Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ellen's boekenplank februari 2021

op 28 februari 2021 door

Februari is weer voorbij gevlogen, waarbij we ook nog hebben mogen genieten van een fiks pak sneeuw in ons kikkerlandje. Vroeger, als kind, vond ik de sneeuw altijd helemaal geweldig en ook als moeder van twee jonge kinderen, kon ik er van genieten. Later zag ik er meer de ongemakken van: kans op gladheid, sneeuwballen tegen de ramen (en ja, natuurlijk deed ik dat vroeger vast ook wel) etc.  Dit keer besloot ik om het toch maar weer eens van de wat meer positieve kant te bekijken en dus gingen schoondochter (30+) en ik (50+) de sneeuw in de achtertuin te lijf om een echte sneeuwpop te bouwen. En, eerlijk is eerlijk, het was gewoon weer leuk om te doen. Daarna een lekkere beker warme chocolademelk met slagroom om weer op te warmen en genieten van de warmte in huis.

Natuurlijk werd er ook gelezen deze maand. In mijn overzicht van januari vermeldde ik al mijn grootse plannen voor deze maand. Heb ik deze waar kunnen maken of ben ik toch afgeweken van mijn voornemens?

Ik had aangegeven dat ik deze maand sowieso het boek Slapen in een zee van Sterren wilde gaan lezen. Dat werd de eerste kink in de kabel. In een reactie onder mijn blog gaf Laurie aan dat zij dit boek ook wilde gaan lezen, maar dan in maart. We besloten er een buddyread van te maken, waarmee dit boek dus doorschoof naar maart 2021.  Geen probleem, want het is een boek wat ik heb gekocht, dus geen deadline in verband met terug moeten brengen naar de bibliotheek. Ik heb er zin in. Het wordt mijn eerste buddyread.

De tweede kink in de kabel werd dat ik een aantal dikkere boeken in de planning had staan om te lezen en dat bleek te belastend voor mijn pols, helaas. Dus doorlezen in bed in deze dikkers ging 'm niet worden. Dus op de reader en in de online bibliotheek wat uitgezocht om in bed te kunnen lezen. Je zou kunnen denken dat ik ook had kunnen besluiten om niet in bed te lezen, maar dat is voor mij absoluut geen optie. Het is voor mij hét moment om de dag af te sluiten.

Maar wat las ik dan zoal deze maand. Je vindt het hieronder.


12. V.E. Schwab - De kleuren van licht

Dit is het derde deel in de Schemeringtrilogie, waarin alles wordt afgerond.

Het boek start waar het vorige stopte. Op zich niet zo gek natuurlijk, maar je wordt direct weer het verhaal ingezogen. Kan Kell het winnen van de duistere magie?  Hoewel ik het niet altijd even verrassend vond (je weet dat het de afsluiter is, dus dan vorm je je toch al vaak een beeld van het hoe en wat) heb ik het boek wel met plezier gelezen.Helaas bleef de spanning niet de gehele tijd op peil. Als Kell en consorten op zoek gaan naar het middel om de duistere magie te lijf te kunnen gaan, vind ik het boek qua spanning wat inzakken. Dat is jammer. Het wordt wel weer goed gemaakt, maar het boek had mijns inziens ook iets dunner mogen en kunnen zijn.

Een dikke pil, dus hij mocht ook toegevoegd worden aan mijn lijstje voor mijn challenge binnen de challenge (minimaal 12 kleppers lezen dit jaar). 

Categorie HRC 2021: Lees een onwaar boek

Aantal pagina's: 654

Boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ***


13. Julia Quinn - Een nobel streven

Het vierde deel in de Bridgerton-serie. Een echte guilty pleasure voor mij, maar oh wat geniet ik van de verhalen over de broers en zussen Bridgerton en het leven van de "ton." Dit deel gaat over Colin, de derde broer in rij en ook dit deel was weer heerlijk wegdromen naar vroegere tijden. Realistisch of niet, voorspelbaar of niet, ik geniet van deze serie en heb ook met veel plezier naar het eerste seizoen gekeken op Netflix .

