Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/3 Part One

op 11 augustus 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 1 met de favorieten uit de Ready to Read van Yvonne, Annemieke en Sylvia.

e87bc9abef43a6622990646d5fcdd31f.jpg

Yvonne

Door het lezen van The House with Chicken Legs, is mijn interesse in middlegrade boeken een stuk omhoog gegaan. Na tal van leuke aanraders, heb ik ondertussen alweer een aardige collectie jeugdboeken verzameld. Maar hee.. Je bent zo oud als je jezelf voelt toch, haha! Ik moet bekennen dat ik met de Nederlandstalige jeugdboeken wat moeite heb, omdat het wat te simpel is. Maar in het Engels zijn ze des te leuker! Zo viel mijn oog in de laatste Ready to Read meteen op The Train to Impossible Places van P.G. Bell. Een spannende ontdekkingsreis gevuld met avontuur. Waar kan ik mijn ticket kopen?!

Het volgende boek waar mijn aandacht naar uitging, was het plot van Stronger, Faster and More Beautiful, geschreven door Arwen Elys Dayton. Dit dystopische YA boek stelt lezers de vraag hoe ver ze zouden gaan om perfect te zijn. In hoeverre is technologie met de mensheid te combineren? Wanneer is goed goed genoeg, of zal er altijd streven blijven om nog altijd nét dat stapje beter te kunnen? Ik ben héél erg benieuwd wat voor verhaal er rondom dit interessante vraagstuk geschreven is.

Een ander boek, dat meteen mijn aandacht trok door het onderwerp dat tegenwoordig weer vaak in opspraak is, is The House of Impossible Beauties. Het is een fictief verhaal dat gebaseerd is op de documentaire Paris is Burning. Joseph Cassara neemt ons mee terug naar de jaren 80 in New York, waar we de glamoureuze Harlem Ball Scene leren kennen en een kijkje in de underground LGBTQ-underground krijgen.

Speelgoed met een vleugje magie en wondere winkels? Wat moet ik nog meer zeggen? The Toymakers van Robert Dinsdale is gewoon zo'n boek waar ik naartoe werd getrokken zonder dat ik echt uitleg kan geven waarom. 

Ondanks dat ik nog met volle teugen van het geweldige weer geniet, laat Daniel Mason me alvast uitkijken naar koudere temperaturen waarbij ik met een heerlijk kleed voor een kachel gaan gaan zitten. En natuurlijk met The Winter Soldier in mijn handen! Boeken met zulke heftige onderwerpen kunnen mij in de zomermaanden nooit zo bekoren, maar in de wintertijden kan ik echt opgeslokt worden erdoor. Deze roman vertelt het verhaal van Lucius, een student geneeskunde die tegen de achtergrond van de eerste wereldoorlog door ongelukkige omstandigheden ineens een stuk wereldwijzer wordt. 

686ad87bdf3e423ade29fad5edf8b623.jpg

Annemieke

Net als Yvonne was ik blij verrast met het zien van The Toymakers in de Ready to Read. Maar goed, aangezien ik tijdens mijn vakantie de verleiding al niet kon verstaan, heeft deze al een plaatsje in mijn boekenkast verovert. Met al dat moois in de Ready to Read is mijn keuze daarom op andere titels gevallen. Ook The Train to Impossible Places van P.G. Bell mag bij mij, net als bij Yvonne, niet op mijn lijstje ontbreken. Ik ben een groot liefhebber van jeugdboeken en beschik over een ruime collectie in het Nederlands en het Engels. Dit lijkt me er echt eentje die niet aan mijn collectie mag ontbreken!

Met het verschijnen van Miss Peregrine's Peculiar Children: A Map of Days van Ransom Riggs ben ik blij verrast. Al enige tijd geleden las ik met veel plezier het eerste deel. Met het vooruitzicht op een vierde deel heb ik besloten de eerste drie boeken aan mijn collectie toe te voegen. Ik kijk er naar uit om de delen te gaan lezen (ik voel 'binge-reading' aankomen), met als beloning voor al het 'harde werken' deel 4 als toetje.

