Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ellery Page Mysteries - Doe je mee?

op 18 september 2022 door

In het Thriller Café is natuurlijk ook plaats voor lekker ouderwetse detectives. Geen boeken vol actie, geweld of (psychologische) spanning, wel verhalen waarin het er allemaal iets trager aan toegaat en waar nog ouderwets naar de dader van een misdrijf gespeurd wordt. Net als de voorbije twee jaar staat de maand september in het teken van detectives. Vandaag zetten we de Ellery Page Mysteries van Josh Lanyon in de kijker.

De auteur

Josh Lanyon is een pseudoniem van Diana Killian, een Amerikaans auteur die in Los Angeles leeft en ontelbare boeken op haar naam heeft staan. Lanyons website leert ons het volgende: “Josh Lanyon is the author of over one hundred titles of classic Male/Male fiction featuring twisty mystery, kickass adventure and unapologetic man-on-man romance.” Het gaat om bijna twintig verschillende series, waarbij de ene slechts twee delen kent en andere vijf of zelfs acht. Eerder werden alleen de eerste drie titels van de ‘Adrien English’-serie vertaald, maar dit jaar kreeg ook een aantal boeken van de ‘Ellery Page’-serie een Nederlands jasje.

De Ellery Page Mysteries (Secrets and Scrabble Series)

Tot nog toe verschenen er acht delen, waarvan er nu drie door Saskia Peeters naar het Nederlands vertaald werden.

  1. Murder at Pirate’s Cove = Moord op het eiland
  2. Secret at Skull House = Het geheim van Skull House
  3. Mystery at the Masquerade = Een dodelijk feest
  4. Scandal at the Salty Dog
  5. Body at Buccaneer’s Bay
  6. Lament at Loon Landing
  7. Death at the Deep Dive
  8. Corpse at Captain’s Seat 

Wat weten we over het seriepersonage Ellery Page? 
Scenarioschrijver in wording, scrabblekampioen en prijswinnaar in de categorie ‘meest hopeloze liefdesleven ooit’, en dus toe aan iets nieuws. Wanneer hij van zijn oud-oud-oudtante een boekwinkeltje en een huis erft – allebei even vervallen – grijpt hij die kans met beide handen aan en verhuist naar het pittoreske Pirate’s Cove, een kustplaatsje in Rhode Island.

Wat gaan we doen?

De kroegbazen van het Thriller Café hadden de drie vertaalde boeken natuurlijk kunnen lezen vóór deze blog online ging. Dat hebben we echter niet gedaan, het is immers veel leuker om met meerdere mensen aan de slag te gaan. Bovendien wordt de Sue Grafton ABC Challenge met een rotvaart afgewerkt en heeft menigeen vast tijd om een dun boekje te lezen of te luisteren. Elk van de verhalen telt immers maar ongeveer 170 bladzijden. Zowel de e-books als de luisterboeken zitten op KoboPlus, en bij Storytel en de Nederlandse online bieb kan geluisterd worden. Papieren versies zijn er niet. 

Naar goede gewoonte is elk van de drie titels in een aparte commentaar onder dit artikel ondergebracht. Je kunt reageren bij het boek dat je gaat lezen of wellicht al gelezen hebt. Wanneer je het boek uit hebt, vertel je bij het titeldraadje in kwestie wat je van het boek vond en hoeveel sterren het van je krijgt.

Duimen nu maar dat niet iedereen (alleen) het eerste boek wil lezen. We gaan ervan uit dat de verhalen los van elkaar te lezen zijn.

Doe je mee? Laat het ons snel weten.



Reacties op: Ellery Page Mysteries - Doe je mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Over