Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddyread: Aurora Burning

op 25 mei 2020 door

Het tweede deel van de Aurora Cycle is er eindelijk! Aurora Burning is geschreven door auteurs Amie Kaufman en Jay Kristoff. Menig lezer heeft in spanning gewacht op dit tweede deel, zoals ook Reader Karin en Scifi & Fantasy-clublid Vanessa. We lazen dit boek tegelijkertijd en geven ons oordeel!

*We geven in deze buddyread geen spoilers over dit tweede deel. Maar als je het eerste deel nog niet gelezen hebt, is het verstandig dit artikel niet te lezen!

Recap

Wat gebeurde er ook alweer in het eerste deel? Tyler redt Aurora uit de Fold, zij is enige overlevende van ruimteschip Hadfield. Aurora heeft 200 jaar in de ruimte in cryo-slaap doorgebracht. Doordat Tyler Aurora aan het redden was, heeft hij geen keuze meer om zijn squad samen te stellen. Dus krijgt hij de mensen die over zijn... een bonte groep maar ze leren samen te werken. Squad 312 worden op een ogenschijnlijke simpele eerste missie gestuurd, maar die blijkt toch wat gevaarlijker en gewichtiger te zijn dan verwacht. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat Aurora krachten heeft gekregen van de Eshvaren. De Eshvaren is een oud volk die eeuwen geleden heeft gestreden tegen de Ra’haam en had gewonnen. Maar de Ra’haam is terug, groeit in macht en is niet makkelijk te stoppen...

Voor een uitgebreide recap kun je ook terecht in het tweede deel. Het boek begint namelijk met een handig ‘Stuff you should know’-overzicht per personage om even je geheugen op te frissen. 

Our heroes are back. Kind of.

Verwachtingen 

Karin: Waar ik vooral aan dacht toen ik begon aan het tweede deel was het feit dat Kristoff en Kaufman niet bang zijn om leuke en belangrijke personages dood te laten gaan. Dus ik was huiverig voor weer een slachtoffer en hoopte dat ze mijn hart niet gingen breken, haha.

Vanessa: Ik verwacht dat het verhaal meteen weer sterk van start gaat, de emoties na het verlies de ruimte krijgen, maar dat de humor en zelfspot nog aanwezig blijven. De verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. 

Opbouw 

Vanessa: De opbouw van dit boek zit weer goed in elkaar. Met een ijzersterk begin door het gebruik van een flashforward van een spannende actiescène. Het tempo is vanaf het begin weer hoog en boet nergens aan kwaliteit in. Er is wederom een goede afwisseling tussen rust en actie. 

Karin: Ja, de start vond ik ook weer sterk! Ik was een beetje bang dat ze niet direct een duidelijk doel zouden hebben, maar de hele tijd bleef ik geboeid lezen.

Personages

Vanessa: Het verhaal wordt weer verteld vanuit het perspectief van de nu zes hoofdpersonen. Waar in deel 1 Auri en Tyler de meeste tijd kregen groeit nu het aandeel van Kal. Een nieuwe bijrol is die van Saedii een soortgenoot van Kal en lid van de “Unbroken” een factie die strijd en oorlog niet uit de weg gaat.   

Karin: De zes perspectieven vond ik weer fijn en goed werken. Kal kreeg inderdaad meer aandacht dit deel, erg leuk. En Auri maakte ook echt een ontwikkeling door dit deel. Het personage met de leukste verandering vond ik Zila, in het eerste deel boek waren haar hoofdstukken altijd ultrakort om te reflecteren dat zij een stil personage is. In dit deel lees je meer over hoe ze soms zo emotieloos kan zijn en wat er in haar verleden is gebeurd. Heel aangrijpend.

‘I am not feeling nothing.’

Net zo goed als het eerst deel?

Karin: Absoluut! Dit deel is wederom vol spanning en actie. je krijgt meer antwoorden maar tegelijkertijd worden er ook weer heel veel nieuwe vragen in leven geroepen. De squad is nu nog beter op elkaar ingespeeld en hechter dan ooit. 

Vanessa: Dit deel evenaart zeker het eerste. De twee boeken voelen als een verhaal.  Langzaamaan krijg je steeds meer informatie over het mysterie en komt er een stemmetje in je achterhoofd dat er veel meer lijkt te spelen en of onze squad wel aan de goede kant staan. Sommige onthullingen zou je al van verre moeten zien aankomen, maar dat besef je je pas achteraf. De schrijvers hebben deze informatie goed verhult. 

‘But love is purpose, be'shmai,’ he says. ‘Love is what drives us to great deeds, and greater sacrifices. Without love, what is left?’

Eindoordeel

Vanessa: Ik heb genoten van Aurora Burning. Het verhaal en de wereld zitten goed in elkaar en het leest heerlijk weg. Het einde is weer een stevige cliffhanger en nu wachten op deel 3. 5 sterren.

Karin: Ik vind Aurora Burning een heerlijk boek! Vol actie, humor en weer die leuke personages. Laten we hopen dat deel 3 niet te lang op zich laat wachten. 4 sterren van mij!

Heb jij Aurora Burning al gelezen of ben je dat van plan? Laat het weten in de reacties!



Reacties op: Buddyread: Aurora Burning

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...