Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Readers to the rescue (1)

op 18 juli 2018 door

Wat doe je als je een noodkreet leest van een mede-Reader? Dan zet je natuurlijk je beste beentje voor en bedenk je tal van tips om haar uit de brand te helpen!

Door: Yvonne

Een paar weken terug vertelde Annemieke ons over de onderhandelingen die met haar vriend plaatsvonden om samen te gaan wonen. Het is immers niet zomaar wat om met een boekenwurm samen te gaan wonen! Hier kun je dat artikel terugvinden. Vandaag geef ik mijn tips aan haar. Alhoewel... Al valt er natuurlijk te betwijfelen of mijn ratjetoe bruikbare tips zal opleveren... Kijk mee (en huiver, haha)!

Mijn boekenkasten staan in mijn slaapkamer. Ik hou in de woonkamer van 'controlled chaos'. Tierlantijntjes zijn prima, maar boeken in verschillende formaten en felgekleurde ruggen zouden me serieus gek maken. Door chronisch ruimtetekort is de kast in de slaapkamer niet de enige plek waar boeken zwerven, want naast deze kast staat ook altijd een stapel. Hier staan de boeken die ik heb gelezen, die geen indruk maakten en die dus eigenlijk weg kunnen. Dat ik ze vervolgens altijd vergeet omdat ze dus in dát hoekje staan, is bijzaak, haha. Verder staat er altijd wel een stapeltje in de eetkamer op het dressoir, dat zijn ruilboeken. Eigenlijk heeft deze stapel dus dezelfde functie als de stapel náást de kasten, alleen op het dressoir blijven ze in het zicht en vergeet ik ze niet. Dan heb ik nog een meterkast waar mijn jeugdpareltjes in staan te pronken.

Boekenleggers zijn eigenlijk de enige goodies die ik bezit. Vrijwel altijd zitten die nog gewoon in het boek waar ik de betreffende boekenlegger erbij kreeg. Soms zie ik van die sfeervolle kasten voorbijkomen die vol staan met die herkenbare poppetjes, Funko's genaamd, en kaarsen en dat vind ik écht geweldig. Maar dan wel bij een ander! Ik krijg het - alleen bij de gedachte eraan al - op mijn heupen als ik aan al die stoftrekkers denk..
.

5a965815f2b7aea229b71488a22d5c19.jpg

 
Eigenlijk passen er nog prima twee normale Billy's tegen een andere muur van mijn slaapkamer en de planning zit er zeker in om die zéér binnenkort aan te schaffen. Het enige probleem is dat ik dan naar de Ikea moet en ik vind dat echt een afschuwelijke winkel. Dus al die arme boeken leiden eigenlijk gewoon onder mijn uitstelgedrag 
:-).

De indeling van mijn kasten is... op ruimte! Wederom is het chronische ruimtegebrek hier de schuldige van. Ik had bedacht dat ik Engels- en Nederlandstalige boeken netjes gescheiden in de kast wilde hebben en dan het liefst nog de boeken van dezelfde auteurs bij elkaar. Dat eerste is finaal mislukt. Het kost me dan meestal wel een halfuurtje om het boek te vinden dat ik zoek. Uh en ja, regelmatig is dat niet lang genoeg en pak ik gewoon een ander boek mee. Over het algemeen staan ze nu wel op grootte gerangschikt en heb ik ook de serieboeken bij elkaar staan. Toch zijn sommige vakken een behoorlijk rommeltje. Gelezen en ongelezen staat ook allemaal door elkaar. De boeken die prioriteit hebben, liggen in een doos bij de salontafel. Dus, sorry Annemieke, aan een handige indeling kan ik je overduidelijk niet helpen, want ik ben zelf ook nog erg zoekende. Enige oplossing die ik in de tussentijd bedacht heb, is om te verhuizen... Maar die tip zal ik je uiteraard niet geven, ga eerst maar even lekker genieten bij en met jouw vriend!

d29ed99c61b4134afed76b5c929de96a.jpg

 
Natuurlijk staan er tal van pareltjes in mijn kasten die een bepaalde betekenis voor mij hebben. Mijn smaak in boeken is zo breed dat ik wel een kwartiertje per genre kan volkletsen en dan heb ik het nog niet eens over speciale/geïllustreerde edities of sprayed pages van boeken gehad! Als ik écht een favoriet moet uitkiezen, ga ik toch voor mijn verzopen en verlopen exemplaar van Jip en Janneke. Ze zit onder de kliedervlekken en van de ooit stralend witte kaft is weinig meer over, maar ik kan het boek gewoon in blijven kijken. Het was het eerste boek waar ik zelfstandig in kon lezen en sindsdien is ze niet meer uit mijn huis weg te denken. Een nieuw exemplaar? Dat zou natuurlijk kunnen, maar dan zijn alle herinneringen ook foetsie. Dus nee, mijn versleten exemplaar gaat lekker met me mee naar het bejaardentehuis!

Ik hoop dat de andere Readers meer uitvoerbare tips voor je hebben, Annemieke! Alvast heel, héél veel succes met het organiseren ervan! Volgende keer schiet Onno je te hulp! En jij, beste Vriend van de Readers? Heb jij nog tips voor Annemieke?



Reacties op: Readers to the rescue (1)

Meer informatie