Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van december

op 30 december 2017 door

Een rommelige maand, december. Lezen raakte op een laag pitje.

Toch las ik nog vier boeken, te weten:

De partituur voor de Toverfluit - Ludwig Bauer
Een leesclub boek, waar ik niet in kon komen. Voor het eerst deed ik ook niet echt actief mee met de leesclub. Met plezier lees ik nu, achteraf, wat men allemaal uit dit dunne boekje haalde. Misschien ben ik gewoon niet geschikt voor boeken met meerdere diepe lagen. Ik zie het niet.

Ragdoll - Daniel Cole
Moord, gelijk op de eerste pagina's. Een gruwelijke. Meerdere eigenlijk. Intrige. Geheimen. Spanning!
Een boek naar m'n hart. Binnen de korste keren uit.

Zolang er leven is - 'Hendrik Groen'
Net als het eerste dagboek van Hendrik Groen leest dit boek lekker weg. Raar, er gebeurt niet echt veel, maar wegleggen is lastig. Een verdrietig boek ook. Dat is inherent aan de leeftijd van de hoofdrolspeler(s) waarschijnlijk. Mooi beschreven.

Na dit boek lukte lezen even niet. Ik begon in Hypnose van Lars Kepler, maar besloot deze uit te stellen naar het nieuwe jaar. Past namelijk in de categorie 'eerste boek van een serie'. Maar wat dan? Ten einde raad maar weer een boek van Harry Potter gepakt, waar ik ook al niet snel mee verder kwam. Meestal toch mijn 'go to' serie voor een goed gevoel.

Uiteindelijk besloot ik nog een boek te pakken, voor de uitleesweek.

Meisjes in de oorlog - Pieter Eckhardt en Marscha Holman
Het boek beschrijft de oorlog door fragmenten van meisjesdagboeken. Meisjes in verschillende kampen, van Joodse onderduikster tot NSB-er. Ook letterlijk in kampen: Vught, Westerbork en op Java. Weer blijkt dat lezen, naast een fijne ontspannende hobby, ook gewoon een keuze is. Ga ik achter de computer, kijk ik tv of lees ik een boek. Vanavond deed ik dat laatste. Op tv dart Michael van Gerwen tegen Rob Kross. Tussen de korte dagboekfragmenten door kijk ik mee en lees ik uit.

Zo las ik deze maand toch nog vier boeken, nouja, die laatste niet in z'n geheel, en dit jaar totaal 73! Op naar 2018. Ik heb er zin in.



Reacties op: Mijn boeken van december