Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Challenge Category #26: A Rainbow of Colors

op 18 februari 2018 door

De Hebban Reading Challenge brengt met zijn categorieën een speurtocht met zich mee. Welk boek past het beste bij welke categorie? Welke boeken ga je lezen zodat je er in slaagt alle categorieën af te vinken? Met Categorie #26: Lees een boek met een kleur in de titel, is het een heel ander verhaal. De grote hoeveelheid aan kleurrijke titels zorgt voor een regenboog aan kleuren. In tegenstelling tot de andere categorieën zorgt deze voor de nodige keuzestress!

Door Annemieke de Jong

Rood - Red Rising 

Game of Thrones meets Star wars in Red Rising het debuut van Pierce Brown. Het fantasy boek vertelt het verhaal van Helldiver Darrow. Hij is een van de vele mannen en vrouwen die onder de grond op Mars woont en werkt. Hij is in de veronderstelling dat hij, met zijn werk, bijdraagt aan een leefbaar Mars. Maar wat als blijkt dat dit een leugen is?  

Past ook in Categorie #6 (eerste deel van een serie) en #21 (auteur jonger dan 30 jaar)

Oranje - Orange is the New Black: My Year in a Women's Prison

De Amerikaanse hitserie Orange is the New Black is inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen. De serie is oorspronkelijk gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. Piper heeft een cariere, een partner en een gezin. Ze lijkt haar leven op de rit te hebben. Tien jaar eerder bezorgde zij een koffer vol drugsmoney. Wanneer haar verleden haar inhaalt, wordt Piper veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf. Piper deelt haar ervaringen in de Amerikaanse gevangenis op een realistische wijze, met een gezonde dosis humor.

Past ook in Categorie #8 (verfilmd), #12 (enorm lange titel), #25 (#diversiteit) en #27 (waargebeurd boek). 

Geel - Half of a Yellow Sun

Chimamanda Ngozi Adichie won met haar boek Half of a Yellow Sun de Orange Broadband Prize for Fiction 2007. In het boek komen de levens van Ugwu (een dorpsjongen die werkt voor een professor), Olanna (een jonge vrouw en de geliefde van de professor) en Richard (een Engelse schrijver) samen. Hun leven in Afrika wordt op zijn kop gezet wanneer er een burgeroorlog uitbreekt. Met momenten zijn ze - meer dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden - op elkaar aangewezen en van elkaar gescheiden. Wat overblijft is een prachtige, hartverscheurende roman over Afrika, in de breedste zin van het woord.

Past ook in Categorie #8 (verfilmd), #11 (tien jaar of ouder), #21 (auteur jonger dan 30 jaar), #25 (#diversiteit) en #29 (in een oorlog).

Groen - Anne of Green Gables

Het klassieke kinderboek Anne of Green Gables werd geschreven door L.M. Montgomery. Het roodharige weesmeisje Anne wordt geadopteerd door de familie Cuthbert. De familie krijgt de verrassing van hun leven, aangezien zij in de veronderstelling zijn dat ze een jongen adopteren. Haar prachtige persoonlijkheid zorgt ervoor dat niet alleen de familie, maar het hele dorp haar binnen no-time in hun hart sluiten. Het boek wordt in één adem genoemd met andere klassiekers zoals Alice in Wonderland en The Secret Garden. Het vormt de basis voor de Netflix Original Serie Anne with an E.

Past ook in Categorie #8 (verfilmd), #11 (tien jaar of ouder), #20 (doorbraakboek), #22 (korte verhalen) en #34 (naam in de titel).   

Blauw - Little Boy Blue

M.J. Arlidge begon zijn carriere als scriptschrijver en redacteur bij de Engelse TV-serie EastEnders en schreef onder andere het script van Monarch of the Glen. Bij de boekenliefhebber vergaarde Arlidge bekendheid met zijn thrillers over inspecteur Helen Grace. De reeks, waarvan de titels verwijzen naar kinderversjes, telt inmiddels acht delen. Little Boy Blue is het vijfde deel van deze succesvolle serie, waarin Grace te maken krijgt met slachtoffers omwikkelt met plastic.

Past ook in Categorie #46 (beestachtig).

Paars - The Color Purple

In 1982 schreef Alice Walker de klassieker The Color PurpleHet boek vertelt het verhaal van de jonge, donkere Celie wiens leven wordt beinvloed door armoede en segregatie. In een leven vol misbruik en mishandeling doet ze verwoede pogingen om haar zusje te beschermen. Naarmate ze ouder wordt, raakt ze gevangen in haar huwelijk. Dankzij haar vriendschap met Shug Avery besluit Celie de regie terug te pakken over haar eigen leven. De briefroman van Walker werd in 1983 bekroond met de Pulitzer Prijs voor fictie.

Past ook in Categorie #8 (verfilmd boek), #(tien jaar of ouder), #25 (#diversiteit) en #50 (voor je lijst).

Andere kleurrijke titels zijn:

Thrillers: Bluebird, bluebird van Attica Locke Yellowmoon van Johan Deseyn
Lit: Fifty Shades of Grey van E.L. James Purple Hibiscus van Chimamanda Ngozi AdichieA Clockwork Orange van Anthony Burgess
YA: Blue Lily, Lily Blue van Maggie Stiefvater Scarlet van Marissa Meyer | Emerald Sea van Richelle Mead

Hebben jullie ook last van keuzestress? Of zijn jullie er al lang uit? Deel met ons het boek dat je gaat lezen voor Categorie #26: Een boek met een kleur in de titel.



Reacties op: Challenge Category #26: A Rainbow of Colors

Meer informatie

Gerelateerd