Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Christmas Haul 2018

op 29 december 2018 door

Na twee dagen ongenegeerd te hebben kunnen genieten van (vr)eten, drankjes en gezellig doen, komt er natuurlijk ook een dag van het uitbuiken. Of misschien  ben je zelfs al weer hard aan het werk? In elk geval móét er ergens tijd te vinden zijn om de gekregen cadeautjes op het gemak te kunnen bekijken. De Readers hebben dit alvast voor jullie gedaan en tonen hun Christmas Haul.

3461ca615b95599d945140bf0a8c0336.jpg

Kayla: 'Heel veel boeken heb ik dit jaar gekregen. Elk jaar geven mijn zus en ik elkaar boeken met kerst, zo ook dit jaar weer. Natuurlijk is het veel te duur om deze boeken allemaal nieuw te kopen, dus een paar maanden van tevoren beginnen we al met marktjes, rommelwinkeltjes en marktplaats af te zoeken. Van mijn zus heb ik veertien boeken en vaan mijn ouders één boek gekregen. Mijn zus heeft van mij 12 boeken gekregen en onze vader heeft van ons twee boeken gekregen, een echte boekenfamilie dus. Komend jaar heb ik in ieder geval wat te lezen, ik verheug me er nu al op.'

Yvonne: 'Ik ben ontzettend verwend dit jaar! Naast deze prachtige stapel kreeg ik namelijk ook een nieuwe e-reader. Ik ben Kareltje - mijn oude  e-reader - een paar maanden geleden verloren en heb 'm echt gemist! Pas toen het apparaat ontbrak, bleek hoe vaak ik er gebruik van maakte. Vooral een hoofdstukje lezen voor het slapengaan zat er niet meer in. Ter vervanging heb ik tijdelijk een i-Pad gebruikt, maar daar kreeg ik hoofdpijn van en daardoor ben ik daar snel mee gestopt. Ik kijk nu al uit naar de nachtelijke uurtjes waarin ik de slaap niet kan vatten, haha!

Ik heb werkelijk geen idee met welk boek ik ga beginnen. Een deel van me zegt dat ik zin heb in het eerste deel van de illustrated version van Harry Potter, maar een ander deel is ook ontzettend nieuwsgierig naar Reflectie van onze eigen J. Sharpe. Een avondje de rillingen krijgen van de spanning zie ik ook wel zitten namelijk. Maar juist de cover wat Witchsign trekt me heel erg aan... Lastig, lastig! Met welke zouden jullie beginnen?

0274b5c55bff447f7d2334c19888e3d9.jpg

Demi: 'Ik wist al dat ik die gave boxset van de Shadow and Bone reeks van Leigh Bardugo ging krijgen, want ik had 'm zelf uitgezocht! Zo gaat dat wel vaker bij cadeautjes geven thuis. We maken allemaal een lijstje met dingen die we graag zouden willen krijgen en daar wordt dan een keuze uit gemaakt. Op die manier is het toch nog een beetje een verrassing wat je krijgt. Dankzij de Secret Santa hier bij de Readers kreeg ik nog een leuk cadeau: Six of Crows van dezelfde schrijfster, toevallig genoeg! Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten om erin te beginnen. Het moge duidelijk zijn dat ik nog zat te lezen heb, dus het is nog maar de vraag wanneer ik aan deze nieuwe boeken kan beginnen. Hmm, en zal ik dan eerst de trilogie lezen of Six of Crows? Volgens mij kwam de trilogie eerst, dus moet ik daar maar eerst in beginnen. En last but not least, ik kreeg ook nog een boekenbon en een bol.com bon! Daarmee kan ik nóg meer boeken kopen en blijft de stapel ongelezen boeken maar groeien. Alhoewel, aangezien het bijna Oud en Nieuw is kan ik misschien beloven dat ik het komende jaar meer ga lezen en minder ga kopen. Dat lijkt me wel een goed plan, maar of het ook gaat lukken is een tweede...'