Categorie HRC 2021: Lees een boek waar je het warm van krijgt

Aantal pagina's: 464

Boek uit eigen bezit

Beoordeling: ***


14. Christian White - De vrouw en de weduwe

Kate is getrouwd met John en samen hebben ze een tweede huis op het eiland Belfort. Abby woont op het eiland Belfort en is gewend aan de stilte die daar buiten het seizoen heerst.

Kate vertrekt naar het eiland en komt daar tot de ontdekking dat zij lang niet alles wist van wat zich in het leven van haar man afspeelde. Zij gaat zelf op onderzoek uit en komt ook in contact met Abby. Het blijkt dat ook Abby niet op de hoogte is van wat er in haar man omgaat. Op een zeker moment komen beide verhaallijnen samen. In dit boek werd ik toch wel op het verkeerde been gezet en pas aan het einde valt alles op zijn plaats.

categorie HRC 2021: Lees een boek van een ander

Aantal pagina's: 304

Boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ****


15. Nicola May - Winter in Cockleberry Bay

De eerste drie delen van deze serie las ik vorig jaar en nu zag ik dat het vierde deel ook verkrijgbaar was via de online bibliotheek. Gedownload en heerlijk 's avonds in bed genoten van Rosa, Josh, Luke, Mary en de andere bewoners van Cockleberry Bay.  Vond ik het derde deel beduidend minder dan deel 1 en 2, ook dit vierde deel voldeed weer aan mijn verwachtingen.  Op en top een feelgood om even lekker mee te ontspannen.

Categorie HRC 2021: Lees een lui boek

Aantal pagina's: 274

Boek uit de online bibliotheek

Beoordeling: ***


16. Leigh Bardugo - Het negende huis

Het negende huis  is het eerste deel met Alex Stern in de hoofdrol. Alex Stern kan al sinds ze klein is geesten zien. Haar leven loopt niet echt over rozen. Zij is dan ook zeer verbaasd als zij een beurs krijgt voor de universiteit Yale. Op Yale blijken er diverse geheime genootschappen te zijn die zich bezig houden met magie.
Op zich vond ik het leuk om te lezen, maar niet heel  origineel en ook niet echt spannend. Wel ben ik van plan ook het volgende deel te lezen, omdat ik toch wel weten wil hoe het Alex verder zal vergaan.

Categorie HRC2021: Lees een genummerd boek

Aantal pagina's: 492

Boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ***

17. Loes den Hollander - Wacht maar af

Franka heeft een hersenbloeding gehad en heeft een tijd doorgebracht  in het ziekenhuis en in een revalidatie-kliniek.  Zij kan zich alleen haar val nog herinneren en dat zij op de revalidatie-afdeling bij kwam. Zij verlaat zich dan ook op de verhalen van haar partner, haar zus en haar vrienden.  Maar langzaam maar zeker vraagt ze zich af of alles wat haar vertelt wordt, wel de waarheid is. Is ze gek aan het worden of wordt ze in de maling genomen?

De boeken van Loes den Hollander vind ik over het algemeen wel lekker lezen, maar geen hoogvliegers. Het blijft vaak wat aan de oppervlakte, zowel qua spanning als opbouw. Vaak voel je al erg snel aanhoe het verhaal verder zal verlopen. Dat was nu ook het geval.

Categorie HRC 2021: Lees een boek van een veteraan

Aantal pagina's: 300

E-book uit de bibliotheek

Beoordeling: ***

18. Corina Bomann - Solveigh's belofte

Het derde deel in de trilogie De Vrouwen van de Leeuwenhoek. Ik schreef hier een apart blog over, zie De vrouwen van de Leeuwenhof.

Een erg mooi verhaal weer waar Solveigh diepgaande beslissingen moet nemen aangaande het voortbestaan van De Leeuwenhof.


