LEWA: The Blinds - Adam Sternbergh

op 15 mei 2019 door

LEWA: Lees eens wat anders. Dat is een van de challenges van de Reading Challenge 2019. In april stond deze challenge al in de spotlight op Hebban. Ik ben pas in mei begonnen aan een boek dat buiten mijn comfortzone ligt: The Blinds van Adam Sternbergh.

Door Karin

Mijn comfortzone
Ik lees veel verschillende genres: YA, feelgood, fantasy, sciencefiction, een thriller op zijn tijd. Maar verreweg het meest lees ik toch wel in de YA/fantasy categorie. Ik hou van de boeken van Juliet Marillier, Sarah J. Maas en Leigh Bardugo. Dus toen Reader Lieke mij The Blinds aanbeval was ik niet direct enthousiast. Ze omschreef het als een onvervalste western. Een keihard, bloederig misdaadverhaal… Misdaadverhalen lees ik op zich nog wel eens, maar een western vrijwel nooit. Een keer een uitstapje naar een ander genre kan natuurlijk geen kwaad, dus ik begon met goede moed aan het boek.

‘The most important thing to remember is: The Blinds is both a last stop and a fresh start.’ 

Het verhaal

The Blinds speelt zich af in het klein stadje Caesura. Het stadje zit vol met misdadigers die een tweede kans hebben gekregen. Ze weten zelf niet meer wat hun misdaden zijn, want door een nieuw experiment is hun geheugen selectief gewist. De bewoners kiezen hun nieuwe naam uit een lijst met beroemde acteurs en vice-presidenten. Contact met de buitenwereld is absoluut verboden. De bewoners zijn vrij om de stad te verlaten, maar als je eenmaal weg bent, dan mag je ook niet meer terugkomen.

Om de orde te bewaren is er een sheriff in het stadje: Calvin Cooper. Cooper is al acht jaar sheriff, vanaf het begin van het experiment. Tot voor kort waren er niet veel problemen, maar twee maanden geleden pleegde iemand zelfmoord en als erna ook iemand wordt neergeschoten lijkt de rustige vredevolle tijd voorgoed voorbij te zijn.

‘This may not be a prison, and it may not be a purgatory, but it’s sure as hell not a paradise, either’ 

Mijn oordeel

Het plot is echt origineel en zit goed in elkaar. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen. Steeds krijg je meer informatie over personages en roept die informatie ook weer vragen op. Sternbergh zet je vaak op het verkeerde been en houdt de grimmige spanning er goed in.

Mijn LEWA challenge is echt goed bevallen. Voor mij was dit een 5 sterren boek. Ik had niet verwacht dat ik deze western zo leuk zou vinden, maar ik vond het echt een heerlijk verhaal. Spannend, grappig en verrassend.

‘Here’s to the person you might have been, and to the person you have become. May they never meet in a dark alley.’

De andere Readers lazen al eerder buiten hun comfortzone. Lees hier het artikel.

Welk boek heb jij gelezen voor deze challenge? Of welk boek wil je nog gaan lezen?

 

 Reacties op: LEWA: The Blinds - Adam Sternbergh

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adam Sternbergh

Adam Sternbergh

Adam Sternbergh is journalist en cultuurredacteur van The New York Times Magazi...

Gesponsorde boeken