(G)een lijstje

op 02 januari 2017 door

Het is hilarisch en misschien een beetje triest, op het verslaafde af: Ik wil een boek uitlezen voor 1 januari, maar deze behoort helaas niet tot de laatste openstaande categorie van mijn readingchallenge 2016. De enige categorie die nog openstaat is 'behoort tot een lijstje', maar daar behoort dit boek niet toe, dus ik besluit een blog te schrijven, mét lijstje waar dit boek in voorkomt.

Het hilarische én trieste van dit verhaal is: dit is mijn eerste droom in 2017.
Ik weet niet eens of dit een categorie was, heb me bij de challenge ook helemaal niet bezig gehouden met categorieën, maar denk wel dat het betreffende boek ergens in een lijstje staat. Zou moeten staan.

Het boek, dat mij tot in mijn dromen bezig hield, is 'Toen het donker werd' van Simone van der Vlugt. Een boek, dat gelijk in het begin heel dichtbij komt met de zoon van 17, die schulden heeft door gokken. Ik heb een zoon van 17, die voor zover ik weet deze problemen niet heeft, maar wie weet alles van zijn/haar 17-jarige? Sascha, de moeder van Luuk in dit boek, wist hier tenslotte ook niets van. En wie weet wat er nog zal gebeuren. Even overweeg ik het boek weg te leggen, lezen moet tenslotte ontspannen en geen angsten aanwakkeren op het gebied van mijn kinderen. Maar ik lees door.

Gelukkig lees ik door, want behalve de zoon van 17 zijn er weinig overeenkomsten tussen de hoofdpersonen en mijn gezin. Er is genoeg spanning, die zoals gebruikelijk lekker ontspannend werkt. Op 1 januari is het boek uit, mijn eerste van de readingchallenge. 's Nachts droom ik over verhalen, met een zelfde dergelijke spanning. In mijn droom zijn het nieuwe verhalen van dezelfde schrijfster. Helaas ben ik ze vergeten, want misschien zou ik zélf een boek kunnen schrijven met deze ideeën. De kans dat het echt verhalen van Simone van der Vlugt zijn, is erg klein, want ik las slechts 1 ander boek van haar. Daar gaat nog verandering in komen. (heeft ze ook boeken, die niet in Nederland afspelen, gezien de challenge?)

Lezen en dromen, het houdt me de eerste dagen van januari behoorlijk bezig. De readingchallenge ook. Nog 51 boeken te gaan.Reacties op: (G)een lijstje

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Ze studeerde Nederlands en Frans aan de lerarenopleiding in Amsterdam. Ze schreef boeken voor kleuters en voor l...