Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read: All-Purpose Gift Guide (2)

op 30 december 2017 door

Is één van je goede voornemens voor het komende jaar om te minderen met het kopen van boeken? Grijp dan nu je kans! 2018 is nog niet begonnen, dus je kunt op de valreep nog snel – zonder schuldgevoel – wat boeken scoren. Hier zijn wat tips, afkomstig uit de Ready to Read Special Gift Edition, om je boekhonger te stillen.

Door Lieke

Where do you look

For a good book?

You’ll find what you need

In the Ready to Read!           

Crime for Christmas

Murder on the Orient Express (Illustrated Deluxe Edition) - Agatha Christie

Kerst is alweer voorbij, maar om de kerstsfeer wat langer vast te houden hebben we hier een boek in winterse sferen voor je. (Heb je meteen iets voor categorie #33 van de 2018 Reading Challenge!) De perfecte tijd om het de klassieke detective van Agatha Christie te (her)lezen over een in de sneeuw gestrande trein waarin een moord is gepleegd. De nieuwe verfilming van Murder on the Orient Express met Kenneth Branagh als Hercule Poirot draait nu in de bioscoop.

A Maigret Christmas - Georges Simenon

Ook dit boek past precies in de 2018 Reading Challenge en wel in categorie #22 ‘een boek met korte verhalen.’ In A Maigret Christmas zijn drie verhalen van Georges Simenon gebundeld. Volg Maigret terwijl hij een moord, een inbraak en een vermissing van een kind onderzoekt.

About Vintage Music

Beatles Lyrics - Hunter Davies

Dit boek bevat niet zomaar de teksten van de muziek van de Beatles: het bevat de eerste versie van de hits in het handschrift van Paul McCartney en John Lennon. Neergekrabbeld op stukjes papier met woorden doorgekrast en veranderd. Hunter Davies legt deze versies naast de uiteindelijke versies en vertelt het verhaal achter de muziek: hoe kwamen klassiekers zoals Yesterday en Eleanor Rigby tot stand?

David Bowie: A Life - Dylan Jones

Voor deze Bowie biografie sprak Dylan Jones met allerlei mensen die in de loop van hun leven bevriend zijn geweest, een relatie hebben gehad en/of samen hebben gewerkt met David Bowie. Een intiem portret van een intrigerende man is het resultaat.

Ook leuk: Deze boeken zijn allebei uitermate geschikt voor categorie #39 ‘een boek waarin muziek een rol speelt’ voor de 2018 Reading Challenge.

Beautiful Books

The Faerie Handbook - Carolyn Turgeon

Deze prachtig geïllustreerde en vormgegeven hardcover editie van The Faerie Handbook bestaat uit een brede selectie afkomstig van het Faerie Magazine. Het bevat kunst, foto’s, DIY projecten, literatuur over de meest fantastische onderwerpen én recepten. Niet alleen een lust voor het oog dus, maar ook een streling voor de tong!

The Lost Words - Robert MacFarlane

Voor de liefhebbers van taal en natuur is er The Lost Words van auteur Robert MacFarlane en illustratrice Jackie Morris. De gedichten van MacFarlane worden gecomplementeerd door de handgeschilderde tekeningen van Morris. Het boek is bedoeld om kinderen weer opnieuw bekend te maken met de bijna vergeten woorden van de natuurlijke wereld, maar ook voor volwassenen is het boek magisch mooi.

Wat is jouw zwakke plek als het op boeken aankomt? Klassiekers, beroemdheden of een mooie cover? Ga je bezwijken voor één van deze boeken? Laat het ons weten!



Reacties op: Ready to Read: All-Purpose Gift Guide (2)

Meer informatie

Gerelateerd