Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik ben Reader Lieke

op 14 september 2017 door

Mijn naam is Lieke Roovers en ik ben 31. Van jongs af aan ben ik al gek op lezen, boeken en taal. Ik was zo’n kind dat bijna elke avond te horen kreeg dat het op moest houden met lezen en moest gaan slapen. Een half uur later kreeg ik dan meestal, op een iets bozere toon, weer hetzelfde te horen. Luisteren deed ik zelden, haha.

Pak ‘m beet 15 jaar geleden switchte ik van Nederlandstalige boeken naar Engelstalige boeken omdat ik niet kon wachten op de vertaling van Harry Potter and the Order of the Phoenix. Sindsdien lees ik vooral veel van Britse en Amerikaanse auteurs, maar eigenlijk lees ik alles wat los en vast zit. Ik weet niet of ik een vooruitziende blik had, maar al dat gelees in een vreemde taal kwam in ieder geval goed van pas toen ik Engels en daarna Westerse Literatuur ging studeren.

Qua genre heb ik een voorkeur voor crime, fantasy, sciencefiction en literatuur, maar ik schop geen enkel boek mijn bed uit. Een paar van mijn favoriete auteurs zijn Stephen King, Iain (M.) Banks, Miriam Toews, Robert Cormier, Margaret Atwood, Annie Proulx, Sue Grafton en John Steinbeck. Als je het me morgen vraagt dan kom ik waarschijnlijk met een heel ander lijstje op de proppen en de dag daarop heb ik ook weer nieuwe namen voor je. En het is allemaal waar!

Vorig jaar heb ik Hebban 'ontdekt' en het interactief met boeken bezig zijn geeft een extra dimensie aan lezen die ik erg waardeer. Mede daarom ben ik enorm vereerd – en vind ik het zo ontzettend leuk - dat ik deel uit mag maken van The Hebban Readers Club. Ik heb er zin in!

Top 3 boeken uit het nieuwe Ready to Read magazine waar ik het meest naar uitkijk:

  1. La Belle Sauvage (Book of Dust, Volume One) van Philip Pullman.

His Dark Materials van Pullman is één van mijn favoriete trilogieën. Ik ben heel benieuwd naar deze toevoeging aan dat universum.

  1. Mythos van Stephen Fry.

Omdat ik gek ben op Griekse mythen en nog veel gekker op Stephen Fry.

  1. Artemis van Andy Weir.

“A heist story set on the moon.” Crime én scifi? Yes, please!



Reacties op: Ik ben Reader Lieke

Meer informatie

Gerelateerd