Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favorieten van het Thriller Café

op 20 december 2023 door

Het einde van het jaar komt nu echt in zicht en dus hebben we twee lijstjes vol toptitels samengesteld. Het gaat uitsluitend om thrillers die in 2023 verschenen zijn, opgedeeld in tien vertaalde titels en tien oorspronkelijk Nederlandstalige titels. De criteria om in de lijst te belanden, zijn niet helemaal identiek. Ga dus maar snel kijken en geniet!

Top 10 vertaald

In tegenstelling tot de voorbije twee jaar vertellen de drie kroegbazen niet over hun persoonlijke favorieten van het jaar, maar hebben we geprobeerd er een heuse Thriller Café-lijst van te maken. Welke namen werden keer op keer genoemd in de kletshoek? Welke boeken maakten zoveel indruk dat er reikhalzend naar een opvolger uitgekeken wordt? Kortom, om welke titels kun je niet heen wanneer je het thrillerjaar 2023 bekijkt?

Enne … het zal niemand verbazen dat wij deze boeken natuurlijk ook zelf gelezen hebben en ze stuk voor stuk met vier of vijf sterren beloond hebben. Toch was het heel de tijd keuzes maken, volgende keer toch maar een top 20 overwegen… De titels staan overigens in willekeurige volgorde.

Top 10 Nederlandstalig

We lijken met zijn allen meer en meer Nederlandstalig te lezen - getuige de verhalen in de kletshoek - en dat kan alleen maar toegejuicht worden. Nederland barst van de thrillerschrijvers, de ene al beter dan de andere; toch zijn er een aantal auteurs die keer op keer kwaliteit brengen. In Vlaanderen zijn de schrijvers van spannende boeken ook niet bepaald moeilijk te vinden, en nieuwe namen komen de oude garde versterken; dat werd duidelijk tijdens onze thrillerreis door Vlaanderen deze zomer. 

In deze top 10 vinden jullie boeken die het in het Thriller Café en/of daarbuiten erg goed doen en die ook allemaal door minstens één van de kroegbazen gelezen en met vier of zelfs vijf sterren beoordeeld werden.

Conclusie? 2023 was een topjaar! Er zijn echt steengoede thrillers geschreven, vooral series doen het goed. Voor volgend jaar hopen we natuurlijk op meer van hetzelfde!

Het zal niemand verwonderen dat we als afsluiter een paar vragen voor jullie hebben.

Hoeveel titels uit bovenstaande lijsten hebben jullie gelezen? Je hoeft ze niet per se op te noemen, maar zet voor de duidelijkheid even ‘vertaald’ of ‘Nederlandstalig’ bij jullie aantallen. En hoe ziet jullie top 3 van dit jaar eruit?



Reacties op: De favorieten van het Thriller Café

Meer informatie

Gerelateerd