Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Crimes Against Books (+ giveaway)

op 01 april 2018 door

Ooit een boek in bad laten vallen? Kan gebeuren. Ooit een boek uit het hoogste zolderraam laten vallen? Huh? Er een touwtje aan vastgebonden en het boek uitgelaten? Van een heuvel laten rollen? Tegen een vieze auto gewreven? Gaatjes in een pagina geprikt? Op het boek gaan staan en op en neer gesprongen? Een bladzijde van een boek als dartboard gebruikt? Dode insecten tussen de bladzijdes bewaard? Lees en huiver! En vergeet ook vooral niet met de winactie mee te doen!

Door: Dorien & Yvonne

Crimes tegen boeken zijn er natuurlijk in verschillende gradaties. Zo koopt de ene persoon pas een nieuw exemplaar als de lagen plakband het niet meer trekken, maar begint een ander al te hyperventileren bij de gedachte aan een kreukel in een bladzijde. Vertel eens eerlijk: tot welke categorie behoor jij? Hoor je een boek te lezen of stel je 'm liever tentoon in een vitrinekast?

Keri Smith bedacht het perfecte boek zodat je tóch zonder schuldgevoel je eventuele frustraties kunt botvieren: Wreck This Journal. Een boek speciaal bedoeld om te mishandelen, zodat je jouw leesboeken veilig kunt laten staan. Ondertussen zijn er meerdere versies verkrijgbaar, waaronder speciale edities en zelfs een reiseditie. Het idee blijft echter hetzelfde. De pagina's zijn sober ingericht en hebben slechts een doel: de opdrachten voltooien op je eigen manier.

De opdrachten variëren van een 'kleine overtreding' tot 'ernstig delict'. Zo word je uitgedaagd om een vouw in het boek te maken, maar het zou ook zo maar kunnen dat je met een schaar een bladzijde doormidden moet knippen. Of dat je vanuit je zolderraam het boek naar beneden moet gooien. We verklappen dat éen van de opdrachten luidt dat je een eindeloze lijn op twee pagina's moet maken. De keuze is werkelijk reuze en als je Google of bijvoorbeeld Pinterest raadpleegt, zul je zien dat hier heel wat meer op te verzinnen is dan alleen een lange potloodstreep. Wreck This Journal motiveert je om je creatieve genen aan het werk te zetten en is dus echt een uniek boek.

Het is dan wel 1 april vandaag, maar onderstaande foto's zijn echt! Helemaal speciaal voor jullie gemaakt :-).
Zou jij nog met jezelf kunnen leven als je jouw boeken deze dingen aan zou doen? Wij moeten toegeven dat (op de eerste hartverscheurende crime na) het best lekker voelt om een boek eens flink toe te takelen. Je wordt er erg creatief mee en wilt steeds gekkere dingen met je boek doen! Verpest is hij toch al! Lol gegarandeerd.

3277f0de9d829c563899e9f628d0925b.jpg


 
Wat is de ergste misdaad die jij hebt gepleegd met een boek? Vertel het ons in de comments en maak kans op een leuke prijs. Hoe afgrijselijker, hoe liever!
Op woensdag 11 april laten wij weten wie de grootste boef van The Readers Club is. Deze aangewezen crimineel wint een Wreck My Journal pakket* en krijgt hierdoor de unieke kans om zelf een boek gruwelijk te mishandelen. 

*Het te winnen pakket bevat een gave casette waarin 3 paperbacks van Keri Smith zitten: Wreck This Journal, This is not a Book en Mess.



Reacties op: Crimes Against Books (+ giveaway)

Meer informatie

Gerelateerd

Over