Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Demi

op 16 september 2017 door

Hallo! Mijn naam is Demi en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer Engelse Taal en Cultuur, waarbij ik mijn liefde voor Engels en literatuur kan combineren. Geen wonder dus dat ik me graag aanmeldde voor de Hebban Readers Club!
 
Ik ben ook lid bij de Hebban Scifi & Fantasy Club van 10. Ik houd enorm van het fantasygenre, maar ook van het Young Adult-genre. Het liefst zie ik de twee gecombineerd, maar dat hoeft niet. Ik ben dol op series als Harry Potter, Hunger Games, en zowat alle series van Rick Riordan die allemaal gebaseerd zijn op mythologieën. Over dat laatste gesproken; ik ben heel erg geïnteresseerd in mythologie. Pas geleden heb ik Norse Mythology van Neil Gaiman aangeschaft en ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Ik volg zelfs een core curriculum vak over de oudheid en de Griekse mythologie!
 
Ik houd van Young Adult-boeken die de clichés proberen te omzeilen en uniek zijn met een bijzonder verhaal. The Fault in Our Stars van John Green vond ik bijvoorbeeld een prachtig boek, maar zijn andere boeken zijn helemaal niets voor mij. Young Adult-boeken waarin de romantiek centraal staat vind ik meestal niets, al zijn er zeker uitzonderingen op die regel wanneer het verhaal mij echt kan pakken (zie het boek hierboven).
 
Ook al is het geen YA, ik moet toch melden dat ik een enorme fan ben van de boeken van Stephen King en van de Game of Thrones- reeks van George RR Martin. Ik ben de boeken van King aan het verzamelen, en ik wacht net als miljoenen anderen al jarenlang op de twee vervolgboeken van Game of Thrones. Gelukkig is er nog wel één laatste seizoen van de tv-serie die eraan komt, maar daarna is het nog maar de vraag of ik ooit de serie kan aflezen.
 
Momenteel lees ik The Fingersmith van Sarah Waters voor mijn studie. Een echte aanrader met hele goede plottwists! Het is geen Young Adult, maar de hoofdpersonen zijn wel rond de 17 jaar oud. Het is een soort Jane Austen-boek, maar dan lang niet zo onschuldig!
 
De boeken in de Ready to Read-magazine van Van Ditmar waar ik het meeste naar uitkijk zijn de volgende, in willekeurige volgorde:
 
Mythos van Stephen Fry: Als fan van mythologie spreken deze hertellingen van bekende Griekse mythes mij heel erg aan. Ik heb nog niet eerder iets van Fry gelezen, maar ik vind hem altijd wel een leuke man wanneer ik hem op tv zie. Ik ben benieuwd!
 
Batman: Nightwalker van Marie Lu: Ik ben een enorme fan van superhelden(films) en Batman is één van mijn favorieten. Ik ben heel benieuwd naar deze Young Adult-versie van een superheld die al meerdere keren is bewerkt voor films, series en comics. Een eerder boek in dezelfde reeks, Wonder Woman: Warbringer geschreven door Leigh Bardugo wil ik ook nog graag lezen.
 
Strange Weather van Joe Hill: Een schrijver die minstens zo goed kan schrijven als zijn vader, Stephen King. Het bevat vier korte verhalen waar ik lekker bij weg kan griezelen. Een mooie vierde plek die ik toch wil noemen is Classic Ghost Stories, een boek dat een verzameling enge verhalen bevat van allerlei bekende schrijvers uit de negentiende en vroege twintigste eeuw, zoals Elizabeth Gaskell en Charles Dickens.



Reacties op: Ik ben Reader Demi

Meer informatie

Gerelateerd