Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Dorien

op 18 september 2017 door

Jezelf voorstellen, ja wat moet je dan vertellen. Laat ik dan maar eens beginnen met mijn naam; Dorien. Ik ben momenteel 26 jaar oud en in het dagelijks leven werkzaam als psycholoog en trainer. Ik heb tal van hobby’s. Naast, uiteraard, lezen hou ik er ook van om muziek te maken en maak ik deel uit van een hockeyteam. Daarnaast doe ik ook graag vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis.

Lezen is mij met de paplepel ingegoten. Al toen ik heel klein was lazen mijn ouders mij altijd voor en toen ik eenmaal zelf kon lezen waren de uitstapjes naar de bibliotheek favoriet. Toch heeft lezen lange tijd op een laag pitje gestaan. Toen ik op de middelbare school zat was lezen een verplichting, wat het voor een puber natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk maakt. Ook tijdens mijn studie las ik weinig, omdat ik al veel vakliteratuur te lezen had en dan in de vrije tijd die ik had geen zin had om dan óók nog een boek op te pakken. Pas tijdens mijn laatste jaar van mijn afstuderen (waarin ik weinig te lezen had voor mijn studie) heb ik het lezen voor de lol weer helemaal opgepakt.

Ik lees al lange tijd eigenlijk alleen maar in het Engels. Ik denk dat mijn liefde voor Engelse boeken begonnen is op de middelbare school. Want, terwijl we voor Nederlands verplichte literatuur moesten lezen die ik vaak niet interessant vond, mochten we voor Engels alles lezen, zolang het maar geen kinderboeken waren. Hier kon ik dus volledig mijn ei kwijt in het lezen wat ik zelf leuk vond.

Naast het lezen van boeken vind ik het ook leuk om met anderen te praten over boeken en de boeken die ik lees te bespreken. Daarom heb ik een jaar geleden besloten een BookTube kanaal te beginnen. Dit kanaal doe ik volledig in het Engels, vandaar dat ik eigenlijk alleen nog maar in het Engels lees. Door mijn passie om meer met boeken te doen dan ze alleen maar te lezen was de keuze dan ook snel gemaakt toen ik de vacature voor Reader bij Hebban voorbij zag komen.

Ik lees vooral Young Adult boeken maar vind het fijn om deze af te wisselen met andere genres. Zo hou ik op zijn tijd van een fantasyboek, lees ik af en toe tussendoor een literair werk en lees ik voor de afwisseling ook wel eens wat feelgood. Ook een thriller, of nog beter, horrorboek kan ik vaak niet laten liggen. Het enige genre dat ik eigenlijk nooit lees is historische fictie.

Mijn top 3 uit de Ready to Read:

  1. RenegadesMarissa Meyer
  2. OtherworldJason Segel & Kirsten Miller
  3. Little nothingMarisa Silver


Reacties op: Ik ben Reader Dorien

Meer informatie

Gerelateerd