Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dilemma: Boek of film?

op 15 november 2017 door

"Dit jaar ga ik het doen, ik ga boeken van Agatha Christie lezen", zo zei ik tegen mijn man in januari. En ik meende het echt. De boeken van Christie zijn klassiekers, ik heb er zelfs één in de kast staan, en ik heb er nog nooit één gelezen.

Waarom ik het nog niet deed? Ehm.. ach.. sja.. er zijn zoveel boeken hè. En er kwamen nieuwe en uitdagingen op Hebban, leesclub en nog wat boeken, die ik ook wilde lezen. En.. ohja.. ik wist niet wélke. Het zijn er zoveel, en ga ik me dan vastleggen aan een serie (Poirot) en begin ik dan met een eerste of gewoon met een titel, die me wat zegt. Ik was zogezegd nog in de orienterende fase.

En toen.. toen kwam er een film. Ineens was hij er. Terwijl ik me nog vaag aan het voornemen was dat ik een boek uit zou zoeken, terwijl ik zelfs al een beetje richting "Moord in de Orient Express" aan het schuiven was, was er daar ineens een film. Met Johnny Depp. En Judy Dench, Michelle Pfeifer, Penelope Cruz en William Defoe!

Wat nu?

Ik kijk eigenlijk nooit de film, als ik het boek gelezen heb en als ik weet dat er van een mooie film ook een boek is, lees ik die liever. 'Boek is altijd beter dan de film' is  mijn motto.

Maar... Johnny Depp!

Ik hoef de film niet gelijk te kijken, hoewel in een bioscoop de ervaring natuurlijk mooier is. En het is een verhaal, dat waarschijnlijk heel waarheidsgetrouw verfilmd kan worden, dus misschien is film en boek niet erg. Maar lees ik dan eerst het boek? Wanneer dan? Veel boeken van Agatha Christi zijn gratis te downloaden, deze nou weer net niet. Hoelang zal de film in de bioscoop spelen? En zou ik in dit geval niet eens eerst de film kunnen kijken...

Deze gedachten gaan nu al weken door m'n hoofd. Wat te doen, Judy Dench of Agatha Christie.

Wie er wint? Voor deze ene keer, ik denk Johnny Depp.. en Judy Dench.. Penelope Cruz.. De film dus. Door alle stukjes die ik inmiddels gezien heb, is het toch al niet meer te doen mijn eigen fantasie te gebruiken. Het boek kan altijd nog, deze of een ander. Agatha Christie heeft er zoveel geschreven, tenslotte.



Reacties op: Dilemma: Boek of film?

Gerelateerd