Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

New - the End of May 2018

op 19 mei 2018 door

De komende maanden komen er heel wat nieuwe Engelstalige boeken aan. Om up-to-date te blijven houd ik een lijstje bij van de boeken die het eerstkomende halfjaar verschijnen. Dit zijn dan de vooral crime-hardcovers die in de VS verschijnen. Soms duurt het langer voordat je deze nieuwe titels in de Nederlandse boekhandel ziet liggen omdat men soms wacht op de verschijning van de paperbackuitgave.

Welke boeken verschijnen eind mei:

Op 22 mei: The Outsider van Stephen King en The House Swap van Rebecca Fleet

Na het succesvolle Sleeping Beauties verschijnt The Outsider. Het verhaal is een combinatie van horror, mysterie en het occulte. Het speelt in een grote stad waar een jongen gruwelijk vermoord wordt. De politie grijpt de daders, maar de zaak krijgt een andere wending als op het occulte wordt overgeschakeld.

In The House Swap hebben Caroline en Francis huwelijksproblemen. Het echtpaar accepteert een aanbod om met hun zoon een weekje hun flat te ruilen voor een herenhuis in een buitenwijk. Wanneer ze zich geïnstalleerd hebben, ontdekt Caroline allerlei dingen die haar aan haar verleden doen herinneren. Wat zit daar achter?

Op 29 mei: Shelter in Place van Nora Roberts, The Death of Mrs. Westaway van Ruth Ware en The Shadow Killer van Arnaldur Indridason

Nora Roberts is sterk in romance. Homeport vond ik een van haar betere boeken. Shelter in Place begint met een massale schietpartij in een winkelcentrum in Maine. Er zijn overlevenden, waaronder de jongen Reed en de middelbare scholier Simone die als eerste het alarmnummer belt. Hun leven is veranderd. Mensen die de schietpartij overleefd hebben dreigen vermoord te worden. De paden van Simone en Reed kruisen elkaar dertien jaar later. Nora Roberts eindigt waar ze goed in is: romance.

In The Death of Mrs. Westaway verliest de 21-jarige Harriet 'Hal' Westaway haar moeder bij een auto-ongeluk. Ze heeft financiële problemen. Die lijken voorbij wanneer ze een brief ontvangt waarin staat dat haar grootmoeder Hester Mary Westaway haar een erfenis heeft nagelaten. Hal weet dat dit niet kan kloppen, omdat haar beide grootouders al een tijdje dood zijn. Ze accepteert uit geldnood toch de erfenis, maar belandt daarbij in geheimen uit het verleden. Het is het vierde boek van Ruth Ware. Hopelijk is het even sterk als haar boek The Woman in Cabin 10.

Ik ben niet zo'n liefhebber van de boeken van Arnaldur Indridason. Wellicht ga ik er anders over denken na lezing van zijn nieuwe boek The Shadow Killer. Het is het tweede deel in de serie 'Reykjavik Wartime Mystery'. Je kunt echter beter eerst dit tweede deel dat in 1941 speelt lezen en dan pas het eerste deel The Shadow District dat zich in 1944 afspeelt. The Shadow Killer gaat over een moord op de IJslander Eyvindur, een reizende verkoper die getrouwd is met Vera, die het houdt met Britse soldaten. Eyvindur wordt gevonden in het appartement van een andere man. Wie was het doelwit van de moordenaar: Eyvindur of Felix, de eigenaar van het appartement?

Op 31 mei: The Gray Ghost van Clive Cussler en Forever and a Day van Anthony Horowitz

The Gray Ghost is deel 10 in de serie Fargo Adventure van Clive Cussler en Robin Burcell. In dit verhaal is Fargos op zoek naar een uiterst zeldzame auto met een historie. De auto, een Rolls-Royce prototype met de bijnaam The Gray Ghost werd ontwikkeld door Charles Rolls en Henry Royce in 1906. Hetzelfde jaar werd de auto gestolen in Manchester. De auto werd net na de Tweede Wereldoorlog voor het laatst gezien. Inmiddels is hij miljoenen waard. Er zijn echter meer kapers op de kust.

Forever and a Day van Anthony Horowitz is een boek in De James Bond serie van deze auteur. Het speelt aan de Franse Riviera.

Welk van deze boeken lijkt je wat? En ben je geïnteresseerd in een dergelijke lijst van in juni te verschijnen boeken?



Reacties op: New - the End of May 2018

Meer informatie

Gerelateerd