Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thriller van Elly

op 23 augustus 2017 door

En toen was ik aan de beurt om een blog te schrijven over mijn favoriete thriller, maar wat een moeilijke opgave om een blog te schrijven over mijn favoriete thriller. Ik bedoel dan niet zozeer het stukje schrijven, maar meer hoe maak ik deze onmogelijke keuze.

Ik heb het eerst planmatig aangepakt. Er zijn namelijk zoveel goede boeken. Ik ben eerst maar eens naar de gelezen boekenplank op mijn Hebban pagina gegaan en gekeken hoe vaak ik een boek 5 sterren gaf. Dat was maar liefst 31 keer. Toen ben ik gaan kijken of ik daar een schifting in kon brengen. Gelukkig ik dat, anders zou je nu 31 titels hier zien. Dat wil ik jullie besparen.

Er zijn een aantal boeken die met kop en schouders boven de andere 5 sterren boeken uitsteken. 

Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson is één van mijn favorieten. De officiele serie bestaat uit drie delen. De zogeheten Millennium Trilogie. Naast het bovengenoemde boek, zijn het De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. De eerste drie delen heb ik met veel plezier gelezen. Het vierde deel, Wat ons niet zal doden, niet, dat komt omdat het niet door Stieg Larsson is geschreven, maar door David Lagercrantz. Ik hou er niet van als andere mensen een serie afschrijven of vervolgen. 

Boeken van Sebastian Fitzek, De zielenbreker, Het Joshuaprofiel en Het pakket scoren hoog bij mij. Ik ben pas twee jaar geleden in aanraking gekomen met de boeken van Fitzek. Dat gebeurde bij een Hebban event bij Paagman in Den Haag. Natuurlijk scoren niet alle titels van hem vijf sterren. Maar deze bovengenoemde wel. Vooral de psychologische insteek in zijn boeken, trekken mij enorm aan. Geven het boek net dat beetje spanning meer.

Het dossier van Anya Niewierra is bij mij ook duidelijk een favoriet. Het boek beschrijft de val van de muur gecombineerd met kunstvervalsing. Een moordcomplot en een verdween dossier maken het samen met de prettige schrijfstijl van Anya tot een geweldig boek. Je leest misschien voor het eerst over hoe het was om in Stasi Duitsland te wonen.

Mijn uiteindelijke keuze is gevallen op De Skinner methode van Bronja Hoffschlag.

Dit boek is het tweede deel uit een serie. Het eerste deel, De dode kamer, heeft ook vijf sterren van mij. Toch heb ik gekozen voor DSM omdat het eerste deel veel herhalingen bevatte. Bronja liet het verhaal vertellen uit het perspectief van twee broers die dus veel overlap hadden. De Skinner methode gaat over één van de broers die in de gevangenis zit. Heel vernuftig hoe hij omgaat met alle zware criminelen die hij naar zijn hand zet om te overleven en om zijn doel te bereiken.

Heb je zelf ook één van deze boeken gelezen of wil je ze gaan lezen, dan kun je onder het artikel reageren. Ik zie met belangstelling jullie reactie tegemoet.

Groetjes Elly 



Reacties op: De favoriete thriller van Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stieg Larsson

Stieg Larsson

Lang voordat de journalist Stieg Larsson (Karl Stig-Erland Larsson, 1954-2004) d...

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek (1971) is een Duitse schrijver en journalist, geboren in Berlij...

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren ...