slechte prinsen uit de hel. Wrath claimt aan haar kant te staan en belast te zijn met de taak de moorden op het eiland te onderzoeken en een halt toe te roepen. Maar met de slechteriken is niets wat het lijkt. Kingdom of the wicked is een verhaal vol heksen, magie, romantiek en typisch Italiaans eten dat je doet watertanden. Het vervolg, Kingdom of the Cursed, verschijnt op 5 oktober 2021.

Empire of the Vampire van Jay Kristoff

Eindelijk is het zover, het nieuwe boek van Jay Kristoff is uit. Vampiers maken een comeback en hoe. Nee, geen glinsterende vampiers zoals Edward Cullen uit Twilight, maar het echte werk. Het is 27 jaar geleden sinds de laatste zonsopgang. Al die tijd hebben vampiers oorlog gevoerd tegen de mensheid om hun wereld af te breken en hun eigen rijk te stichten. Gabriel de León is een silversaint, een monnik die ervoor moet zorgen dat de koude wezens buiten de kerk blijven en – niet geheel onbelangrijk – vernietigd worden. Alleen is Gabriel nu als enige van dit broederschap over. Gevangengenomen door de wezens die hij moet vernietigen wordt hij gedwongen zijn verhaal te vertellen. Een verhaal over legendarische gevechten en verboden liefdes, verloren vertrouwen en gewonnen vriendschappen, oorlogen tegen het bloed en de koning van het vampierrijk en de laatste hoop van de mensheid: de Heilige Graal. Dit is nog maar het begin: Empire of the Vampire wordt een serie.

Tot zover een aantal tips voor boeken om in de stemming te komen voor Halloween. Wat zijn jouw tips?



Reacties op: 5x Boeken voor Halloween

Meer informatie

Gerelateerd

Over

V. E. (Victoria) Schwab

V. E. (Victoria) Schwab

V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse nummer 1 New York Times-bestselleraute...

Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco combineert een liefde voor duistere verhalen en haar Italiaans-...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...