Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen de Readers in februari?

op 05 maart 2018 door

Alweer een maand voorbij! Wat heb jij in februari gelezen? De Readers laten jullie hier weten welk Engelstalig boek er voor hen de afgelopen maand uitsprong.

Silke
In februari las ik eindelijk Tower of Dawn van Sarah J. Maas. Ik ben een ongelooflijke Sarah J. Maas fan en kan amper geloven dat ik Tower of Dawn zo lang ongelezen op mijn stapel liet liggen. Tower of Dawn maakt niet integraal deel uit van de 'Throne of Glass' serie, maar vertelt het verhaal van Chaol, een personage dat je in de reeks regelmatig tegenkomt. Het verhaal loopt parallel met Empire of Storms en zorgt voor een vlotte overgang naar het laatste boek in de officiële serie. Chaols zoektocht naar hulp brengt hem in een deel van de fictieve world die we nog nooit eerder mochten bezoeken in de reeks. Dit stuk van de wereld is duidelijk geïnspireerd door de Arabische cultuur, wat voor een frisse wind in de verhaallijn zorgde. Verder was het een typisch Sarah J Maas boek vol trage, beklemmende romantiek, gruwelijke monsters en heel veel feeën natuurlijk!

Yvonne
In februari las ik The One van John Marrs. In deze bijzondere thriller maken we kennis met Match Your DNA; een bedrijf dat door middel van DNA-testen berekent wie voor jou de liefde voor het leven zou moeten zijn.

Het onderwerp is ontzettend interessant en uniek in z'n soort. Er worden in het begin veel personages geïntroduceerd. Dit lijkt nauwelijks samenhang te hebben en hierdoor is de verwarring tijdens het lezen flink aanwezig. Niet alleen de vele personages dragen hier aan bij, ook de vele plaatsen en landen die in het boek aan bod komen spelen een grote rol in de warboel. Gelukkig is dit alleen in het begin van het boek zo, want zodra de personages en plaatsen een plekje in je hoofd hebben gekregen, kun je je concentreren op Match Your DNA en genieten van de spanningsboog die op een fijne manier aanwezig is. Door het verrassende en actuele onderwerp van de thriller verdwijnt het stroeve begin naar de achtergrond zodra je de clue doorhebt. Leuk voor iemand die eens iets anders wil lezen!

Demi
Deze maand heb ik voor mijn doen best veel boeken gelezen, maar eentje die er voor mij uitsprong was Ready Player One van Ernest Cline. Dit boek zit bomvol jaren '80 verwijzingen en is zelfs voor iemand zoals ik, die die periode niet heeft meegemaakt, heel leuk om te volgen. Het boek is eigenlijk een soort Charlie and the Chocolate Factory, met een grote prijs die de hele wereld op zijn kop zet. In dit boek is er geen golden ticket, maar een easter egg dat is verstopt in een enorme virtual reality wereld genaamd de OASIS (Ontologically Anthropocentric Sensory Immersive Simulation). De eerste persoon die alle drie de sleutels vindt én de bijbehorende poorten opent, krijgt de easter egg en daarmee ook de erfenis van één van de makers. Deze erfenis bevat miljarden dollars en het volledige bezit van de OASIS.

De hoofdpersoon in het boek is een arme jongen die vanaf het begin van de hunt een expert is geworden in alles van de jaren '80. Op een dag vindt hij haast bij toeval als eerste van de wereld de eerste sleutel. Daarna wordt de wereld gek en begint het gevaar van alle kanten te loeren. Het is genieten van begin tot eind – al is dat einde jammer genoeg wel een beetje afgeraffeld naar mijn mening. Desalniettemin is dit een heel leuk boek vol spanning, vriendschap en vooral veel hoogstaande technologie.

Annemieke
In februari was ik een van de gelukkigen die vast een voorproefje (het boek verschijnt op 6 maart) mocht nemen. Ik las Tomi Adeyemi's debuut Children of Blood and Bone. Een boek dat op mijn TBR-lijst staat vanaf het moment dat ik er iets over heb gelezen. Mijn enthousiasme over dit boek werd zonder meer beloond. Adeyemi heeft de Afrikaanse cultuur en mythologie samengesmolten met fantasie tot een prachtig avontuur. Een boek dat gaat over magie en geloof, waarin thema's zoals liefde en loyaliteit naar voren komen. Maji Zélie bevindt zich in een achtergestelde positie. Ze moet vechten om de veiligheid van haarzelf en haar familie te bewaken sinds de koning hun magie heeft vernietigd. Ze krijgt onverwachts de kans om haar volk te helpen door de magie van haar voorouders te herstellen. Samen met haar broer en de prinses besluit ze tegen de koning en zijn zoon in te gaan. Zal het haar lukken om de magie te herstellen?

Het wachten is nu op deel 2. Erg spijtig dat ik nog tot 2019 moet wachten. Maar tegelijk een mooi excuus om hem tegen die tijd nog eens te lezen.

