Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezen in en over Frankrijk. Wie denkt mee?

op 23 mei 2017 door

Ik  probeer het elk jaar weer, meestal lukt het niet echt; boeken lezen die zich afspelen in het land waar ik vakantie vier.

Afgelopen jaar las ik onder andere 'Ik ben Pelgrim' terwijl ik in Portugal verbleef. Een eind uit de richting, wel dezelfde temperaturen. Ter voorbereiding van komende vakantie stelde ik vast een 'Portugal'-boekenplank samen. Dit jaar ging het lukken, dacht ik. En toen besloten we we naar Frankrijk te gaan.

Boeken die zich afspelen in Frankrijk zijn er natuurlijk genoeg, maar ik ken ze niet. Om het extra moeilijk te maken wil ik liefst dat ze zich afspelen in het deel van Frankrijk, waar ik ook verblijf: de Provence. Sowieso een regio, die tot mijn verbeelding spreekt. Ik zie uitgestrekte lavendelvelden (ik ruik ze bijna!) maar ook de jetset in Nice. Droom weg, denkend aan Grace van Monaco (niet de Provence, uiteraard, maar dichtbij)

Voor mijn vakantie, overigens pas in september, zoek ik dus boeken uit Frankrijk. Liefst uit de regio waar we zijn, maar elders mag ook. Zowel thrillers als historische romans. Een beetje geschiedenis over de streek is mooi meegenomen. Zwitserland, Italië of Monaco zijn ook goed, want ligt in de buurt en zo werk ik gelijk aan de landenchallenge.

'Het meisje op de weg' van Michael Berg las ik al.

In juni ga ik nog een weekje naar Zweden (ik ben een bofferd!), maar daarvoor neus ik gewoon even bij de buren van 'Literatuur uit het hoge noorden'. Die week heb ik ook niet zoveel tijd om te lezen. (maar weet je een leuk boek dat zich afspeelt in Helsingborg, laat het me vooral weten)

Natuurlijk heb ik al gekeken bij de leestips van Hebban, zie het lijstje hiernaast, maar welk boek beveel jij me aan, voor mijn vakantie? Waar heb je enorm van genoten?

(en zie je me al zitten? Heerlijk toch?)

f03647f4ef292b7133b253a37a56a506.jpg



Reacties op: Lezen in en over Frankrijk. Wie denkt mee?

Lijsten

Boeken Frankrijk

op 23 maart 2017 door Ria vanB 9 boeken 0 volgers 0 reacties