Wat lazen de Readers in maart?

op 04 april 2019 door

Maart is de maand dat de lente weer begint... Het is ook de maand waarin Multatuli ter wereld kwam. Die staat niet in het lijstje met onze gelezen boeken. Hieronder kom je te weten of we (nieuwe) klassiekers hebben ontdekt.

Kayla:

In maart ben ik verder gegaan met mijn Harry Potter marathon en heb ik tot en met deel 6 uitgelezen. Het gaat sneller dan gedacht. Het is jammer dat ik de jeugdsentiment niet heb bij deze boeken, maar ik blijf ervan genieten. Het leuke is dat er in het Verenigd Koninkrijk heel veel Harry Potter gerelateerde locaties zijn, waar je dus net even extra kan genieten van de boeken.

Karin:

Ik las afgelopen maand in totaal negen boeken: soms viel een boek me tegen (Evermore) en soms wist een boek me juist te verrassen (Why Mummy Drinks). Mijn favoriet las ik op 31 maart, Catwoman: SoulstealerCatwoman: Soulstealer is het derde deel van de ‘D.C. Icons’ serie en is geschreven door Sarah J. Maas.
Het boek gaat over Selina Kyle die na twee jaar trainen bij de League of Assassins weer terugkeert naar haar thuis: Gotham. In Gotham zorgt ze voor de nodige problemen en zeker als ze gaat samenwerken met Poison Ivy en Harley Quinn weten ze de stad goed op te schudden. Maar wat is precies de missie van Catwoman? Wil ze echt alleen maar rijk worden?
Ik vond deze versie van Catwoman/Selina erg leuk. Ze is stoer, slim maar heeft ook een kwetsbare gevoelige kant. In dit verhaal heeft ze geen relatie met Batman, maar is haar love interest Luke Fox a.k.a Batwing. Voor mij was het liefdeslijntje niet de meest interessante relatie, dat was de samenwerking tussen Catwoman, Posion Ivy en Harley Quin. Ik vond dit een leuke toevoeging aan de ‘D.C. Icons’ serie!

Janneke:

In maart liep mijn leesdip van februari eigenlijk nog een beetje door. Nog steeds stak ik veel tijd in het spelen van Skyrim en kwam lezen op een tweede plek te staan. Ik kon nog steeds geen zin maken om meer te lezen dan dat er 'moest'. Deze maand las ik samen met Lieke Rivers of London van Ben Aaronovitch en dat boek heeft eigenlijk een einde gemaakt aan de leesdip waardoor ik nu weer met frisse zin aan het lezen ben geslagen.

Rivers of London is het eerste boek uit de Constable Peter Grant serie. We maken kennis met junior agent Peter Grant van de London Metropolitan Police. Peter wil graag bij de recherche maar belandt na een bizarre moord op een speciale afdeling: de Folly, het magische departement. Hij ontdekt dat hij een bijzondere gave bezit: hij kan toveren. Samen met zijn leidinggevende, de laatste tovenaar van Engeland, moet hij een bizarre moord op zien te lossen en tegelijkertijd leren omgaan met zijn magische gave.

 "So magic is real," I said. "Which makes you a...what?" "A wizard." "Like Harry Potter?"
Nightingale sighed. "No," he said. "Not like Harry Potter." "In what way?" "I'm not a fictional character," said Nightingale.”

Inge:

In maart heb ik niet veel Engelstalig gelezen. Ik lees af en toe een stukje van Anna Burns, het is bijna uit. Als ik het uit heb dan wil ik vast weer bij het begin beginnen. Maar opschieten doet het niet. Ook heb ik een beetje lacherig zitten tobben met een verhalenbundel van Joseph O'Neill. Het regelmatig terugkerende woordje in mijn hoofd was: 'Huh'? Hierover later meer in een recensie.
Ik ging pas weer echt lekker lezen toen ik in het zonnetje in de tuin ging zitten met een paar pageturners die me al heel lang geleden waren uitgeleend.
Het best is me daarvan toch het eerste deel van The Seven Sisters bevallen, van Lucinda Riley. Ik wilde niet meegaan met de hype, en ik heb ook niet de bedoeling om de zeven delen nu allemaal te gaan lezen zoals ik eerder met Harry Potter (en Het Bureau van Voskuil) wel deed. Maar het was een heel smakelijk hapje, veel nauwsluitende jurken en zuchten en verlangen, en toch ook wel een interessant stukje couleur locale, dus vooruit!

Onno:

In maart las ik dertien boeken. Een van de betere boeken was The Perfect Alibi van Phillip Margolin. Het is het tweede deel met de advocate Robin Lockwood als hoofdpersoon. Voor het eerst verscheen Lockwood vorig jaar in The Third Victim. In dit tweede deel treedt ze op voor Randi Stark, die Blaine Hastings, een rijkeluiszoontje, ervan beschuldigt haar tijdens een feest verkracht te hebben. Randi heeft een getuige, dus het lijkt een simpele zaak te worden. Blaine wordt opgepakt en draait de gevangenis in. Zelf verklaart hij onschuldig te zijn, maar hij wordt veroordeeld. Als hij in de gevangenis zit wordt een andere vrouw slachtoffer van verkrachting. Bij haar wordt hetzelfde DNA spoor gevonden als bij Randi. Iedereen staat voor een raadsel.
Wie van legal thrillers houdt krijgt een interessant juridisch conflict voorgeschoteld, waarbij de romantiek niet ontbreekt.

