Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read: All-Purpose Gift Guide (1)

op 25 december 2017 door

Op zoek naar een boek? Voor onder de kerstboom (want die staat er nog wel even) of om 2018 mee te beginnen*? Om cadeau te geven aan iemand die een geweldig jaar heeft gehad of juist aan iemand die een rot jaar achter de rug heeft? Zomaar een kleinigheid voor een geliefde of gewoon voor jezelf natuurlijk! Het Ready to Read magazine heeft een Special Gift Edition waar weer een hoop moois in staat. Hier een greep uit die enorme verzameling juweeltjes + een paar extra's.

*Uiteraard eveneens geschikt voor andere feestdagen, verjaardagen etc.

Door Lieke

Where do you look

For a good book?

You’ll find what you need

In the Ready to Read!           

Children’s classics

The Best Bear in All the World - Paul Bright

Als je gewend bent aan de gezellige, dikke Disney Winnie the Pooh, dan moet je misschien even wennen aan de toon en vormgeving van The Best Bear in All the World. De vier verhalen in deze sequel zijn namelijk gebaseerd op de originele droogkomische verhalen van A.A. Milne. En de tekeningen van Mark Burgess zijn, net als die van E.H. Shepard, heel wat minder zoetsappig dan de Disney versie. Maar ook deze beer zal je al snel in je hart sluiten.

The Very Eric Carle Treasury - Eric Carle

Eric Carle staat bekend om The Very Hungry Caterpillar (NL: Rupsje Nooitgenoeg) maar hij heeft nog meer boeken geschreven over dieren die “very” iets zijn, zoals heel druk of juist heel stil. Dit leuke pakket bevat vier van deze dierenverhalen met de iconische tekeningen. Heel eenvoudig maar tegelijkertijd sterk en uniek.

Purely for Potterheads

Fantastic Beasts and Where to Find Them: Illustrated Edition - Newt Scamander

De ‘gewone’ versie van dit boek heb je als echte Potterhead natuurlijk allang in de kast staan, maar toch begint het waarschijnlijk te kriebelen als je deze geweldige editie ziet. Zó mooi! Plus, nieuwe informatie over zes magische wezens!

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: Deluxe Illustrated Slipcase Edition - J.K. Rowling

Once again, kun je jezelf vanzelfsprekend geen serieuze fan noemen als je het derde deel van de serie nog niet in je bezit hebt. Toch zal je nooit spijt krijgen van deze aankoop. Alleen de prachtige omslag is de extra Knuts, Sickles en Galleons al waard. Of niet? Oordeel zelf!  

Ook leuk: Voor de fans van de films, is The Art of Harry Potter van Marc Sumerak een aanrader. Voor de mensen die genoten hebben van Harry Potter and the Cursed Child: Special Rehearsal Edition is Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay van J.K. Rowling een must-read. Binnen een minuut ben je vergeten dat je geen conventioneel boek leest! En, finally, is deze Harry Potter: Winter at Hogwarts, Magical Colouring Set ook niet te versmaden. Doe alsof je het voor je zoon, dochter, neefje of nichtje koopt en sla lekker zelf aan het kleuren!

‘Tis the Season

Scandinavian Christmas - Trine Hahnemann

In Scandinavië zijn ze goed in veel dingen, zoals gezelligheid, vrolijkheid en gelukkig zijn (zie Hygge). Kerstmis is nog zo’n specialiteit van ze. En waarom ook niet? Het weer helpt alvast om je in de juiste stemming te brengen. Er worden festivals gevierd, huizen gedecoreerd, lekkernijen gebakken… In dit boek laat Trine Hahnemann zien hoe jij ook kerst kan vieren op de Scandinavische manier.

The Nutcracker - E.T.A. Hoffmann

Deze uitvoering van de kerstklassieker The Nutcracker heeft een prachtige stoffen cover. Andere boeken in deze schitterende serie ontworpen door Sanna Annukka zie je hieronder. Dit is absoluut niet in de geest van Kerstmis, maar ik word heel hebberig van die fraaie covers. Jij?

3b25d14ab10c421818a0d064f817d092.jpg21982a3d3ae322e34acd8adb2f7dc250.jpg

Ook leuk: Pick a Pine Tree van Patricia Toht over het uitzoeken van de perfecte boom voor de kleintjes. Op rijm! The Indisputable Existence of Santa Claus van Hannah Fry is leuk voor volwassenen die wat stevigers willen lezen en toch in de kerstsfeer willen blijven. “Maths has never been merrier!”

De volgende 'Ready to Read: All-Purpose Gift Guide' heeft weer voor ieder wat wils: detectives voor de crime liefhebber, muziek voor de vintage fanaat en mooie boeken voor het oog (want dat wil ook wat).

Vind jij het ook altijd leuk om boeken cadeau te geven? Heb je met kerst iemand met een boek verrast of ga je dat nog doen? Welk boek en waarom? Laat het ons weten!



Reacties op: Ready to Read: All-Purpose Gift Guide (1)

Meer informatie

Gerelateerd