Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het favoriete spannende kinderboek van Evy

op 15 november 2017 door

Ik was even in paniek bij het schrijven van deze blog. Ik herinner me namelijk, naast het feit dat ik ze verslond, bijna niets over mijn 'kinderboeken'. Dat maakt schrijven over eentje uiterst lastig. Daar komt ook nog bij dat bijna al mijn boeken uit de bibliotheek kwamen en ik dus niet even in de kast kon rondstruinen om er een boek uit te plukken. 

Ik ben dus gaan graven in mijn geheugen. Marc De Bel was absoluut één van mijn favoriete schrijvers en ik genoot steeds met volle teugen van zijn verhalen. Toch kon ik me van niet één boek de titel herinneren. Dat is geen goed begin dacht ik. Dan maar een ander boek kiezen...

En toen ging het spreekwoordelijke lampje branden! Ook Jan Terlouw was één van mijn favoriete auteurs en ik herinnerde me heel goed een specifiek 'spannend' boek : Gevangenis met een open deur.

189a8cae0f1ebff53c8421ccdd7a3fbd.jpgOud-commissaris Keizer maakt zich grote zorgen over de jongeren die opgenomen zijn in de sekte The Living Souls in Amsterdam. De oud-commissaris is ervan overtuigd dat de sekteleider de jongeren uitbuit en manipuleert. Maar dat valt ontzettend moeilijk te bewijzen, ook al omdat je haast niet in de sekte kunt doordringen. Met zijn manusje-van-alles Leo zoekt hij drie jongeren uit - onder wie zijn eigen kleindochter - die hij laat infiltreren. Het zijn jongeren die bewezen hebben stevig in hun schoenen te staan, want dat zal nodig zijn! Lukt het ze om de sekteleider te ontmaskeren?

Ik weet nog dat ik nog nooit van een sekte had gehoord, voor ik dit boek las. Ik was helemaal verbaasd dat zoiets kon en bestond! Dat vind ik sowieso het mooie aan kinder- en jeugdboeken : ze leren je altijd iets nieuw! Dit boek is niet echt een kinderboek, maar meer een jeugdboek. Ik weet dat ik zelfs mijn moeder heb aangezet om het te lezen en dat zij er ook enthousiast over was! 

Alles aan dit boek klopte voor mij. Ik vond de schrijfstijl erg boeiend, het verhaal greep me, de titel is heel goed gekozen en zet aan tot nadenken, de personages namen je mee in hun verhaal... Meer moet een kinderboek niet hebben lijkt me. Het feit dat ik het me na 20 jaar nog herinner zegt genoeg.

Hebben jullie vroeger de boeken van Jan Terlouw ook gelezen? Wat vonden jullie er van? En welk boek van hem is jullie favoriet?



Reacties op: Het favoriete spannende kinderboek van Evy

Meer informatie

Gerelateerd