Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

New Crime in June 2018

op 01 juni 2018 door

In juni verschijnt weer een aantal interessante crime boeken. Niet al deze boeken krijgen een Nederlandse vertaling. Met belangstelling wordt uitgekeken naar de coproductie van Bill Clinton en James Patterson. Bill Clinton schreef al eerder My Life en Giving: How Each of Us Can Change the World, beiden non-fiction.

Door: Onno

Op 4 juni: The President is Missing van Bill Clinton en James Patterson

Ex-president Bill Clinton en bestseller-auteur James Patterson hebben de krachten gebundeld. Ze schreven de thriller The President is Missing. De vijand plant een aanval van ongekende omvang op de Verenigde Staten. Washington is in de ban van angst. Gedacht wordt aan cyberterrorisme, spionage en verraad, misschien wel door de president zelf. En dan verdwijnt de president...

Op 5 juni: The Word is Murder van Anthony Horowitz en Turbulence van Stuart Woods

In The Word is Murder regelt Diana Cowper, een rijke vrouw wiens zoon Daniel een filmster is, haar eigen begrafenis. Slechts zes uur nadat ze dit heeft gedaan, wordt ze in haar huis gewurgd gevonden. Diana was tien jaar geleden betrokken bij een aanrijding waarbij een jongetje overleed en een ander invalide werd. Detective Daniel Hawthorne en Anthony Horowitz zelf gaan het mysterie oplossen.

Turbulence is het 46ste deel in de reeks van Stuart Woods over Stone Barrington. Deze boeken zijn heel geschikt als je Engelstalige boeken wilt gaan lezen. Het is eenvoudig Engels voor het grote publiek met korte zinnen en weinig moeilijke woorden. De verhalen zijn niet ingewikkeld. Wel is het jammer dat, naarmate je verder in de serie komt, de verhalen steeds decadenter worden. In Turbulence is Stone Barrington met een aantal vrienden op vakantie in Florida. De nadering van de orkaan Irma verhoogt de spanning. Joe Box, senator in Florida, krijgt kortstondig onderdak bij Stone tot de storm voorbij is. Box blijkt banden te hebben met de wapenhandelaar Selwyn Owaki. Wanneer de autoriteiten Owaki wil oppakken, komt Barrington in de problemen.

Op 12 juni: The Pharaoh Key van Douglas Preston en Lincoln Child

Dit is alweer het vijfde boek met Gideon Crew als hoofdpersoon. Hij is avonturier, meesterdief en tegelijk wetenschapper. Zijn voormalige werkgever, Eli Glinn, is spoorloos verdwenen en diens hightech lab plotseling gesloten. Bij toeval ontmoet Crew zijn oude collega Manuel Garza. Deze laatste zet hem op het spoor van de Pharaoh Key, een eeuwenoude stenen tablet van een nog niet ontdekte beschaving. Vreemde personages en een ingenieuze plot met veel twists maken het een mooi verhaal.

Op 19 juni: Bring Me Back van B.A. Paris

Veel lezers zullen uitzien naar het nieuwe boek van B.A. Paris. Immers, zowel Behind Closed Doors als The Breakdown zitten vol spanning. In Bring Me Back is het jonge stel Finn en Layla met vakantie in Frankrijk. Bij een benzinestation gaan ze tanken. Als Finn gaat betalen, blijft Layla in de auto. Maar wanneer hij terugkomt, staat haar autodeur open en is ze spoorloos verdwenen.

Tien jaar later zijn Finn en Ellen een stel. Ellen is de zus van de vermiste Layla. Het botert steeds minder tussen Finn en Ellen. Bring me Back is een psychologische thriller vol spanning en mysterie. Voor wie niet tot 19 juni kan wachten: de e-bookversie is al op 8 maart 2018 verschenen.

Op 26 juni: Liar, Liar van Lisa Jackson en Murder in Paradise van James Patterson

In Liar, Liar springt de ex-schoonheidskoningin Didi Storm van de twintigste verdieping van een gebouw in San Francisco. Daarmee krijgt ze weer de publiciteit die ze twintig jaar niet heeft gehad. Rechercheur Dani Settler gaat ervan uit dat het om zelfmoord of om een mislukte promotiestunt gaat. Didi's dochter Remmi denkt er anders over. Het lichaam draagt wel Didi's kleding en pruik, maar het is Didi niet.

Murder in Paradise van James Patterson bevat drie verhalen: 'The Lawyer Lifeguard', 'The Doctor's Plot' en 'The Shut-In'. Mede-auteurs (of waarschijnlijk de hoofdauteurs) zijn resp. Doug Allyn, Connor Hyde en Duane Swierczynski. In 'The Lawyer Lifeguard' overleeft de advocaat Brian Lord een aanslag met een autobom. Zijn verloofde komt daarbij om het leven. In 'The Doctor's Plot' krijgt Abi Brenner een baan als medisch onderzoeker in Napa Valley. Daarbij ontdekt ze een reeks moorden. In 'The Shut-In' speelt een vrouw met een allergie voor de zon met een van een camera voorziene drone. Deze camera legt een moord vast. Ze is vastbesloten de moordenaar op te sporen.

Welke van deze boeken komen op je wil-ik-lezenplank?



Reacties op: New Crime in June 2018

Meer informatie

Gerelateerd