Onno
In februari heb ik 14 boeken gelezen, waaronder een stel 'dunnetjes'. Eén boek sprong eruit: The Two Minute Rule van Robert Crais. Hoofdpersoon is Max Holman. Na een dikke tien jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor bankovervallen komt hij vrij. Vlak erna krijgt hij te horen dat zijn 23-jarige zoon Richie, die agent is bij de politie in L.A., samen met drie andere agenten is doodgeschoten. Hij vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Daarbij wordt hij behoorlijk tegengewerkt door de politie die niet wil dat hij zich in de zaak verdiept. Holman weet een ex-agente voor zijn kar te spannen. Via de oude contacten die zij bij de politie heeft, weet ze informatie te vergaren. Al snel blijkt dat de politie het een en ander onder de pet wil houden. Holman wil duidelijkheid krijgen over de vraag of zijn zoon een corrupte agent was of dat hem geen blaam trof.

Het verhaal zit vol actie en kent veel plotwendingen. De personages die Crais opvoert hebben diepgang. Holman mag dan wel bankovervaller zijn, maar is in het verhaal een sympatieke hoofdpersoon. Kortom, het is een spannend boek dat je in één adem uitleest.
De titel van het boek is ontleend aan de aanname van bankovervallers dat ze twee minuten hebben om het geld van een bank te bemachtigen en dan weg moeten zijn, want dan verschijnt de politie.

Lieke
In februari heb ik (op het nippertje) Midwives van Chris Bohjalian nog uitgelezen. Het boek had ik te leen gekregen van een vriendin die zelf een vroedvrouw is. Ik had geen idee wat ik moest verwachten want ik kende het boek én de auteur niet.
Het verhaal gaat over Sibyl Danforth. Zij is een ongediplomeerde vroedvrouw die vrouwen helpt als ze thuis willen bevallen. Op een dag gaat een bevalling helemaal mis en is ze gedwongen om een keizersnede uit te voeren bij een dode moeder om het ongeboren kind te redden. Maar was de vrouw inderdaad al overleden vóór de ingreep? Sibyl wordt aangeklaagd voor dood door schuld.

Het boek is geen thriller, maar wel af en toe ongelofelijk spannend. Het mooiste vind ik het perspectief waar Bohjalian voor heeft gekozen. De lezer beleeft het hele gebeuren door de ogen van de 14-jarige dochter van Sibyl. Zij begrijpt meer van de zaak dan de mensen om haar heen denken. Terwijl ze toekijkt hoe haar moeder en de advocaat naar elkaar toe groeien en thuisgeboortes publiekelijk veroordeeld worden, wordt zij volwassen. De manier waarop het verhaal wordt gepresenteerd, doet me denken aan To Kill a Mockingbird van Harper Lee. Een groot compliment, want dat blijft een prachtig boek!

Karin
Deze maand las ik onder andere The Sky Is Everywhere van Jandy Nelson. Ik had al eerder I'll Give You the Sun van haar gelezen en ik was nu erg benieuwd naar haar debuut. In The Sky Is Everywhere moet hoofdpersoon Lennie leren omgaan met het overlijden van haar zus Bailey. Lennie vindt steun bij het vriendje van haar zus, Toby, waar ze goed haar verdriet mee kan delen. Ze ontmoet tegelijkertijd een nieuwe jongen die haar ontzettend vrolijk maakt. Het verhaal is heel indrukwekkend en de heftige emoties worden mooi omschreven.

Het boek inspireerde ook om een van mijn favoriete klassiekers weer te lezen. Hoofdpersoon Lennie is namelijk helemaal gek van het boek Wuthering Heights van Emily Brönte. Zij heeft het boek al 23 keer gelezen. Ik zit nog niet aan de 23 keer maar na The Sky is Everywhere las ik ook weer met plezier het heftige liefdesverhaal van Cathy en Heathcliff.

Sylvia
Ik las in februari The Chalk Man van C.J. Tudor. Deze thriller is een echte hype op dit moment. Terecht wat mijn betreft! Onno had eerder al een lovende recensie over dit boek geschreven, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Ik vind dat dit boek een heel origineel en geloofwaardig plot heeft en niet het standaard rechercheur-zoekt-moordenaar-plot. De karakters zijn goed uitgewerkt evenals de onderlinge relaties. Belangrijk thema is wat het effect kan zijn van kleine, onschuldige handelingen. Wat als iemand juist dit of dat níet had gedaan of een bepaald verhaal níet had verteld? Er zitten verrassende plotwendingen in en een verrassend einde. Er hangt een aparte sfeer in het boek. Je voelt dat er iets niet klopt, maar kunt er niet precies de vinger op leggen. Dit maakt dat het moeilijk is om dit boek weg te leggen. Interessant is dat er ook thema’s als abortus en dementie in deze thriller aan bod komen.

Welke Engelstalige boeken lazen jullie de afgelopen maand? Welke sprong eruit? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Wat lazen de Readers in februari?

Meer informatie

Gerelateerd