Lieke:

Mijn favoriete boek van maart is ongetwijfeld The Bone People van Keri Hulme. Mede-Reader Inge heeft het me een hele tijd geleden in de handen gedrukt. In 1985 heeft deze roman de Man Booker Prize gewonnen en dus was het perfect leesvoer voor de maart-challenge: lees een prijswinnend boek.

Het gaat over drie mensen: een eigenzinnige en onafhankelijke vrouw, een levenslustig en baldadig jongetje met een onbekend verleden dat niet kan praten en zijn adoptievader. Hun levens raken tegen wil en dank met elkaar verstrengeld, en de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.

The Bone People is een intrigerende roman. Het perspectief verschuift de hele tijd, de personages zijn heel authentiek maar tegelijkertijd heel excentriek, het taalgebruik idem dito en de Maori cultuur speelt een grote rol in het verhaal. Ik denk niet dat ik dit boek snel zal vergeten. Dat wíl ik ook helemaal niet.

Yvonne:

Maart is voor mij altijd een ontzettend rommelige maand en dit jaar was niet anders. Toch heb ik her en der wel tijd kunnen maken om lekker te genieten met een boek. Een van de boeken die ik las was Twisted van Steve Cavanagh.

Maria voelt zich alleen in haar huwelijk met Paul en begint een affaire met een medewerker van de Country Club, Daryl. Na een wild avontuurtje zoeken Maria en Daryl een sigaretje om na te genieten en ze komen in het kantoor van Paul terecht. Tijdens de zoektocht breekt er per ongeluk een lade af waarin ze papieren vinden waaruit blijkt dat Paul een zeer bekende en goed betaalde thrillerauteur is. Maria voelt zich bedrogen (hallo ironie!) en verraden en bedenkt een plan...

Van de titel is echt geen letter gelogen, want de twists vliegen je om de oren! De schrijfstijl is informeel en vlot en naast een aantal verrassingen gooit de auteur er ook humoristische stukken in. Dit zorgt er echt voor dat je het boek liever niet aan de kant legt. Aanrader voor liefhebbers van o.a. The Wife Between Us en/of The Woman in the Window.

Dorien:

In februari las Inge Still me van Jojo Moyes, wat ze hiervan vond lees je Hier. In maart las ik de eerste twee boeken uit de serie. Me Before You en After You.
In Me Before You leren we Lou kennen. Ze woont bij haar ouders, heeft al jaren een relatie met haar vriend Patrick en werkt in een cafeetje. Lou lijdt een rustig leven. Totdat het café waar ze werkt gaat sluiten en Lou zonder werk komt te zitten. Om aan geld te komen is ze in staat bijna al het werk aan te nemen wat op haar pad komt. Zo komt ze te werken als verzorger voor de verlamde Will. Die zal haar leven op zijn kop zetten.

Ik moet zeggen dat ik absoluut geen makkelijke huiler ben als het op boeken aankomt. In tegenstelling tot films en series waar ik bij het minste of geringste al zit te soppen. Maar Me Before You heeft me echt geraakt. De personages, de schrijfstijl en het plot van het verhaal maakten het voor mij een echte tranentrekker, maar wel op een positieve manier. After You is wat dat betreft een stuk minder emotioneel, maar zeker een aardig vervolg waarin we een hoop van dezelfde personages weer terug zien. Still Me staat inmiddels ook op mijn plank en zal ik zeker binnenkort oppakken!
En welke boeken las jij in maart? Laat het ons hieronder weten in de comments.


Reacties op: Wat lazen de Readers in maart?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en Klassieke Talen. In Portugal doceerde ze Engels en ontmoette daar haar eerste echtgenoot. Toen het huwelijk geen stand h...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is een Amerikaanse YA-schrijfster. Maas studeerde Creative Writing en debuteerde in 2012 met haar Throne of Glass-trilogie. Hiervan zijn de eerste twee delen inmiddels in bestseller...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.

Phillip Margolin

Phillip Margolin

Phillip Margolin (New York City, 1944) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Hij studeerde aan de New York University School of Law. In die tijd raakte hij al verslingerd aan Perry Mason...

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is mensenrechtenadvocaat en was bij veel spraakmakende zaken betrokken. Hij schreef De verdediging in de avonduren. In 2015 werd hij gevraagd voor het Amazon Rising S...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boek Sheltering Rain (Paradijs op aarde) verscheen in 2002. Moyes is een van de weinige auteurs die twee keer de Romantic N...