Ook Jessica Townsend komt met een vervolg op een serie. Eentje waar ik met smart op zit te wachten vanaf het moment dat ik deel 1 las. Heerlijk om te zien dat het moment eindelijk daar is en ik me met het tweede deel van 'Nevermoor': The Calling of Morrigan Crow opnieuw onder kan dompelen in een magische wereld, vol bijzondere personages en een echte slechterik.

Het boek dat me het meest nieuwsgierig maakt is Melmoth van Sarah Perry. Het klinkt als verrassend en enigzins mysterieus. Alleen al bij het lezen van de omschrijving begint het me te kriebelen, met name bij onderstaand stuk uit de Ready to Read:

Melmoth is het eenzaamste wezen ter wereld en ertoe veroordeeld de aarde voor altijd te bewonden. Ze probeert de schuldigen te verleiden met haar mee te dwalen. Iedereen die Melmoth opzoekt moet een keuze maken: leven met wat ze hebben gedaan, of de duisternis in geleid te worden.

Ten slotte springt het nieuwe boek van Tahereh Mafi er voor mij uit. Waar ik de 'Shatter Me' serie op mijn wensenlijstje heb staan, moet ik bekennen dat ik er nog niets van gelezen heb. Met A Very Large Expanse of Sea heeft ze opnieuw mijn aandacht weten te trekken. Het klinkt als een prachtig over het leven van Moslims na 11 september. Op basis van de omschrijving verwacht ik dat het boek alle ingrediënten zal bevatten, waar ik zo van houd.

db9c7b7d23fd989d23e79a9b12be4540.jpg

Sylvia

Het eerste boek dat mij opviel in de nieuwste Ready to Read is Normal People van Sally Rooney. Dit boek trok al mijn aandacht toen ik zag dat het op de longlist van de Man Booker Prize 2018 stond. Het is een prachtig verteld liefdesverhaal over twee mensen die beiden uit hetzelfde Ierse stadje op het platteland komen. Daarmee houdt elke overeenkomst op; ze komen uit totaal verschillende milieus. Dan komen ze elkaar tegen als ze beiden een plaats bemachtigen op Trinity College in Dublin.

Little van Edward Carey lijkt me een bijzonder boek met een stukje geschiedenis. Het gaat over Marie die in 1761 in een dorpje in Zwitserland geboren wordt. Als haar ouders overlijden gaat ze in de leer bij een wassen beeldhouwer. Met hem komt ze in Parijs terecht tijdens de roerige Franse revolutie. Haar talent brengt haar zelfs aan het hof. Marie ontwikkelt zich tot de legendarische Madame Tussaud.

Net als Annemieke werd ook ik nieuwsgierig naar Melmoth van Sarah Perry. Dit boek gaat over een geheimzinnig manuscript. Het staat vol getuigenissen uit de donkerste hoofdstukken van de menselijke geschiedenis, waargenomen door Melmoth. Melmoth is het eenzaamste wezen ter wereld en probeert de schuldigen te verleiden met haar mee te dwalen. Helen krijgt het manuscript in handen en zal ook moeten kiezen: leven wat met ze twintig jaar geleden heeft gedaan of de duisternis in geleid worden. Het is niet helemaal het genre dat ik meestal lees, maar juist daarom interessant om eens te proberen!

In A Spark of Light van Jodi Picoult dringt een bewapende man een abortuskliniek binnen en houdt de aanwezigen in gijzeling. Hugh McElroy is werkzaam bij de politie en zet een plan op om te onderhandelen met de gijzelaar. Dan komt hij erachter dat zijn vijftienjarige dochter, Wren, ook in de kliniek is. Gelukkig is Wren niet alleen. Ze brengt de angstige tijd met bijzondere personages door.

Het laatste boek op mijn lijstje is Paper Ghosts van Julia Heaberlin. Hier krijgt Carl Feldman in een verzorgingstehuis bezoek van een vrouw die beweert dat hij haar zusjes ooit heeft gekidnapt en vermoord. Ook zou hij een aantal andere vrouwen hebben vermoord. Maar Carl zegt zich daar niets van te herinneren want hij leidt aan dementie...

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.                                              

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/3 Part One

Meer informatie

Gerelateerd