Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gift Guide 2021-2022: Hogsmeade

op 27 november 2021 door

Welkom in Hogsmeade, waar de allermooiste en -leukste cadeau's te vinden zijn voor (Secret Santas van) Harry Potter fans. Er zijn dit jaar weer een heleboel nieuwe aanwinsten verschenen waarmee je jouw verzameling of die van de gelukkige wiens lootje jij getrokken hebt aan kunt vullen. Hier is de Gift Guide voor alle Potterheads onder ons!

Door Lieke (met dank aan Yvonne)

(Tip: als je op de link naar de webwinkel klikt dan kom je meteen terecht bij het product of de producten.)

Book gifts

MinaLima

Begin dit jaar verscheen de MinaLima editie van het eerste deel in de ‘Harry Potter’ serie. Deze speciale uitgaven zijn ontworpen door Miraphora Mina en Eduardo Lima. Zij zijn dezelfde grafische designers die de wereld van de Harry Potter en Fantastic Beasts films vormgegeven hebben. Ondertussen is het volgende deel in de reeks ook klaar: Harry Potter and the Chamber of Secrets: MinaLima Edition. Opnieuw staat het boek tjokvol met prachtige kleurenillustraties en bevat het acht interactieve papieren elementen – o.a. de Whomping Willow (Beukwilg) en de Burrow (het Nest).

Verkrijgbaar: o.a. in de MinaLima shop

072855afaaca057988a84c9718ac3de6.jpg

Jody Revenson

Kijk je elke kerst naar de Harry Potter films en staat jouw boekenkast (of die van de persoon op jouw Secret Santa lootje) al vol met allerlei edities van de Harry Potter serie? Niet getreurd! Zoek eens op Jody Revenson en je vindt een hele hoop boeken, die je alles vertellen over bijvoorbeeld locaties binnen de ‘Harry Potter’ wereld (Magical Places from the Films) of de personages (The Character Vault) en objecten (The Artifact Vault) die de wereld bevolken. Allemaal visueel en inhoudelijk juweeltjes!

Verkrijgbaar: o.a. bij bol.com

6aba9db978b960d0cad5483168605728.jpg

Bakboek

Als jouw Secret Santa gek is op de tovenaarsleerling én op bakken dan is The Official Harry Potter Baking Book van Joanna Farrow een perfect cadeau. Dan kan hij of zij aan de slag met meer dan veertig recepten geïnspireerd op de films, zoals koekjes in de vorm van de truien die Mrs. Weasley met kerst breit voor iedereen waar ze van houdt.

Verkrijgbaar: o.a. bij bol.com

2d356f097c9516f252e95b15812a7bde.jpg

Book-related gifts

Moleskine

Eveneens heel erg leuk om te geven en te krijgen zijn de Harry Potter notitieboekjes en agenda’s van Moleskine. Met de welbekende bliksemschicht, de Golden Snitch, de Firecup en andere mooie fonkelende designs ben je met zo’n handig boekje direct herkenbaar als Harry Potter fan.

Verkrijgbaar: o.a. bij bol.com

9559d6ba5ee2bda4bfe0b0cd844920a7.jpg

Goodies

Bij mijn favoriete boekenwinkel – Latte’s and Literature in Breda – kun je naast de gebruikelijke Harry Potter boeken een hele hoop grappige HP-gerelateerde cadeautjes vinden. Denk aan een pratende Dobby of Sorting Hat, een schreeuwende Mandrake of een kristallen bal zoals die van Professor Trelawney. Als je echt wilt splurgen (lees: heel veel geld uitgeven) dan kun je ook gaan voor de Harry Potter Premium Gift Set: een HP-koffertje gevuld met allerlei HP goodies.

Verkrijgbaar: o.a. bij Latte's and Literature

6536e6d594ae03a1ceb2cb93df72bbd2.jpg

Advent Kalenders

Tenslotte zijn er ook nog allerlei Harry Potter advent kalenders. Het zijn er te veel om op te noemen, daarom hier een greep uit de selectie. De Christmas in de Wizarding World Advent Kalender is met 19 euro een van de meest betaalbare en is gevuld met stickers, sleutelhangers, paperclips, huisschilden etc. De prijzige Harry Potter deluxe adventskalender heeft vakjes rondom en bevat o.a. een sneeuwbol en poppetjes. De duurste (die ik kon vinden) is de Jewellery Box Advent Kalender 2021. Deze bestaat uit een juwelendoos met daarin 24 kleine doosjes die elke een klein sieraadje bevatten uit The Carat Shop Harry Potter.

Verkrijgbaar: o.a. bij radbag.nl en bol.com

5a2f4e8ae5f5016e55bab17c848a6059.jpg

Wat hoop jij aan te treffen onder de boom?



Reacties op: Gift Guide 2021-2022: Hogsmeade

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...