Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Mid-Year Check In van Laurie

op 04 juli 2023 door

We zijn alweer halverwege 2023, het jaar vliegt voorbij. Vinden jullie ook niet? Zo halverwege is een mooi moment om de balans eens op te maken. Hoe gaat het met je reading challenge? Heb je al een favoriet boek gelezen? Of heb je juist een enorme flater geslagen? Welke boeken wil je dit jaar echt nog lezen? Kortom, tijd voor de Mid-Year Check In!

Dit artikel is geschreven door Laurie

Reading challenge

Om eerlijk te zijn gaat het dit jaar niet zo lekker met mijn reading challenge. Ik heb mijn reading goal ingesteld op 100 boeken, maar als dit zo door gaat haal ik dat niet. Momenteel zit ik op 44 gelezen boeken en volgens Goodreads loop ik daarmee 6 boeken achter op schema. Misschien stel ik mijn challenge naar beneeden bij, ik kijk even hoe het gaat. Ik lees echt minder dan de voorbije jaren. Gemiddeld zo'n 6 à 7 boeken per maand, met in de maand mei een uitschieter naar 11 boeken. Ik doe binnen de jaarchallenge geen aparte challenges en daar ben ik wel blij mee. Deze geven mij vaak extra druk.

Aantal keer 5 sterren uitgedeeld

Ik heb dit jaar al een aantal keer 5 sterren uitgedeeld. Dit zijn dan vooral boeken die ik heb herlezen. Mijn echte nieuwe 5-sterren boek is Fourth Wing van Rebecca Yarros. Dit boek is een enorme hype en binnenkort zal ik dit in een artikel uitlichten. Ik heb nog een boek beloond met de volle 5 sterren, maar dat is in het Nederlands en dat hoort niet thuis op deze spot. Ik wilde dit jaren geleden al in het Engels lezen, maar het ebook is alleen beschikbaar in Amerika en Canada, dus mijn geduld werd op de proef gesteld.

Grootste verrassingen

Ik heb tot nu toe drie verrassende boeken gelezen. Een daarvan is Fourth Wing van Rebecca Yarros, maar daarnaast is dat nog een andere grote hype. Namelijk Twisted Love van Ana Huang. Ook hier binnenkort meer over. Het derde verrassende boek is kwalitatief niet eens zo super, maar door alle commotie verwachtte ik er moeilijk doorheen te komen. Ik las al veel negatieve recensies en was daardoor best huiverig. Ik heb het over Spare van Prince Harry. Ik luisterde het tijdens een weekje vakantie en dat bleek perfect te passen.

Boeken die teleur stelden

Je kunt natuurlijk niet alleen maar goede boeken lezen. Ik heb dit jaar twee boeken niet uitgelezen. Dit waren Legends & Lattes van Travis Baldree en How To Kill Your Family van Bella Mackie. Beide boeken voldeden niet aan mijn verwachtingen en ik verveelde me stierlijk. Dan gaan ze bij mij toch echt aan de kant. Dat had ik ook beter met twee andere boeken kunnen doen, maar daar heb ik het toch bij geprobeerd. Dit waren Tithe en The Stolen Heir van Holly Black. Die eerste vind ik oprecht slecht en die tweede zou ik misschien nog kunnen waarderen als ik de moeite zou willen nemen om de gehele "The Folk of the Air" trilogie te herlezen. Ik denk dalleen neit dat ik daar zin in heb, want zo veel boeken en zo weinig tijd.

Boeken die ik dit jaar nog wil lezen

Er zijn zeker nog boeken die ik dit jaar wil lezen. Ik benheel benieuwd naar het nog te verschijnen Girl, Goddess, Queen van Bea Fitzgerald, maar ook naar Cursed Crowns van Catherine Doyle en Katherine Webber. Ook wil ik onder andere Family of Liars van E. Lockhart, The Book Eaters van Sunyi Dean en Glow van Raven Kennedy lezen. Oh en dan verschijnt in november ook nog Iron Flame, het vervolg op Fourth Wing uit. Oftewel, weer veel en veel te veel.

Tot zover mijn Mid-Year Check In. Nu is het tijd voor jou. Hoe gaat het met jouw reading challenge? Heb je al verrassende boeken ontdekt of juist boeken gelezen die je teleur hebben gesteld? Welke boeken wil jij dit jaar nog (proberen te) lezen? Vertel het ons in de reacties!



Reacties op: De Mid-Year Check In van Laurie

Meer informatie

Gerelateerd