Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Chantal op date met een boek van Greet

op 16 mei 2018 door

In 2017 beleefden we veel plezier aan onze blind date-rubriek (wie vindt het nu niet leuk om nieuwe boeken te ontdekken) en dus hebben we een manier bedacht om de rubriek verder te zetten. Het resultaat: de blind date voor gevorderden! Tijdens een videochat kreeg elk van ons twee categorieën waarmee we aan de slag konden om een leuke thriller voor een collega te zoeken. Op deze manier werd het een spannende zoektocht voor zowel de 'gevers' als de 'ontvangers', of dat was althans de bedoeling!

Voor de derde aflevering van deze nieuwe rubriek mocht Greet een boek uitkiezen voor Chantal.

Begin februari 2018 kreeg ik een mailtje van Greet met de opgave van mijn te lezen date. Ik was heel erg nieuwsgierig welk boek ze voor mij had gekozen.

Dit stond in het mailtje van Greet:
Criteria: 5 sterren in Hebban-recensie of mijn eigen recensie & releasedatum 2015-2018. 

Ik dacht dat ik een perfect boek gekozen had, eentje dat zowel van de Hebban-recensent als van mezelf vijf sterren kreeg: Made in Sweden van het duo Roslund & Thunberg. Helaas was dat boek net een jaartje te oud om aan beide criteria te voldoen. Op zoek naar een nieuw boek dan maar. 22-11-1963 van Stephen King leek me ook wel wat, maar dat is zo'n dikke klepper, kon ik dat Chantal wel aandoen? Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Executie, een thriller van de Japanner Kazuaki Takano uit 2015. Ik vond het zelf een bijzonder boeiend boek, getuige daarvan mijn recensie. Ik hoop dat Chantal mijn enthousiasme zal delen! 

Korte inhoud
Diep in de Congolese jungle leidt de Amerikaanse militair Jonathan Yaeger een internationaal team van commando's. Ze hebben de opdracht om Akili te doden, een jongetje die de volgende stap in de menselijke evolutie blijkt te zijn. Maar Yaeger heeft zelf een ziek zoontje thuis, dat alleen gered kan worden door de Akili's grenzeloze kennis van alles op deze wereld. Yaeger raakt verstrikt in zijn persoonlijke drama en de ultieme strijd om de mensheid te redden.

De auteur
Kazuaki Takano (高野和明) (1964) werkte als scriptschrijver in Japan en Hollywood. Executie stond maandenlang in de Japanse en Duitse bestsellerlijsten, won meerdere prijzen en werd in Japan verkozen tot beste thriller van het jaar.

Mening van Chantal
Ik ben blij dat Greet niet voor 22-11-1963 van Stephen King heeft gekozen, die had ik namelijk al gelezen. Executie is een onbekend boek van een voor mij onbekende schrijver, dat is altijd heel erg leuk.

In het begin van het boek vroeg ik me echt af waarom Greet dit boek 5 sterren had gegeven. Ik kwam maar niet in het verhaal en er werd heel erg veel medisch vakjargon gebruikt. Na ongeveer 1/6 van het boek begon ik er beter in te komen en werd het spannender. Af en toe kwamen er wel nog passages voor met medisch vakjargon, maar hier had ik nu niet meer zo’n erg in. Nu ik het boek uit heb, snap ik denk ik wel de 5 sterren van Greet, hoewel ik zelf het boek 4 sterren heb gegeven. Het verhaal blies me niet omver en dat vind ik toch wel belangrijk voor een 5-sterrenthriller.

Ik vond het verhaal vlot en spannend geschreven en de plot zat goed in elkaar. De verschillende verhaallijnen komen op het eind mooi bij elkaar. In het begin van het verhaal heb je geen idee waar elke verhaallijn naar toe gaat. Je wil alleen dat Yeager Akili kan en gaat redden en dat dan alles goed komt. Dit is iedere keer maar weer de vraag. Ze komen steeds in nieuwe gevaarlijke situaties. Het boek heeft verschillende maatschappijkritische thema’s, zoals de oorlog in Congo, genocide, discriminatie en het ontwikkelen van een nieuw medicijn met hierbij het testen op dieren en mensen. De karakters zijn goed uitgewerkt. Je leert de personages kennen in de loop van het verhaal en sommige ga je ook sympathiek vinden. Ik heb dit boek met erg veel plezier gelezen.

Conclusie
Het was een geslaagde blind date. Een heel verrassend boek. Zelf zou ik waarschijnlijk nooit voor dit boek gekozen hebben. Ik ken de auteur helemaal niet. Het is dan altijd heel leuk om op deze manier kennis te maken met een nieuwe schrijver. Zijn jullie nu ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Ik zou zeggen, ga het vooral lezen. Je zult er geen spijt van krijgen. En voor de mensen die het boek al gelezen hebben: wat vonden jullie ervan?

Groetjes,
Chantal

PS: Vorige maand ging Greet op date, lees hier het verslag. Ik heb voor volgende maand een boek voor Kees gekozen! 



Reacties op: Chantal op date met een boek van Greet

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kazuaki Takano

Kazuaki Takano

Kazuaki Takano (1964) werkte als scriptschrijver in Japan en Hollywood. Executie...