Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Kayla

op 16 september 2017 door

Hoi lieve lezers, welkom bij de readers club. Ik ben een 19-jarige meid genaamd Kayla. Ik ben geboren te ’s Gravenhage, getogen in Lelystad en studeer nu in Nijmegen (Wat een topstad!). Ik studeer Artificial Intelligence, een studie die ik heb gekozen na het lezen van het boek Geestesoog van James Dashner.

Als kind wilde ik nooit leren lezen, omdat ik het heerlijk vond om voorgelezen te worden. Vanaf het moment dat ik dan eindelijk begon te lezen, was ik ook niet meer te stoppen. Nu lees ik vooral graag Young Adult-boeken en binnen dit genre neig ik meer naar de fantasykant dan de contemporary kant. Toch laat ik me soms verrassen. Zo heb ik laatst het boek Het geheugenboek van Lara Avery gelezen en daar heb ik ontzettend van genoten.

Ik heb een heleboel favoriete series, maar een van de beste series die ik ooit heb gelezen is Gone van Michael Grant. Deze serie is zo goed uitgewerkt en ontzettend spannend. Ik kan dan ook niet wachten tot het nieuwe deel Monster in november uit komt. Daarnaast heb ik ook ontzettend kunnen genieten van De Hongerspelen, De chaostrilogie en de serie van Morgen toen de oorlog begon (wel weer contemporary).

Natuurlijk heb ik ook wel eens boeken gelezen waar ik niets aan vond. Voor school heb ik ooit het boek De stille kracht van Louis Couperus moeten lezen. Ik ben nog nooit zo moeilijk door een boek gekomen. Misschien komt het doordat het literatuur was (dit ligt mij sowieso niet heel erg) of doordat ik het MOEST lezen van school, maar ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Ook binnen het YA-genre vind ik niet alles leuk. De slechtste YA die ik ooit gelezen heb was Dwaaleiland van Melissa de la Cruz. Alles in dit boek was zo overdreven, dat ik het niet serieus meer kon nemen.

Ik hoop nog een heleboel leuke boeken te lezen. Want tijdens het lezen leer je mensen kennen, die je anders nooit gekend zou hebben. Je komt op plekken die in het echt niet eens bestaan en je beleefd onvergetelijke avonturen.

Er zijn veel boeken die ik zou willen lezen. Het was de bedoeling dat ik een top 3 maakte uit de Ready to Read-brochure met boeken die ik het liefst zou willen lezen, maar zoals elke lezer heb ik moeite met een favoriet boek kiezen. Daarom heb ik er stiekem vier gekozen.

Op gedeelde derde plaats The white hare van Michael Fishwick en Spellslinger van Sebastien de Castell. Beide verhalen hebben zeker potentie, maar het zal er aan liggen hoe de schrijvers de boeken uit werken. Ze komen allebei in oktober uit, dus gelukkig hoef ik niet lang te wachten om daarachter te komen.

Op plaats 2 staat Otherworld van Jason Segel en Kirsten Miller. Dit boek lijkt me mede door mijn studierichting erg interessant.

Op de eerste plaats heb ik The last Namara van Kristen Ciccarelli neergezet. Het boek straalt mysterie en avontuur uit en dat is precies waar ik zin in heb. 



Reacties op: Ik ben Reader Kayla

Meer informatie

Gerelateerd