Karin: 'Ik heb zoveel leuke boeken gekregen deze kerst! Mijn verlanglijstje is (vanzelfsprekend) altijd gevuld met boeken dus ik wist dat ik weer een paar nieuwe boeken erbij zou krijgen. Ik was een paar maanden terug naar de film Crazy Rich Asians geweest en ik vond de film heel leuk. Daarna werd ik erg benieuwd naar de boeken en heb ik dus de boxset als een van de eerste boeken op mijn verlanglijstje gezet. Ik ben al begonnen in het eerste deel en tot nu toe bevalt het goed, het is een heerlijk luchtig boek om in de kerstvakantie te lezen.

Verder heb ik mooie hardcovers gekregen van mijn vriend tijdens onze kerstviering. Hij heeft een sterke voorkeur voor hardcovers en sowieso mooie edities dus toen ik The Story of King Arthur and his Knights van Howard Pyle in de Barnes & Nobles Leatherbound uitgave op mijn verlanglijstje zette, wist ik eigenlijk al dat hij die niet zou kunnen weerstaan, haha.
Ik ben erg blij met mijn nieuwe boeken, ik kan weer even vooruit!'

c67116e7ae1998a1b3d444bf5aa305b5.jpg

Lieke: 'Zoals elk jaar heeft mijn moeder me weer naar hartenlust (tweedehands) boeken uit laten zoeken. Gelukkig ben ik meestal snel weer vergeten wat ik ook al weer had uitgezocht zodat het uitpakken toch nog een verrassing is, haha. Ik denk dat ik dit jaar het meest verheugd ben met Old Filth van Jane Gardam. De ‘Old Filth’ trilogie heb ik op Hebban al verschillende malen op positieve wijze voorbij zien komen en ik ben geïntrigeerd door het idee dat je als lezer in elk boek hetzelfde verhaal voorgeschoteld krijgt, maar vanuit drie verschillende perspectieven. Deze roman wordt verteld vanuit het oogpunt van Edward, The Man in the Wooden Hat vanuit zijn vrouw Betty en Last Friends vanuit Terry, die de vijand van Edward en de minnaar van Betty is.

Dit betekent natuurlijk wel dat, als deze roman bevalt, de andere delen in de serie ook nog gelezen moeten worden. Ach, niets leuker dan een boek dat aanzet tot meer lezen, toch?'

Dorien: 'Ik vind mezelf eigenlijk altijd heel zielig als het aankomt op cadeautjes met de feestdagen. Haha, nee dat is natuurlijk een grote grap. Maar ik krijg nooit boeken cadeau voor de feestdagen. Ik krijg altijd te horen dat men niet weet wat ze voor me moeten komen en/of dat ik nog zoveel ongelezen boeken in de kast heb staan. Om het eerste te voorkomen heb ik dit jaar boeken op mijn verlanglijstje gezet. We trokken dit jaar voor het eerst lootjes en eenieder werd dus geacht een aantal wensen in te vullen. Omdat ik niet helemaal als boekjunkie over wilde komen, heb ik naast boeken ook iets anders op mijn lijstje gezet. En je raadt het waarschijnlijk al: wéér geen boek in het pakketje! Overigens wel een heel leuk ander cadeau hoor. 

Om deze reden ben ik een paar jaar geleden maar begonnen met mijzelf een boek cadeau doen voor kerst. Dit jaar zijn het er zelfs meerderen geworden. Ik heb namelijk de boxset van de eerste 4 outlanderboeken van Diana Gabaldon gekocht. Ik had hier al zoveel goeds over gehoord en nu er ook al een tijdje een serie over op Netflix staat, wordt het hoog tijd om er eens in te gaan duiken. Het zijn alleen wel heeeele dikke boeken. Maar ze gaan zeker op mijn TBR van het komende jaar!!

Wat heb jij dit jaar van de kerstman gekregen? Brand los, we zijn erg nieuwsgierig!

En mocht je toevallig nog op zoek zijn naar een cadeautje voor iemand anders; de Readers hebben een ontzettend leuke winactie online staan! Je kunt nog meedoen tot en met morgen.



Reacties op: Christmas Haul 2018

Meer informatie

Gerelateerd