Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen de Readers in september?

op 11 oktober 2018 door

September is meestal een drukke maand. De zomervakantie is weeral voorbij en school begint terug. Hebben de Readers deze maand toch tijd gevonden om boeken te lezen? Ontdek het hier.

Onno:

Ik las in september 11 boeken. Er waren vele interessante bij, zoals Friend Request van Laura MarshallSadie van Courtney SummersSticks and Stones van Jo Jakeman en Any Man van Amber Tamblyn. In Friend Request krijgt Louise Williams een Facebookbericht met de vraag om vriend te worden van haar oud-klasgenote Maria Weston. Deze is echter al 25 jaar vermist. Any Man gaat over een serieverkrachtster. Erg origineel, want doorgaans zijn mannen de daders. Hoe reageert de gemeenschap? Meer over deze twee boeken kun je lezen in Social Media & Crime.
In Sadie van Courtney Summers heeft de 19-jarige Sadie haar 13-jarige zusje moeten opvoeden omdat haar moeder drugsverslaafd was. Wanneer haar zusje wordt vermoord, is ze niet alleen verdrietig, maar ook woedend. Ze denkt te weten wie de dader is en gaat op pad om hem te vinden en vervolgens te vermoorden. West McCray wordt door Sadie's oma gevraagd om Sadie op te sporen voordat ze zal toeslaan. Een aangrijpend verhaal dat op een bijzonder originele manier geschreven is.
Sticks and Stones, ook uitgebracht onder de titel The Exes' Revenge, van Jo Jakeman gaat over Phillip Rochester, een uiterst manipulatieve, irritante echtgenoot die op zijn werk als politieman gewaardeerd wordt. Hij zegt tegen zijn vrouw Imogen dat ze het huis uit moet. Imogen ontmoet zijn ex Naomi en samen zinnen ze op wraak. Met zijn eerste vrouw Ruby blijkt Phillip nog steeds een band te hebben. Een boek om van te gruwelen.

Karin:

Ik deed afgelopen maand mee met de Epic Reads leesclub van These Rebel Waves van Sara Raasch. Ik had al eerder de ‘Snow Like Ashes’- trilogie gelezen en was heel benieuwd naar haar nieuwe werk. These Rebel Waves speelt zich af in een nieuwe wereld en met compleet nieuwe personages. Wat me vooral aantrok aan het verhaal, was iets waar ik niet vaak overlees, piraten!
Het verhaal speelt zich op het eiland Grace Loray, waar na een lange oorlog nu een tijd van voorzichtige vrede is. Het bestuur van Grace Loray en gezanten van de voormalige onderdrukker Agrid zijn bezig met vredesonderhandelingen. Maar als tijdens een van de vredesbesprekingen een belangrijke diplomaat van Agrid verdwijnt, komt de vrede in gevaar. De piraten, die veel op het eiland te vinden zijn, worden beschuldigd van het dwarsbomen van de vrede. Lu, de dochter van belangrijke raadsleden van Grace Loray, sluit een verbond met de piraat Vex om erachter te komen wie de diplomaat werkelijk heeft ontvoerd.
Ik heb These Rebel Waves in een recordtempo uitgelezen en ik vond het echt een leuke YA. Het verhaal zit vol met actie, liefde en magie en weet te verrassen. De personages blijven je bij en ik kan niet wachten om te lezen hoe het met Lu en Vex gaat in het tweede deel van de reeks: These Divided Shores.

Yvonne:

Ik heb echt een boel gelezen in September; maar liefst 17 stuks. De meeste boeken zijn me goed bevallen, dus het is lastig een keuze te maken om er eentje voor jullie uit te lichten. Zo heeft The Weight of this World een goede indruk achtergelaten, maar ook spoken When Morning Comes en Anatomy of a Soldier nog steeds door mijn hoofd. Toch is mijn keuze gevallen op het boek Sadie. Auteur Courtney Summers vertelt ons over het harde leven van de zusjes Sadie en Mattie. Sadie heeft een hekel haar moeder omdat ze een alcoholist is en de meiden aan hun lot overlaat. Toch doet alles wat in haar macht ligt om haar zes jaar jongere zusje een zo fijn mogelijk leven te geven en laat haar geen wrok koesteren voor hun moeder. Wanneer Mattie dood wordt aangetroffen, verdwijnt Sadie om wraak te nemen op de moordenaar van haar zusje...

Afwisselend lezen we vanuit Sadie en vanuit podcasts waarin radiopresentator West McGray bekenden van Sadie interviewt. Doordat je vanuit Sadie haar perspectief leest, word je in haar hoofd getrokken en maak je als het ware mee wat zij voelt en doet. Door de podcasts en interviews leren we juist dingen over het verleden van de twee zusjes. De zoektocht naar Sadie blijft echter centraal staan. De tekst is vrij simpel, maar deze manier van schrijven zorgt ervoor dat het interessant blijft. Als extraatje kun je de podcasts ook beluisteren!

Lotte:

September was voor mij een drukke maand. Eerst ging ik op vakantie en daarna begon het academiejaar. Ik ben er toch nog in geslaagd om 8 boeken te lezen. Zo mocht ik meedoen met de leesclub van Two Dark Reigns, het derde deel in de ‘Three Dark Crowns’-serie van Kendare Blake. Ik vind het nog altijd heel fijn om te zien hoe de drie koninginnen in deze serie zich blijven ontwikkelen. Ook las ik The War in the Dark van Nick Setchfield. Dit boek is me vooral bijgebleven omdat er elementen van heel veel verschillende genres in zitten. Het boek is deels historisch, deels spionageroman en daar kan je nog heel wat elementen uit het horror-genre bij optellen. Meer over dit boek lees je hier.

Maar het boek dat er voor mij toch het meest uitsprong, was A Darker Shade of Magic. Dit boek staat al eeuwen in mijn kast, maar elke keer dat ik het vastpakte, kwam er op een of andere manier een ander boek tussen. Nu snap ik niet meer hoe ik het zo lang in mijn kast heb kunnen laten staan. A Darker Shade of Magic is het verhaal van Kell. Kell leeft in Red London. Red London is een van de parallelle dimensies waartussen Kell als Antari kan reizen. In Red London gebruiken mensen nog altijd magie. Daarnaast is er ook nog Grey London, waar mensen de magie vergeten zijn en White London, waar mensen vechten tegen de magie en de magie terugvecht. En ooit was er Black London...



Reacties op: Wat lazen de Readers in september?

Meer informatie

Gerelateerd

Over