Categorie HRC 2021: Lees een jong boek

Aantal pagina's: 576 (op mijn e-reader 544)

E-book uit eigen bezit

Beoordeling: ****



19. Katherine Arden - De winter van de heks

De winter van de heks is het derde deel van de Winternacht-trilogie, die startte met De Beer en de Nachtegaal. De krachten van Vasya raken steeds meer ontwikkeld, waardoor haar leven ineens een stuk gevaarlijker lijkt te worden, maar anderzijds wordt haar wereld ook een stuk groter. Lang geleden las ik de eerste twee delen en toen ik zag dat dit deel via de online bibliotheek verkrijgbaar was, besloot ik deze te downloaden en te lezen, mede geïnspireerd door de Dagboeken van de Groentjes hier op Hebban.

Erg leuk derde deel en gewoonweg jammer dat het afgelopen is. Mooie omschrijvingen van de wereld(en) waarin Vasya zich begeeft; je ziet het echt voor je, zo beeldend is het beschreven. 

Categorie HRC 2021: Lees eens een vurig boek

Aantal pagina's: 444

E-boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ****



20. Karen Swan - De Ierse erfenis

Ottie, Pip en Willow (drie zussen) verliezen hun vader. Als het testament wordt voorgelezen, blijkt dat de jongste zus, Willow, die al drie jaar niet meer op het landgoed woont,  het kasteel en een deel van de bijbehorende grond erft.  Willow heeft niets met het landgoed en is dan ook van plan de boel te verkopen. Dit stuit op weerstand bij de beide andere zussen.

Leuk om te lezen. Je leeft mee met de zussen en hoopt dat alles uiteindelijk goed zal komen. Eigenlijk weet je wel dat dat zo is, want het is en blijft feelgood, maar de weg er heen met de nodige hobbels die er genomen moeten worden, maken het een fijn boek om even bij weg te dromen naar de Ierse Kust, waar het zo af en toe ook best kan spoken.

Categorie HRC 2021: Lees een bewolkt boek

Aantal pagina's: 480

Boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ***



21. Caroline Hulse - De vakantie

In De Vakantie gaan twee stellen met elkaar naar een vakantiehuisje tijdens de kerstdagen. Niets aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat twee van de vier volwassenen samen een dochtertje hebben en nu dus, samen met hun nieuwe partners,  de feestdagen in een huisje door gaan brengen. Zij kennen elkaar amper. Dit brengt natuurlijk de nodige spanningen te weeg.

Het verhaal begint met een 112-oproep naar de politie. Wat is er gebeurd en nog belangrijker wat is er aan vooraf gegaan? 

Het idee is leuk, maar ik vond het hier en daar wat te langdradig. Hoe en wat laat ik in het midden, anders moet ik gaan spoileren en dat willen we niet natuurlijk ;-)

Categorie HRC 2021: Lees een boek van een beginner

Aantal pagina's: 366

Boek uit de bibliotheek

Beoordeling: ***



Vooruitblik op maart

Wat zijn mijn plannen voor de maand maart?

In elk geval wil ik nog wat boeken uit de bibliotheek uitlezen, die ik gepland had voor februari. Ook ben ik ingeloot voor de jury voor de Hebban Thrillerprijs, dus de boeken die mij zijn toegewezen staan ook op de nominatie om in maart te worden gelezen. Dan nog de Zilveren Strop; ik denk dat in maart daar ook de inzendingen naar de juryleden gezonden zullen worden. En dan natuurlijk nog mijn buddyread met Laurie: Slapen in een Zee van Sterren. Laurie en ik zijn beiden begonnen en zullen hier vanzelfsprekend samen een apart blog aan gaan wijden.

8db19dc76b40a4ae93d994f01c173629.pngDe lente komt er weer aan, dus wie weet kunnen we de komende maand ook al weer lekker buiten zitten met een goed boek. Ik kijk daar in elk geval naar uit!

Hebben jullie een favoriete leesplek of mogelijk meerdere favoriete plekken om lekker te lezen? Ik ben benieuwd.





Reacties op: Ellen's boekenplank februari 2021

Meer informatie

Gerelateerd