Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Challenge Category #12: Een boek met een enorm lange titel

op 25 maart 2018 door

De meeste boeken hebben een korte, krachtige, pakkende titel. Maar er zijn auteurs die een enorm lange titel aan hun creatie hebben gegeven. Wat dacht je van deze titel bestaande uit 19 woorden: And to My Nephew Albert I Leave the Island What I Won Off Fatty Hagan in a Poker Game? Sommige auteurs maken het nog gekker. Zo kwam ik deze titel tegen: No Matter How Much You Promise to Cook or Pay the Rent You Blew It Cauze Bill Bailey Ain't Never Coming Home Again; A Symphonic Novel. Zo gek gaan wij het niet maken.

Door: Sylvia

The Amazing Story of the Man Who Cycled from India to Europe for Love

Dit is een non-fictie verhaal en gaat over de jonge Indiase jongen Pradyumna Kumar, bekend als PK, die is geboren in een arm, klein dorpje in het oosten van India. Zijn familie behoort tot de laagste sociale klasse in India. Ooit had een astroloog voorspeld dat PK zou trouwen met een meisje dat niet uit zijn dorp komt, niet uit zijn district en zelfs niet uit zijn land. Ze zou muzikaal zijn en geboren worden onder het teken van de os. 

PK tekent graag en maakt als straatartiest portretten van mensen in New Delhi. Daar ontmoet hij op een dag de Zweedse Lotta die met een paar vrienden door India reist. PK herinnert zich de voorspelling en weet nu dat Lotta zijn vrouw zal worden. Maar Lotta moet weer terug naar Zweden. PK heeft geen geld om het vliegtuig te pakken en besluit om dan maar op de fiets naar Zweden te gaan.

Tegenwoordig wonen Lotta en PK in Zweden en hebben twee volwassen kinderen. Er zijn nu zelfs plannen om een film te maken van hun levensverhaal.

Past ook bij categorie #27 (Een waargebeurd boek).

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Christopher is een jongen van 15 jaar oud met het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Christopher houdt niet van vreemde mensen of van de kleuren geel en bruin of van aangeraakt te worden. Daarentegen kent hij alle landen van de wereld met hun hoofdsteden, kent hij elk priemgetal tot 7507, is hij erg geïnteresseerd in wiskunde, wetenschap en Sherlock Holmes. 

Op een nacht ontdekt hij dat de hond van een van de buren vermoord is. Christopher gaat op onderzoek uit om de moordenaar van Wellington op te sporen en de reden van de moord te achterhalen. Deze zoektocht brengt hem meer dan hij ooit had kunnen bedenken. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar als hij met zijn onderzoek start, begint hij aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet. 

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Christopher, waardoor de lezer een ontroerend kijkje in het brein van een autistische jongen krijgt. 

Past ook bij categorie #25 (Een boek met #diversiteit).

My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry

Elsa is een zevenjarig, slim en een beetje apart meisje. Op school wordt ze gepest omdat ze anders is. Haar ouders zijn gescheiden en hebben beiden een drukbezet leven. Haar oma van zevenenzeventig is haar beste vriendin. Ook haar oma is een beetje apart en misschien wel een beetje gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer of gooit ze met poep naar de politie.

Haar oma vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar één van was.

Dit boek is een geweldig mooi, modern sprookje waarin Harry Potter ook een rol speelt.

Past ook bij categorie #30 (Een grappig boek).


Meer tips!

Crime: Coming of Age at the End of Days van Alice LaPlante | The Grave's a Fine and Private Place van Alan Bradley

Feelgood: Strays: A Lost Cat, a Homeless Man, and Their Journey Across America van Britt Collins | The Extraordinary journey of the fakir who got trapped in an ikea wardrobe van Fredrik Backman

Lit:  The Horrific Sufferings of the Mind-Reading Monster Hercules Barefoot van Carl-Johan Vallgren | Your Fathers, Where Are They? And the Prophets, Do They Live Forever? van Dave Eggers        

SFF: The Long Way To a Small, Angry Planet van Becky Chambers Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick

YA: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz Secret Diary of Adrian Mole Aged Thirteen and Three Quarts van Sue Townsen

Welk boek ga jij lezen voor deze categorie?



Reacties op: Challenge Category #12: Een boek met een enorm lange titel

Meer informatie

Gerelateerd