Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Vergeten Boek van Ellen

op 11 januari 2021 door

Vandaag begint de Week van het Vergeten boek en ja, die hebben we denk ik allemaal wel ergens in huis.  Er komen zoveel leuke aanbiedingen voorbij die we natuurlijk écht niet aan ons voorbij kunnen laten gaan, ook al ligt er nog een megastapel ongelezen boeken in huis en staan er ook nog ik-weet-niet-hoeveel ongelezen op de e-reader.

Ook ik ging dus op zoek naar een vergeten boek en dat waren er eigenlijk meer dan ik verwacht had. Van veel boeken wist ik wel dat ik ze nog ergens ongelezen in huis had, maar lang niet van allemaal.  Welke zal het zijn geworden?


  • Wat is jouw Vergeten Boek?

Mijn vergeten boek is het boek Tegenlicht van Esther Verhoef. 

  • Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?

Wij hebben zes boekenkasten in huis staan, echte Billy's natuurlijk van Ikea, wie kent ze niet? Daarvan staan er drie beneden en ook nog eens drie op zoilder. Tegenlicht stond op een van de hoogste planken in een van de kasten op zolder. Even op de teentjes en hebbes!!!

  • Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?

Op 21 november 2018 heb ik dit boek gekocht tijdens een boekenverkoop van de bibliotheek in IJmuiden. Ik heb daar destijds zelfs nog een losse blog over geschreven, zo blij was ik met mijn buit. Een van de boeken in mijn buit was dus Tegenlicht en die verdween zo huppetee, de kast in en dat terwijl ik toch echt blij was met mijn aanschaf.

  • Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?

Ik had al regelmatig over dit boek gehoord, over de invloed die een ontregelde jeugd kan hebben op de rest van jouw leven.  Ik ben wel geïnteresseerd in dat soort boeken en toen ik deze dan ook zag staan, bij de afgeschreven boeken, moest die natuurlijk mee. 

  • Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?

Tja, goede vraag. Waarom is dit boek een vergeten boek geworden en bovenin de kast op zolder belandt? Ik denk omdat het een dikke pil is. Dat is op zich raar, realiseer ik mij al typend, omdat ik op zich best gek ben op het lezen van dikke pillen. Dat kan het dus eigenlijk niet zijn. Wat zeker een rol speelt zijn de verleidingen van de nieuwe aanwinsten bij de bieb, die ik gewoonweg niet kan weerstaan. Ik kan het me nog zo voornemen, maar weet al, daar komt niets van terecht en ja hoor, daar gaat ze weer met een tas vol boeken van de bibliotheek.

  • Wat denk je nu over je Vergeten Boek?

Eigenlijk denk ik nog steeds hetzelfde over mijn vergeten boek.  Ik wil het nog steeds graag lezen en heb het ook meteen mee naar beneden genomen en in mijn gezichtsveld gelegd.  Het is geen miskoop geweest, daarvan ben ik overtuigd,

  • Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?

Dat is zeker wel mijn bedoeling. Ik ben net gisteren (zondag 10 januari) begonnen in Een meisje onder de boom, maar denk wel dat het mij zal gaan lukken. Het moet er deze week gewoon van komen en natuurlijk weet ik best dat "moeten"  dwang is, maar zo voelt het niet. Het voelt als een soort van geluksmomentje, dat dit boek eindelijk zijn weg (weer) naar beneden heeft gevonden en eindelijk gelezen zal gaan worden.

Vanzelfsprekend houd ik jullie op de hoogte hoe het mij zal vergaan met het lezen van mijn vergeten boek en wat ik er van vind.

14/01/2021

Hier is dan mijn eerste lees-update van mijn vergeten boek. Ik ben woensdag 13 januari jl. er in begonnen en ben nu op pagina 156. Het is zo jammer dat dit boeken heeft moeten wachten, want het is werkelijk waar een prachtig indrukkendwekkend verhaal. Het verhaal telt 563 pagina's, maar toch durf ik dit wel al te beweren. Het verhaal over Vera pakt je bij je kladden en laat mij in elk geval niet los. Het is dat ik woensdagavond en vandaag andere dingen te doen had, anders was ik al veel verder gevorderd. Esther Verhoef neemt je mij naar de jeugd van Vera en naar het leven van Vera nu. Wordt vervolgd...

16/01/2021

Mijn tweede lees-update wat betreft mijn vergeten boek. Het boek is bijna uit; nog maar 50 pagina's te gaan. Het is niet altijd een vrolijk boek, want er gebeurt nogal wat in het leven van Vera. Esther Verhoef  weet mij te raken met dit boek en maakt aandoeningen aan de mentale gesteldheid (hopelijk) meer bespreekbaar met dit boek. Ik hoop in elk geval dat het mensen aan het denken zal zetten. De angsten van Vera zijn begrijpelijk en maken dat je met haar mee leeft, zowel tijdens haar jeugd als  in haar tijd als volwassene.

17/01/2021

Het boek gisteren uitgelezen en ik heb genoten van dit boek. Het eind vond ik ietsiepietsie minder (zonder te spoileren), dus geen vijf sterren maar vier.  Mijn recensie vindt je hier: recensie Tegenlicht


Wie doet er nog meer mee met de Week van het Vergeten Boek? 



Reacties op: Het Vergeten Boek van Ellen

Meer informatie

Gerelateerd